跳至

首頁

尾頁

洋房

Re: 2001年12月寶寶會

哎呀! 原來搬左o黎呢度, 我又報到!

11. 晴晴媽咪 Vennus 12月17日

小晴晴依架好可愛,又得意,呢個月剛識行, 真係好開心
但係...我就好唔小心地(意外)又有o左(bb), 而家3個月, 8月底預產.
唉!真係失哂預算,湊一個都仲ok, 整多件都唔知點算...
有無其他媽咪咁好彩又中招呀 ?? 互相支持o下 !!

別墅

我都中O左招!!!重早過你生,我大約六月尾七月生...
我都是意外的!!整定!! :-P
咪樂觀D去迎接BB,唔好諗O甘多,
:-P :-P
齡齡現在都已脫離嬰兒樣了,成個小朋友一樣... :-P :-P
鍾意成日行,但說話都係講"pa pa""ma ma"同bb 話,
但問佢o野,成日都會點頭...
例如:飲唔飲水.點頭,去街好唔好.點頭等等,好得意o架...
但佢唔願食飯仔,都幾頭痛...

洋房

Dear france,

真係"橋"啦! 咁都比我o地中頭獎. 呢排小晴晴超級"雌"身,成日要我抱抱,都幾辛苦. 你呢 ? 呢胎係仔定女呀 ?

別墅

晴晴媽咪,
月初時照過政府的,但他打橫背向天爬係到,
覺得個肚重好細,政府唔會講仔定女,
所以3月中去私家照3D... :-P
我都覺得個女好重,有時都抱一陣…
:-P

別墅

我囡囡蔚藍是12月10日出世的, 我住藍田, 唔該晒!

大宅

小饅頭而家出緊第9&10隻牙勒, 而家成日係屋企行黎行去, 好似好忙咁 ~~ :-P
之前朝早返工個陣, 佢都喊得好勁, 好似唔捨得我咁, 但而家佢係變左, 都係喊, 仲要攬住我隻腳, 原來佢係要去街街咋 ~~

大宅

大家好!! 我係Kristy的媽咪, 我有一個寶貝囡囡Kristy, Kristy是我的可人兒!!

大宅

mangtau,
哈哈哈~~小饅頭好cute呀!!
大家好!! 我係Kristy的媽咪, 我有一個寶貝囡囡Kristy, Kristy是我的可人兒!!

伯爵府

饅頭:

我地好耐無傾計啦...小饅頭出第9和10隻牙啦,小奧雲都係呀...係咪佢地好襯呢!

別墅

Manlam,

有d事想提提妳啊!妳其實諗住想俾峻峻0係讀小學時做大仔定細仔?如果妳諗住做細仔,咁今年插班讀n1就0岩喇,因為到讀小學時0岩0岩足5歲8個月.但係如果插唔到班都唔緊要啊,妳可以0係今年年尾(大約9月10月時)同佢報k1或者n2(下年入讀),其實都一樣架咋.

但係如果妳想佢做大仔,咁就唔洗咁心急搵學校呢,可以到下年先俾佢讀n1.如果唔係就算插到班,始終都要重讀多一年啊.

(P.S.其實我上次同妳傾電話時唔記得講,之後成日諗住打俾妳又無左件事喎.雖然聽日會見到妳,不過橫豎0岩0岩醒起,不如照0係度留言俾妳啦,唔係我又唔記得架喇.因為我係亞懵!)

大宅

ManLam :
你峻維打了水豆針後有沒有發燒????
豬仔媽

大宅

上o黎好多次都冇機會留言, 皆因阿仔成日扭計, 唔俾我下網, 一見有人坐o係電腦前面就舉起雙手要抱, 今晚阿仔早早o訓了, 才有機會打下字.

呢排阿仔真係不得了, 繼學識行之後, 開始學講野, 以前都已經識爸爸媽媽姐姐婆婆, 而家有車車, 鞋鞋, 花花, orange, cat, byebye, hihi佢睇vcd果陣仲會跟住叫蝴蝶做bataby, 花花叫fawa. 我夜晚放工佢第一件事係攞本故事書俾我同佢講故仔, 仲要連講三四次至滿足.

佢好願意同人溝通, 識唔識人都會整個好似太陽花咁燦爛o既樣同人打招呼, 同佢去樓下遊樂埸玩, 佢係咁睇住人地大哥哥大姐姐玩, 人地叫下佢, 佢就對住人地笑, 有時仲會拉下人地隻手, 攪到人地大哥哥大姐姐唔知點好.

複式洋房

各位媽咪, 好耐無見啦, 我又報到先.
琳琳B媽 琳琳 12月1日 住九龍灣

Samuel媽,
Samuel 好叻仔呀, 識講咁多口野. 我琳琳家下剩係識講papa, mama, hi, bye bye, 姨姨, 父父(即舅父), 有時扮下獅子, 貓貓叫咁.. 但係佢就好細膽,唔係好敢放手自已行, 成日都要人拖住, 不過都比之前進步左la..你地幾時又去tea呀, 記得叫埋我呀..

別墅

各位媽媽,我又報到先.
我個囡囡Joyce,12月6日出世,住馬馬安山.
Samuel媽媽,Joyce同Samuel係同一日出世,真係有緣啦!哈哈!講開讀書,我就唔想Joyce做大女啦!因為佢生得好高大(而家身長84cm,重28磅),家陣行

男爵府

豬仔媽:

我仔仔打完水痘針無發燒呀!不過就一星期后有D腸胃炎,有日

複式洋房

Hi ManLam,
係呀, 我都係住九龍灣架, 真係有緣啦..
幾時見, 不如下個weekend啦? 因為平時琳琳係婆婆揍, Weekend便自己揍番. 我PM電話比你, call我再約啦..我都好掛但住峻維呀, 唸起生日會口個日真係好鬼攪笑..咁到時出o黎琳琳同峻維決咪可以溝通下law.. 係呢, 你同峻維在邊樹打水痘針, 同埋幾$呀? 我都想帶琳琳去打.. 希望峻維快D好番啦..

大宅

Samuel媽 :
對呀!! 我豬仔都是一樣,我一開電腦想打幾隻字豬仔就要一齊打字,仲知打一隻就多幾個符號... :-x :-x
Samuel好勁呀識講這麼多說話,豬仔現在都是講BB話,

豬仔媽

大宅

ManLam
你仔仔好返晒未,比仔仔食清清地,快D好返呀..
豬仔上星期六打了水豆針,現在都沒有發燒,希望唔會發燒! :-P :-P
豬仔媽

複式洋房

Hi yuetma,
其實我覺得身型唔係問題o既, 不過我朋友勸我唔好太午早比BB入K1.
佢話佢都好後悔太早比個仔人學, 初初無o羊, 但而家讀二班已經覺得跟唔上, 令到仔仔無心機讀書!! 況且之後都大把扣機會讀書啦..所以我應該會比琳琳做大女. 不過就可能早D比佢入N1.

男爵府

豬仔媽:
峻峻應該差不多好返晒啦, 昨天都只係得兩次大大,多謝關心呀.豬仔無發燒就好啦, 醫生都話過其實發燒的機會唔大的.

琳琳b媽:
我收到你pm啦,都send

首頁

尾頁

跳至