媽媽會所

跳至

首頁
34567...82

尾頁

公爵府

Re: 2002年2月BB會(Part II)

小婦人[size=small]小婦人…你就想啦HEHE佢比D蚊咬,都心痛死我啦,如果加埋你依隻超級大毒蚊我個女重有得剩

大宅

靜藍媽咪: 我在銀行工作, 依家搵食艱難呀, 唔努力d又驚layoff果陣俾人揀中. 公司重用你果陣, 當然要博到盡啦, 我一夠鐘就放工架喇, 因為個仔嚮屋企等梗我, 所以我做唔哂o既野就拎返屋企做囉.

chuchu 係一個牌子黎架, 吉之島都有賣呢個牌子o既嬰兒用品, 不過就唔見有BB用O既蚊怕水囉, 早排話有登革熱, 我就問我D同事, 其中有個出TRIP去台灣就買左返黎, 聽台灣果邊D同事講, 呢枝野幾好架, 我都未俾過豬寶寶用, 應該到熱D啦, 就要用架喇.
居天下之廣居,立天下之正位,行天下之大道;得志與民由之,不得志獨行其道;富貴不能淫,貧賤不能移,威武不能屈:此之謂大丈夫。

大宅

nnfonder

How much CHU CHU蚊怕水?
thanks

大宅

靜藍媽媽,

多謝你既讚賞,0的相係在Stxxx studio 影,係free 0架. 因為之前寄0左0的相去,咁佢就send 0左0的free coupon 比我囉,不過我唔建議你去.因為影0左成筒相,得幾張靚咋!而買相底既價錢都幾貴,我記得好似成佰幾紋一張.

你個囡囡好可愛,勁似你... 我上週六做評判有份選你個囡囡0架!! 我個囡囡就似老公多0的... 我想問你囡囡打0左一歲針未!
我個囡囡20磅都未夠,打0左唔知會唔會食少0的0野,咁咪仲瘦0的囉!

大宅

Kittykitty囝囝, VeeVee囝囝, 小婦人囡囡汶汶

[size=x-large]生日快樂
[size=x-large]越大越精靈

男爵府

畀面勳章

我諗住今個星期六會同個仔去打針, 到個日先知有乜反應, 希望佢都係發一陣燒就退燒個隻, 如果有其他BB已打左1歲針, 講番俾未去打針o既媽咪知呀, 唉呢支針已經咁担心, 歲半針都唔知點算(聽講好似唔會發高燒, 不過個大脾仔就慘o羅, 會腫晒, 又坐唔到企唔到 :-( ), 我有諗過到時攞定假係屋企陪佢.

複式洋房

nnfonder,
我個仔仲未好. still have running nose, but only when he's drinking or eating. other time: stuffy nose. thanks for your concern.

can you tell me what your son do in the 日托中心 daily?

公爵府

nnfonder
哦…銀行好唔好做啦?
唔該哂你…咁有一支要幾錢呀?

公爵府

chumom
多謝你先,多謝你投我喎hahaha
哦…我重諗住去同小靜藍去影添,不過咁貴我老公實唔肯影

大宅

KooKoo,

No worry on the injection. My daughter has it before she go to the 15/2 party. She is okay without fever.
Take it easy.

My suggestion is that, you give the fever medicine after the injection immediately then carry on give to BB if fever.

Have a nice day!

公爵府

kookoo
唔係咁恐怖

公爵府

[size=large]Kittykitty囝囝, VeeVee囝囝, 小婦人囡囡汶汶
又係姨姨唱歌

大宅

[size=small]Kittykitty囝囝, VeeVee囝囝, 小婦人囡囡汶汶
食蛋糕喇!

複式洋房

生日快樂
我bb一歲的相片...

公爵府

nnfonder
我想

男爵府

靜藍媽媽,
我咪係生日會尾聲時,格硬抱你個女的媽咪o羅,我抱你個女時, 我個女穎穎仲o申醋添!

公爵府

cheukwing媽咪
哦!記得啦,真係唔好意思,我冇乜記性

大宅

各位好!

靜藍媽咪 & 小婦人: 我果枝 chuchu 蚊怕水係同事買返黎, 送俾我架, 我冇問價錢, 不過我估都唔會好貴, 幾十蚊啦, 因為好細枝架咋, 依家我都等梗有人過去就再搭人問多幾枝囉.

靜藍媽咪: 你去"嬰兒食譜"中搵"豬寶寶的食野時間表及餐單"丫, 我post左一d 食譜出黎架, 可以參考下! 有問題可以 call我, 我send pm俾你留低手提丫

cherie 媽: 咁你bb應該好快會好返架喇, 俾d時間佢自己recover丫, 豬寶寶返到學校, 如果唔眼訓, 就有姑娘同佢唱歌跳舞(當然佢得個睇字啦), 之後就食早餐, 然後就訓或者係去爬爬, 有一間遊戲室係for 岩岩學行o既小朋友入去玩架, 放哂d玩具嚮道, 有姑娘陪住, 之後就食飯仔, 食飽就訓架喇, 起身就食下午茶, 然後會入play pen玩多半小時, 再去爬爬, 之後就放學架喇! 大仔班就下午去睇vcd o既!

居天下之廣居,立天下之正位,行天下之大道;得志與民由之,不得志獨行其道;富貴不能淫,貧賤不能移,威武不能屈:此之謂大丈夫。

公爵府

nnfonder
thank you very much

大宅

靜藍媽咪: 唔好客氣!

首頁
34567...82

尾頁

跳至