想生BB

跳至

首頁
12345...39

尾頁

男爵府

努力呀, 我地應該差不多時間CHECK BINGO

DR.CHAN有冇話幾時做IUI呀?

原帖由 bebu123 於 10/12/2009 23:48 發表

好呀~~~我孖你一齊報喜呀

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 CHANLAILAI 於 09-12-10 23:53 發表
努力呀, 我地應該差不多時間CHECK BINGO

DR.CHAN有冇話幾時做IUI呀?

我都唔知幾時做IUI呀~~都要明天睇下D EGG乖唔乖先得呀~~
我估如果我做到就會遲你幾日LAW
我係bebu mama~~我同bebu baba都好鍚bebu bb架~~bebu b你快d來啦!!!!be~~bu~~be~~ bu~~

男爵府

我睇何醫師架, 不過果時我有瘤, 食左佢D藥後, D瘤仲大左, 但身體就好左好多, 手術後我冇睇佢啦。

C6食左佢D藥, JJ正常返, 持久力耐左

何EC係BK都冇POST架, 何機勛

IUI冇得包成功架, 得唔得要睇自己本身, 針藥只係幫助你, 增加你懷孕機會, 由開始打針起, 就要比錢架啦, 每個醫生都一樣

IUI = 人工授精, 打針令你排多3-4粒蛋, 同埋幫你C6洗精, 再將精子直接放入子宮,增加懷孕機會

IVF = 試管嬰兒, 係直接放胎入子宮架, 所以成功機會比IUI多一陪有多架, 但費用亦貴好多

點解醫生叫你做IVF呢? 可以分享一下嗎?

原帖由 BananaBB625 於 10/12/2009 23:48 發表

請問你係邊到睇中醫呢 ?
另外sr.tay係邊到架, 即係成功iui先要比錢 ?
iui係咪試管 ?
政府要我做試管呀!

男爵府

你今日打第幾針呢?

暫時用左幾多錢呀?

原帖由 bebu123 於 10/12/2009 23:56 發表

我都唔知幾時做IUI呀~~都要明天睇下D EGG乖唔乖先得呀~~
我估如果我做到就會遲你幾日LAW

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 CHANLAILAI 於 09-12-10 23:45 發表
BABIES媽,

THANKS

承你貴言啦, 我都唔唸咁多啦, 唔知點解今次做IUI, 竟然冇左平時TRY 自然既緊張感, 可能因為唔洗CHECK紅D, 又唔洗成日叫C6開工啦, 只係好緊張明天自己打破蛋針會好痛, 因為星期一&今晚 ...

好呀, 到時我同MusicTV一齊報喜~~~

大宅

原帖由 CHANLAILAI 於 09-12-11 00:01 發表
我睇何醫師架, 不過果時我有瘤, 食左佢D藥後, D瘤仲大左, 但身體就好左好多, 手術後我冇睇佢啦。

C6食左佢D藥, JJ正常返, 持久力耐左

何EC係BK都冇POST架, 何機勛

IUI冇得包成功架, 得唔得要睇自己本身, 針藥只係 ...

我結婚5年, 兩年多前想要bb. 但一直都未懷孕, 07年第一次睇私+, 睇咗4個月都未成功, 醫生建議c6驗丁丁, 結果60%, 算合格, 而我又照咗輸卵管正常, 到10個月到, 醫生建議我可以係政府到排期不育科, 雙重準備囉.

08年4月第一次係政府見醫生, 醫生要我抽血驗排卵, d2及d28 check, 而c6就要驗丁丁,結果9月覆診, 政府話我冇排卵, 而c6吾合格, 咁要我12月入院做腹腔檢, 係入院前仍要抽血check排卵同埋c6要check多一次是否之前有出錯囉...
11月尾收到政府電話, 佢話吾駛照啦囉, 話証實係c6精子吾合格, 昨日到醫院覆診, 佢話我已經冇咁嘅需要做檢查, 因為做黎冇意思喎. 因為我c6 d精子遊吾到入去喎..所以叫我排期做試管嬰兒囉,,排期最快要年半

大宅

本身就係手術前一日見既, 不過咁岩1月1日-1月3日都係紅日麻醉師放假..所以咪要12月31日入院見左麻醉師先lor... 最慘我都係月頭經期, 如果咁岩1月4日係黎經第二,三日..手術就要改期, 都唔知要改到幾時先有得再做 我寧願快d驚左佢好過唔洗再等緊既時間亂咁諗..真係愈拖愈驚..

原帖由 CHANLAILAI 於 09-12-10 23:48 發表
點解要做手術既?

點解要預早見麻醉師? 不是手術前先見的嗎?

大宅

祝福你今次一take成功
雖然打破卵針有d"拿拿地"
只要你放慢打入去, 你一定會忍到的
你要努力, 等你好消息

原帖由 CHANLAILAI 於 09-12-10 23:27 發表
謝謝

明天要打破卵針, 有D驚呀!

因為今晚打左支50ml既針, 落藥時都幾痛, 可能d藥多左。

明天支針仲要"拿"的, 又要自己打, 好驚, 仲要我慢慢數20下先好放手

...

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

祝你一take過ok

大宅

bananabb625: 我記得你啊,同我一樣好驚好驚做手術麻, 你排左咁耐政府先叫你唔洗做既真係虛驚一場又浪費時間.. 不過都好既起碼而家唔洗驚啦

我就唔同喇,醫生話我c6 d精好正常仲要係好好tim啊!型態有86%移動都有70mouth: ....佢D精英部隊都攻破唔到我既"城門",睇黎我輸卵管真係塞得好嚴重lor

原帖由 BananaBB625 於 09-12-11 00:14 發表

我結婚5年, 兩年多前想要bb. 但一直都未懷孕, 07年第一次睇私+, 睇咗4個月都未成功, 醫生建議c6驗丁丁, 結果60%, 算合格, 而我又照咗輸卵管正常, 到10個月到, 醫生建議我可以係政府到排期不育科, 雙重準備囉.

08 ...

男爵府

半年就有得做IVF, 真係好啦, 我2星期前去瑪麗排, 2011年6月先有得見醫生, 所以我一定要搵私家做IUI /IVF先啦, 希望唔洗睇政府已BINGO

祝你未做IVF前已BINGO啦!

原帖由 BananaBB625 於 11/12/2009 00:14 發表

08 ...

男爵府

你係政府定私家做呢?

你做什麼手術?

醫生應該要幫你計好經期先安排你入院,我估你應該係政府做, 對嗎?

因為上次我私定做手術, 醫生都幫我計好日子先做手術,同埋我係手術前1小時先見麻醉師的。

放心啦, 祝你手術成功,快快懷B

原帖由 siu_lo 於 11/12/2009 00:20 發表
本身就係手術前一日見既, 不過咁岩1月1日-1月3日都係紅日麻醉師放假..所以咪要12月31日入院見左麻醉師先lor... 最慘我都係月頭經期, 如果咁岩1月4日係黎經第二,三日..手術就要改期, 都唔知要改到幾時先有得再 ...

男爵府

謝謝你

我仲逃避緊, 所以未訓呀, 好驚呀, 訓唔著,不過都要訓了, 1:30AM要訓啦, 平時已經訓左LU

我用針搶, 所以冇得慢慢打藥入去,一按制D藥係好快入左去

我試過將打完針既針入水,再放入針搶打一次出來, 見到D水好快咁射左出來, 之後我就明點解我會打多藥量時咁痛啦

不過點都痛唔過做手術, 所以我會努力架, 手術都過到,打針難唔到我既!

原帖由 catcat888 於 11/12/2009 00:29 發表
祝福你今次一take成功
雖然打破卵針有d"拿拿地"
只要你放慢打入去, 你一定會忍到的
你要努力, 等你好消息

男爵府

謝謝你

承你貴言!

原帖由 mochapig 於 11/12/2009 00:39 發表
祝你一take過ok

男爵府

所以你要做手術CHECK嗎?

不是照輸EGG管便可以嗎?

原帖由 siu_lo 於 11/12/2009 00:45 發表
bananabb625: 我記得你啊,同我一樣好驚好驚做手術麻, 你排左咁耐政府先叫你唔洗做既真係虛驚一場又浪費時間.. 不過都好既起碼而家唔洗驚啦

我就唔同喇,醫生話我c6 d精好正常仲要係好好tim啊!型態有86%移動都 ...

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

LAILAI 媽,

聽日要加油, 祝你一擊即中, 可以收到特大聖誕同埋結婚週年禮物

大宅

chanlailai, 雖然無乜同你傾過,但都祝你今次IUI 順利,然後bingo, 做虎媽媽,生個虎BB

我11月都做完IUI,啱啱check到bingo, 等我過d好孕氣俾你先,快d接住

大宅

CHANLAILAI,有咁多人支持你,真係希望你成功,過一個開心聖誕節~~
My son Day Day is 4 years old

大宅

我已經照左輸卵管, 照左出黎一邊漲左一邊塞左啊 我係O係KWH做手術, 打去問姑娘又話唔可以改期, 同我講話到時真係M到先算好灰.... 所以你好好架喇可以做IUI, 希望你一次就BINGO唔洗受咁多針藥之苦, 我估計我2條都通唔番架喇, 有心理準備最後都只能IVF, 真係女人之苦啊

有時安慰自己同自己講而家有咁既科技有得做手術同IVF已經係好好, 比著我媽個年代我咁樣就一定唔洗旨意有得生了

原帖由 CHANLAILAI 於 09-12-11 01:17 發表
所以你要做手術CHECK嗎?

不是照輸EGG管便可以嗎?

大宅

團長
希望你會收到份大大嘅X'MAS /NEW YEAR GIFT啦!!!

首頁
12345...39

尾頁

跳至