親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

jacqueline_law,

想問snowball我玩完想save起係咪要錢架? 點解佢有句"Buy a download"既? 另一句又有一句"Download now"又駛唔駛錢? email又要開a/c?

子爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章

各位,

請問明年復活去沙巴, 是否需要現在訂酒店? 機票已訂. 咁有無酒店介紹, 適合7歲及9歲小朋友? 係邊到訂會平d呢? 打擾晒, 謝! 萬分感激 !

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

唔駛咁早...不過睇定先囉...quote定價錢...見有discount時就book啦...你要咩筆直
原帖由 HappyEE 於 09-12-10 13:57 發表
各位,

請問明年復活去沙巴, 是否需要現在訂酒店? 機票已訂. 咁有無酒店介紹, 適合7歲及9歲小朋友? 係邊到訂會平d呢? 打擾晒, 謝! 萬分感激 !

珍珠宮

DHA勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原帖由 GaryF 於 09-12-10 13:32 發表
jacqueline_law,

想問snowball我玩完想save起係咪要錢架? 點解佢有句"Buy a download"既? 另一句又有一句"Download now"又駛唔駛錢? email又要開a/c?

I want to know............

子爵府

原帖由 jcy 於 09-12-10 14:10 發表
唔駛咁早...不過睇定先囉...quote定價錢...見有discount時就book啦...你要咩筆直

我第一次去沙巴唔知價, 住五日四夜, 諗住頭尾兩天是旦, 中間兩晚好d, 唔知五六千夠唔夠?

禁止訪問

醒目開學勳章

侯爵府

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

咁咪要轉兩次酒店, 巧煩喎, 5,6千住足4晚5*resort都夠喇.
原帖由 HappyEE 於 09-12-10 14:15 發表

我第一次去沙巴唔知價, 住五日四夜, 諗住頭尾兩天是旦, 中間兩晚好d, 唔知五六千夠唔夠?

侯爵府

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

想問下有冇人識整壽司飯? 之前試過整但唔好食

原帖由 jcy 於 09-12-10 12:27 發表
有無人試過自己訂蟹返歸食...

smypig...呢度d翡翠螺...$2x/4-6隻...巧抵wor

eg>>呢度

子爵府

原帖由 lestat 於 09-12-10 15:07 發表
咁咪要轉兩次酒店, 巧煩喎, 5,6千住足4晚5*resort都夠喇.

唔轉酒店都ok, 咁係邊到check有無discount, 同book係間酒店within budget? thanks!

侯爵府

睇啱邊間酒店後, 可以去酒店自己個web同埋唔同agent 周不時咁check下價, 間唔中會有promotion, 我哋呢度都有人轉酒店, 不過都係轉一次好喇, 沙巴5*resort酒店來來去都係果幾間, 近市區 - Shangrila tanjung aru, magellan, 遠少少但有靚沙灘 - shangrila rasa ria, nexus

原帖由 HappyEE 於 09-12-10 15:13 發表

唔轉酒店都ok, 咁係邊到check有無discount, 同book係間酒店within budget? thanks!

侯爵府

蟹王
原帖由 KristyMum 於 09-12-10 12:50 發表

日本蟹.

琥珀宮

係咪坐mh 晚去早返...係ge考慮下頭2晚住town ge平價酒店(約$400/晚)...後2晚住resort(約$1000/晚)...抵d...如果你錢多...就緊係住晒4晚resort好啦 ...不過你2個細路都唔細...應該都要charge extra bed...定係你會book多間房
原帖由 HappyEE 於 09-12-10 15:13 發表

琥珀宮

各位食家...蟹腳計...松葉蟹...皇帝蟹...定毛蟹好食d
原帖由 lestat 於 09-12-10 15:26 發表
蟹王

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 jcy 於 09-12-10 15:40 發表
各位食家...蟹腳計...松葉蟹...皇帝蟹...定毛蟹好食d

有得淨係訂腳咩??? 我都唔鐘意食個'波地', 你試完話我知.
明天會更好~~

琥珀宮

緊係淨訂腳啦:;pppp: :;pppp: :;pppp:
原帖由 LongRyan 於 09-12-10 15:45 發表

有得淨係訂腳咩??? 我都唔鐘意食個'波地', 你試完話我知.

珍珠宮

DHA勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原帖由 jcy 於 09-12-10 15:40 發表

毛蟹 - 1st choice
松葉蟹 - 2nd choice
皇帝蟹 - 由頭至腳都

琥珀宮

我訂左皇帝蟹添...有咩咁mouth: 又話好甜ge...
原帖由 smypig 於 09-12-10 15:57 發表

毛蟹 - 1st choice
松葉蟹 - 2nd choice
皇帝蟹 - 由頭至腳都

侯爵府

唔使 , 各人口味唔同ma.
原帖由 jcy 於 09-12-10 16:00 發表
我訂左皇帝蟹添...有咩咁mouth:mouth:" /> 又話好甜ge...

子爵府

原帖由 jcy 於 09-12-10 15:39 發表
係咪坐mh 晚去早返...係ge考慮下頭2晚住town ge平價酒店(約$400/晚)...後2晚住resort(約$1000/晚)...抵d...如果你錢多...就緊係住晒4晚resort好啦 ...不過你2個細路都唔細...應該都要charge extra bed. ...

BOOK多間房唔知點訓, 我比EXTRA BED CHARGE好D, 因為我同細妹及妹夫一齊去, 如果一間房加一個小朋友, 唔知係唔係都要加EXTRA BED CHARGE? 其實係點價? 因為係復活節公眾假期個幾日去, 驚旺季BOOK唔到房, 所以問定先, 咁請問有邊間平酒店近TOWN可以住第一晚, 之後先轉RESORT? Thanks a lot!

珍珠宮

原帖由 lestat 於 09-12-10 15:12 發表
想問下有冇人識整壽司飯? 之前試過整但唔好食

日本米 & 水比例係 1:1

壽司醋:壽司醋 + 砂糖 + 鹽【要自己試味】

飯熟放盆內,加壽司醋,用木
「斜切」快手攪,直至飯粒分離。

首頁

尾頁

跳至