跳至

首頁
12345...99

尾頁

大宅

2001年6月BB會

[size=large]Hello everybody,上會講到HinHinMa同tinali都再有喜,各小朋友都開始講o野,又有多幾位新媽咪加入添,我諗都係時候講下大家仔仔/囡囡o既"2歲生日會"啦!大家有冇咩好提議呀?快d提出啦!仲要擇日子呢?
世上只有媽媽好,我就係一個好媽媽啊 :)

大宅

Re: 2001年6月BB會

車路士,
有function記得通知我呀!
Thanks
開心三姊妹~~兩個囡囡 + 一個媽咪警惡懲奸~伸張正義~維護法紀一齊對付馬騮呀袓

複式洋房

雖然我好少出聲, 但係我都係黎報到先啦。
你地d小朋友牙仔出成點呀? 我仔都係得8 隻咋!

男爵府

熱血勳章

Wynne,
婷婷既出牙情況都唔見得好好,出得14隻咋,雖然好過你囝囝少少,但婷婷每次出大牙都幾慘架,就係每次都有少少肚瀉囉,醫生話係吽牙屎喎,通常都會持續半個月至三個星期,最慘就係出街,因為試過一次佢瀉到係條片到流出黎,成件衫,褲都係.......

各位,
至於生日會方便我覺得在McDonlad搞到唔錯,上年去邊都冇所謂,因為d細路都未識食,但今年唔同,要就一就d小朋友既喜好,婷婷就好鍾意McDonald啦,唔知你地呢?

咁就由我投票先啦.
1) Wing+Daddy+婷婷 (1/6,7/6,15/6,22/6)

伯爵府

我囡囡有12隻: 前面上下共8隻, 加左右上下4隻大牙共12隻
不過佢係出左前面上下頭4隻先, stop左一排, 之後出大牙, 近2個月先出埋前面另外4隻

大宅

Hi all,
我見到kris已經成口牙睇黎都出齊晒囉!

等我都投票先啦!

1) Wing+Daddy+婷婷 (1/6,7/6,15/6,22/6)
2)tammysum+Daddy+Cedric (1/6,8/6,15/6,22/6)
3) 車路士+daddy+kris (1/6,8/6,15/6)

伯爵府

其實好似佢地咁既週歲, 會有幾多隻牙?
By the way, please count me & my daughter (紫韞) in the birthday party. I want to meet you all !

2)tammysum+Daddy+Cedric (1/6,8/6,15/6,22/6)
3) 車路士+daddy+kris (1/6,8/6,15/6)
4) happydino + 紫韞 (1/6, 7/6, 8/6)

男爵府

熱血勳章

tammy,
我都讚成你既講法,唔知大家知唔知邊間McDonald有波波池既呢?我知道北角健康

大宅

Hello,

我又黎報到喇,好彩車路士整左條Link咋,我搵來搵去到唔到“媽媽會所”個大Topic!!

講起“麥當奴”, 我軒佬最鍾意!‘234‘丫麻,離遠見到個黃色’M‘字,巳經興奮到手指指!

我知到“鯽魚涌健康村”間麥當奴有個小迷宮,妳地得閑好以去睇下,如果係book亦要快D,因為會好旺,好早fully booked!

4) happydino + 紫韞 (1/6, 7/6, 8/6)
5) HinHinMa + Hino pa, + Hino + Scarlet (1/6,8/6,15/6,22/6)
www.bfmoms.com.hk
~哺乳衣、儲奶袋、Baby Sling 揹帶、Baby Pouch 育兒袋~

複式洋房

聽你地講, 敢我仔都算出得慢。。。 其實醫生係1/2 個月前已經話佢上面好白, 應該就黎出, 點知到而家仲未得。。。

雖然我係canada, 但係如過我去得既話, 我都揀牡丹樓。 我仔可以自己食一個cheese burger+ 薯條!! 佢見到d m記袋都會話薯條呀!!
係呢, 你地d小朋友會唔會點ketchup家? 我仔初初唔知點解唔中意食紅色既野。 但係有次daddy'夾孟' 要佢食, 佢先知原來敢好食, 跟住就要點啦!

複式洋房

Hi all moms,

你地就好啦,可以O甘多小朋友一齊開生日會,一定好好玩!

我個仔仔因為好遲先出牙,依家大概有11-12隻牙仔,最近出大牙,上下一齊出,不過出得好慢,有無人知道係唔係唔夠鈣會出得慢D?吽牙屎係唔係斷斷續續都會有?

你地bb食飯肯唔肯用圍裙,我個仔死都唔肯帶,食到週圍到係.

複式洋房

你地bb食飯肯唔肯用圍裙,我個仔死都唔肯帶,食到週圍到係.

一時時啦, 但係好多時我仔都食到成褲都係, 食完一餐要換褲, 因為佢要自己黎。 我都無理敢多, 因為佢係唔係都係一日換一套衫。

大宅

各位媽咪 :

婷婷媽咪 - 你個囡囡真厲害有14隻牙, 我囝囝只得8隻咋.

囝囝好想講野, 但日日都有Nicam, 可能比較難學習. 佢好鍾意同小朋友玩, 一d都唔會怕羞.

在此, 我亦報名 : Cecily + Daddy + him-him

大宅

真大懵漏了, 日期係 (1/6, 7/6, 14/6, 15/6, 21/6, 22/6, 29/6)

大宅

等我update一下啦!

5) HinHinMa + Hino pa, + Hino + Scarlet (1/6,8/6,15/6,22/6)
6) Cecily + Daddy + him-him (1/6, 7/6, 14/6, 15/6, 21/6, 22/6, 29/6)

大宅

智仔媽咪, Wynne & all moms,
講開用圍裙kris都係一時時,尤其是最唔鍾意好似件衫咁著上身個種,呀!最近我買o左一對好似d女工用o既手袖套比kris,你地都知啦,小朋友玩o既時候真係好似抹檯咁o架碼,帶o左對手袖套起碼避免o左呢個問題,去街時唔洗整污"租"晒件衫!

男爵府

唔好漏0左我地呀!
6) Cecily + Daddy + him-him (1/6, 7/6, 14/6, 15/6, 21/6, 22/6, 29/6)
7) bosze+daddy+浩然 (1/6, 8/6, 15/6, 22/6, 29/6)

伯爵府

有冇媽咪同BB打左水痘針? 我星期六帶紫韞去左打, doctor話D反應會係5-14出, 但不是人人有反應
各位媽咪, 請提點一下有冇乜野要注意? 要不要介口?

大宅

happydino,
Kris係過年前打o左水痘針,當時冇任何反應所以我諗你可以放心了,係呢,咁你囡囡打o左歲半針未呀?

伯爵府

車路士, thank you for your advise.

紫韞支歲半針好準時打, 係佢18個月0一星期時就打左. 本來支水痘想係歲半針之後一個月打(doctor最少要隔一個月), 但後來佢患左感冒, 所以等到上星期

首頁
12345...99

尾頁

跳至