跳至

首頁

尾頁

複式洋房

阿b出生之至今都是食日本森永. 但是十分輕磅. 有沒有外國奶粉 (不是中國制)可介紹. 最好不太sweet & 不容易便祕的. thanks......

別墅

牛欄牌對便便好!
但是過了兩歲,輕磅應該不關奶粉事,平日正餐俾多 d 野他食仲好啦!

複式洋房

阿仔不喜歡食肉, 咬一口即吐...無辨法!!! 現在只有飲奶 及食麵包...之前肯食蛋, 現在不肯食.... 加上返N1之後, 經常染病...現在得個大頭!!! 所以想轉奶粉增肥.....

大宅

畀面勳章

聽講美赞臣脂肪含量算幾高,我估都幾谷肥d BB
不過我見朋友個B食緊明治奶粉,都真係幾勁架 (隻脾)

複式洋房

我而家剛剛轉食雀巢瑞士寶兒,食得幾好...

男爵府

唔好意思, 想問問如果bb轉奶係唔係直接比新奶粉佢飲就得架啦? 係味唔洗一餐新, 一餐舊甘餵呢?
三個人, 一 條心

男爵府

你會試羊奶粉嗎? 我兩個小朋友都係食羊奶粉大架, 兩個都係有肉地圓圓身形個種呀, 阿仔就係好實正個種, 我覺得味道好香架....
原帖由 firepig 於 2009-12-9 23:21 發表
阿仔不喜歡食肉, 咬一口即吐...無辨法!!! 現在只有飲奶 及食麵包...之前肯食蛋, 現在不肯食.... 加上返N1之後, 經常染病...現在得個大頭!!! 所以想轉奶粉增肥..... ...

複式洋房

都有試過比羊奶片(sample), 但bb不太喜歡食!!!

原帖由 chapman媽 於 09-12-11 11:27 發表
你會試羊奶粉嗎? 我兩個小朋友都係食羊奶粉大架, 兩個都係有肉地圓圓身形個種呀, 阿仔就係好實正個種, 我覺得味道好香架....

首頁

尾頁

跳至