跳至

首頁
12345...17

尾頁

子爵府

Re: 2001年5月媽咪俱樂部

唉! 我好擔心個囡, 但昨晚我地去愉景新城食完晚飯果時係 10:OOPM, 佢行行

大宅

snoopy

我係一訓醒就除片, 留意佢. 好快就會小便. 我諗就好似大人一樣. 訓完就去toliet. 如果唔立即除咁佢會仍然依賴在片片小便.

見到陌生人 cry 唔cry 也一樣.
如果真係有壞人, 佢cry 也冇用啦. 最重要都係出街時睇實佢.
走失左就好煩.

請問各位媽咪: 我有個問題, 你地BB 一起身是否立刻同佢除片, 還是等佢去完先至除片

子爵府

HELLO 各位媽咪, 你地去了那?? 不如講講我地寶寶平日的趣事呀!

昨晚我同個囡在睇書, 突然聽到一聲[BO], 咁我問佢你做什麼呀? 佢景然答我: [放屁] 笑到我死呀

大宅

我個仔一聽到D音樂(快歌)就會周身郁

伯爵府

我重未同佢戎片呀, 應該點樣開始呀?? 分享下丫

大宅

HinMami,

我個女都係,一聽到音樂,就跳舞.有一次去個朋友屋企,佢係八級綱琴高手,個朋友一彈琴,BB隻手就郁,仲想跳舞添,彈完我叫佢拍手掌,佢就拍手掌.

睇你個仔張相,你個仔好似2歲幾咁.爸爸係咪好高大呢?

別墅

Hi 安安,

妳們已經講到戒片的問題了, 唉! 我個女上個禮拜才戒了夜奶哩!
戒片! 有排等囉!

大宅

hi,

我仲未同bb介片片, 佢好似唔係好在意有d 屎屎係個patpat度, 仲會繼續坐係度睇電視; 放左屁屁就更加唔會講. :-(

我估都要再過一個月才同佢試.

別墅

hi all
我的仔仔亦是一樣,次次叫佢尿尿,屎屎要講比媽媽
或爸爸聽去廁所, 但到現在囝囝都不出聲. 每日不知
要換上幾多片尿片, 因為他飲好多湯水.但放屁
他就出聲,笑笑口話"bo"放屁,真比他氣壞呀????
[img align=left]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10403;127/st/20010517/n/winglok/dt/14/k/d2ad/age.png[/img][img align=left]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10714;112/st/20030730/n/wingchiu/dt/14/k/ade8/age.png[/img]

複式洋房

Hi

Dear All MayBB's Moms,
I just find out about this website today!
Really happy to find such an informative web for HKMoms :)
I also have a May01 BB boy(JJ)
All of you have such wonderful graphics on your post... how do you post them on? As I'm a new member... which talk-group should I look into for more details about how this baby-kingdom works?
Many Thanks

大宅

hicat,
其實我個仔好細粒得24磅咋,睇相唔準嫁!

阿仔介片到現時都算OK.久唔久就要問下佢需唔需要去shu-shu.
有次帶佢落街(著左片)1個鐘後回家,我冇幫佢除片,點知佢話要shu-shu,咁咪帶佢去toilet幫佢除片屙尿lor,嘩!原來條片冇濕到喎!我覺得佢好叻仔丫!

複式洋房

Hi 各位媽咪好,
我係由mom2Dahlia介紹入這個Topic的,我個仔仔(諾軒)16-5-2001出世,而家重26磅,佢仲未介片,不過佢有屎屎會叫我幫佢換片片,其實係咪女女快歌仔仔介片呢?我都係聽人講.

別墅

[size=medium]Hello 各位你地好, 遲來的我又黎報到!

[size=small]mau :

[size=small]我個Willy仔同妳個b一樣,有d 屎屎係個patpat度都冇反應.

Willy仔家陣重28.5磅左右.

hicat --- 囡囡 ( ) 5月06日
HinMami --- 囝囝 (鎮軒) 5月08日
柏霖媽媽(Irene) --- 囝囝 (柏霖) 5月10日
肥嘟媽--- 囡囡(嘟嘟) 5月14日
肥師奶--- 仔仔(Willy仔) 5月14日
開心樂樂 --- 仔仔(樂樂) 5月17日
KKmum --- 囡囡 (曼淇) 5月18日
ysmhkg --- 囡囡 (心心) 5月19日
Laima --- 仔仔(Michael)5月19日
安安 --- 囡囡 (洛遙) 5月22日
snoopy --- 囡囡 (

複式洋房

好耐無上黎, 我都報到先!

ching_ay---沛昕 5月3日
人算甚麼, 你竟顧念他;世人算甚麼, 你竟眷顧他......

大宅

updated~
babyhin --- 仔仔(諾軒) 5月16日
im mommy to Dahlia & Emerson

民房

updated~
HinHinMama --- 仔仔(梓軒)5月14日
babyhin --- 仔仔(諾軒) 5月16日

伯爵府

牛年勳章 好媽媽勳章

肥師奶:

好耐無見啦,我個女同你個仔同一日出世,記唔記得呢?

我個女依家都係得廿一磅,未開始戒片

複式洋房

下個月就係我

大宅

babyhin,

Please come to join our birthday party la ==>5月生日會 (日期 : 25/5) -- 報名處

[img align=left]http://skins.hotbar.com/skins/mailskins/img/Mice__/Mice__Drawing_prv.gif[/img] 不忍用杖打兒子的, 是恨惡他; 疼愛兒子的, 隨時管教~! ~ <箴言>

別墅

肥嘟媽:

緊係記記得啦!

我個仔依家有三十磅左右啦!

首頁
12345...17

尾頁

跳至