媽媽會所

跳至

首頁
23456...82

尾頁

複式洋房

Re: 2002年2月BB會(Part II)

nnfonder,

你分析得好有道理! actually i think your plan is good. it's because your maid is so busy, she can't look after your son well, so better take him to nursery. as a full time mom, i always feel guilty that i don't have time for him, no time to teach him or play with him, always work in the kitchen and do other housework (coz i don't have a maid) i will ask myself then why did i quit my job to look after the bb? i am not really looking after him well, i am just a maid at home, i really feel that. anyway, what i want to say is being a full time mom with no maid to help is not good for the BB and for the mom herself. but i am not able to hire a maid.

so hkspc 的姑娘 feed your son or your maid feed your son? hkspc d 姑娘是registered nurse 嗎?

may i ask why need to iron BB's clothes? you want to dry them or make it flat?

"我一踏出校門, 就喊到好似死老豆咁呀" 我諗我唔會掛?

大宅

cherie媽:

你bb好返d未??

hkspc 有暫托服務架, hkd13 per hour, 你出去interview都要搵人睇住個bb架, 試一試先啦.

豬寶寶返學o既時間, 就係姑娘餵佢o既, 佢地o既姑娘係讀professional nursing架,同rn 又唔同架喎, 湊仔同醫護兩回事黎o既, dinner 就通常都係工人餵, 因為我返到屋企個仔都已經食梗dinner架喇, 我就拿拿臨去沖涼囉, 然後就陪個仔玩, 直至佢訓覺.

點解要iron d bb 衫呀? 因為我覺得用蒸氣蒸一蒸乾淨d囉.

我聽住先啦, 我有個朋友係男人黎架, 佢個仔兩歲返nursery果陣, 咪又係頂唔住眼濕濕, 見住個仔又喊又叫"爸爸呀..爸爸呀.."咁, 真係好難頂架.
居天下之廣居,立天下之正位,行天下之大道;得志與民由之,不得志獨行其道;富貴不能淫,貧賤不能移,威武不能屈:此之謂大丈夫。

公爵府

[size=medium]小婦人
唔該哂,我終於整道啦HAHAHA THANK YOU VERY MUCH

大宅

[size=medium]靜藍媽媽[size=medium]恭喜你!
幫小靜藍映多d相俾我地睇,果日係米得到似模似樣大獎?

公爵府

小婦人
係呀!好呀,我同佢影

複式洋房

Happy Birthday to:

Centre 囝囝, 維他 囝囝-Hector, Stella25 囡囡,
cheukwing媽咪 囡囡, Janet 囡囡-海鈴 &
Leshita 囡囡 - Angel

快高長大, 聰明玲利

Machoma

別墅

靜藍媽媽:
我都選大頭蝦!

維他:
件蜜鋒衫係我細妹送比宏b過年著的, 平時冇乜機會著, 因為好少出街, 所以咪生日會著下lor

大宅

我想問,有無BB已經打0左一歲針,同係唔係一定會發燒0架??

仲有呀,是否要約時間去打針呢?因為以前打針都係就咁去!!

公爵府

[size=large]二月BB會會長選舉??
[size=medium]靜藍媽媽投:大頭蝦一票[size=medium]
宏媽投:大頭蝦一票

公爵府

[size=medium]CHUMOM 你個BB好得意呀!D相係邊道影

大宅

靜藍媽媽>寄咩相? Tea Buffet個次你無晒相架!!你欠人錢唔還小心利息嚇瘦你!!而我上次Tea Buffet晒相係免費架!你走寶啦!! :-P

男爵府

靜藍媽媽 & machoma,
多謝你的生日歌&祝福!

大宅

bebe 寫道:
靜藍媽媽>寄咩相? Tea Buffet個次你無晒相架!!你欠人錢唔還小心利息嚇瘦你!!而我上次Tea Buffet晒相係免費架!你走寶啦!! :-P
[size=medium]靜藍媽媽
果個大耳lone咪我lor~~~haha....
起你釘好耐la...

公爵府

bebe hehe係嚇得瘦就好囉,唔洗諗

公爵府

[size=large]cheukwing媽咪
唔洗客氣啦hehe 我去

公爵府

[size=large]nnfonder
嘩!做乜咁夜都未訓呀?豬寶寶訓左未呀?小心咁夜都未訓就好似我咁有對熊貓眼啦hehehe

大宅

[size=medium] 靜藍媽媽

我唔要你肉償,我要靜藍的肉……hehe...好肥美
[size=medium]都咁耐lor唔好咁老土啦

公爵府

[size=xx-large]小婦人 [size=medium]唔好啦你唔好要小靜藍D肉啦…講起佢就慘啦,無啦啦昨晚做

大宅

靜藍媽媽:

啲毒蚊都好識貨喎,揀個啖啖肉既黎咬 :lol:

[size=large]我又要做毒蚊呀!

大宅

靜藍媽咪: 咁都俾你捉倒, 我做梗d公司o既野, 岩岩今日老闆又assign左個project俾我, 呢排真係忙到暈呢. 所以依家咪要做左個schedule 先囉, 明天返去公司又要開會. sigh!

豬寶寶訓左喇, 岩岩又同canau 傾左一輪, 你bb打左一歲針未呀?

夏天就快到喇, 唔想bb做毒蚊大餐, 又咁岩你有朋友去開台灣o既, 叫人幫你地買 chuchu蚊怕水丫, 係for baby架, 香港仲未有呢d product賣!
居天下之廣居,立天下之正位,行天下之大道;得志與民由之,不得志獨行其道;富貴不能淫,貧賤不能移,威武不能屈:此之謂大丈夫。

首頁
23456...82

尾頁

跳至