跳至

首頁

尾頁

伯爵府

我是新來的

hi!我是新來的,我bb四個月大啦!我都係住係北區,係上水,但係我岩岩住左一年咋,好多呢區既設施都唔清楚!依家我老公仲開始搵有無好既學校俾bb第日讀!唔知你地有無好介紹呢!謝!
我都想第日再出番來做part-time既!

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

Re: 我是新來的

歡迎你加入呀!

北區無特別好去處架!

大宅

hihi 我個細B10個月,WELLCOME!!
ritaor66 寫道:
hi!我是新來的,我bb四個月大啦!我都係住係北區,係上水,但係我岩岩住左一年咋,好多呢區既設施都唔清楚!依家我老公仲開始搵有無好既學校俾bb第日讀!唔知你地有無好介紹呢!謝!
我都想第日再出番來做part-time既!

伯爵府

welcome

伯爵府

係呀!我都覺得北區好似無乜好去處,連出街食飯都好似唔係好多選擇咁!
mrs.so 寫道:
歡迎你加入呀!

北區無特別好去處架!

別墅

You are welcome!

我有2個B,大B2歲,細B9個月。係上水、粉嶺都住咗好耐,有乜好去處-北區公園,上水圖書館&粉嶺中央圖書館 (新開兼有一個兒童圖書窒, 唔錯,all cover with carpet, 且有小小的書卓), 若要去郊野公園,可去粉嶺的流水响水塘or鶴藪,又或新開係流水响嘅香薰園,都係一家大細嘅好去處
該用戶已被刪除

男爵府

我都係住上水呀..
原來都幾多人住上水...(我以為冇咩媽媽住 tim)
你地住近邊頭呀??

伯爵府

Jenny:我住近威尼斯花園!但係呢頭乜都無,連買份報紙都要去到彩園邨!你呢?會唔會好近呢?
你小朋友幾大呀?
JENNYCHOI 寫道:
我都係住上水呀..
原來都幾多人住上水...(我以為冇咩媽媽住 tim)
你地住近邊頭呀??

別墅

我都係新來的, 我bb3個月大啦, 我住係粉嶺 !

babyuen,
妳講嘅流水响水塘, 鶴藪, 流水响香薰園, 點去嫁 ?

別墅

Hello Zucca,

好容易去架!在粉嶺火車站側嘅小巴站,就有小巴去,唔識可先同司機單聲,我見好多人都係o甘問啦!

複式洋房

HI

我都係住在係上水年幾, 我的囝囝已兩歲la, 近這年我無做嘢湊囝囝, 我地住上水圍, 得閒就會帶佢去近住上水圍嘅公園玩. 我發現上水區真係無mug嘢比d小朋友玩. 但最近睇你地介紹嘅香薰園真係好似唔錯, 我上網睇到d相都ok, 諗住今個星期日一家大小去玩玩. 如果果日好天去得成我再係到講吓啦. 希望我地上水d媽咪都可以搞d活動, 比我地d小朋友一齊玩吓, 等佢地識多d小朋友啦. 因為之前個月佢生日, 我想同佢係mcdonald開個生日會, 但因唔夠細佬仔而要取消. 我好想我個仔識多d小朋友.

男爵府

我住左廿幾年上水 .... 真係無咩好食 ... 又無咩好玩 .....

複式洋房

hi,我同你地一樣又係新嚟,又係住上水架,我仔仔5歲啦,讀緊k.2

民房

我都係新來o架.住係粉嶺,我個囡囡而家15個月.
我想問吓如果佢夠兩歲8個月是否可以入K1呢?會否太細個,面試有問題呢?

子爵府

LAAMMAMA 寫道:
我都係新來o架.住係粉嶺,我個囡囡而家15個月.
我想問吓如果佢夠兩歲8個月是否可以入K1呢?會否太細個,面試有問題呢?

laammama,
2歲8個月係可以入讀K1,唔會太細,面試唔係睇個小朋友幾大,而係睇個小朋友的表現,有d小朋友雖然細但講野好老誠,有d雖然大但唔係咁識講野。總之個個小朋友唔同,好難用年齡決定一切。

男爵府

大家好,
我都係新加入架, 剛搬到粉嶺, 住左半個月,我仔18個月大,請大家多多指教.

而家正想緊唔知幫亞仔報邊間幼兒園/幼稚園..., 唔知邊間好,
我想我應該應該不會愛你 
為了要努力 努力的不愛你
所以我讓自己那麼喜歡你
這樣你就不忍心和我分離 
我想我討厭 討厭驕傲的你 
也討厭美好 美好的那個你 
於是我要自己假裝討厭你 
那麼你就捨不得離我而去

子爵府

poohbb,
你好呀!請問你住邊頭呀?唔係好難話你知邊間好喎!

男爵府

hihi wandyfok.

係花都,即近華明村, 唔該哂先,
真係唔知邊樹好, 見到附近都有好多間幼稚園..

我想我應該應該不會愛你 
為了要努力 努力的不愛你
所以我讓自己那麼喜歡你
這樣你就不忍心和我分離 
我想我討厭 討厭驕傲的你 
也討厭美好 美好的那個你 
於是我要自己假裝討厭你 
那麼你就捨不得離我而去

子爵府

poohbb,
首先你要諗下會俾囝囝讀幼兒園定係幼稚園,如果係幼兒園,華心村有間保護兒童會的幼兒園幾好架。如果遠少少就可以揀嘉福村的嘉福浸信會幼兒園,我地有好多小朋友都係讀呢間。至於係你附近的幼稚園,俾我揀,我會揀華明村的保良局(唔記得咩名),同華明村的佛教慧光(又係唔記得個名)。仲有如果你想有一條龍的小學,就可以揀景盛苑的神召會恩光幼稚園。 希望幫到你啦!

首頁

尾頁

跳至