想生BB

跳至

首頁
56789...39

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 CHANLAILAI 於 09-12-12 18:38 發表
各位好姊妹:

我做完iui 返來啦, dr.tay話今日c6既精好正常(因為大家都唔夠訓, 心情又唔好, 之前好驚影響到c6今日既精子), 跟住就幫我做iui, 好似做婦檢咁, 不過就有少少痛, 但都ok的, 做iui時, c6係我身邊捉住我隻 ...

lailai 媽,

你今年收硬呢份新年禮物啦!!!!

男爵府

我唔敢期望啦, 順其自然啦, 我咩都唔唸啦, 將所有野交曬比個天同送子觀音&觀音, 由佢地作主啦

你有冇信仰呢? 如果有可以晚晚向佢地談下心, 會好d架!

原帖由 bebu123 於 12/12/2009 19:15 發表
lailai媽~~

你樣樣都咁順~~~一定可以收到新年禮物呀!!

男爵府

唔好tum我開心啦babie媽

由手術後, 你一直都睇住我開心, 唔開心, 消沉, 再起返身

就咁睇好似好多野都好順利, 但係短短既半年內, 我都受左唔少打擊, 但係每一次我都唔會比自己一直沉落去, 我會用盡方法去面對, 去解決, 去開解自己(要解開心結, 只有自己先解到),

可能因為我冇放棄, 勇於面對, 超越障礙同灰心, 係呢個時候, 奇蹟就會出現係我面前

就好似考試肥佬左, 但你冇放棄, 努力讀書, 解決你遇到既困難, 最後你係會合格架!

大家一起努力, 只要有堅毅既決心, 就會有奇蹟架啦!

你都好努力, 上天一定睇到架!

原帖由 babies123 於 12/12/2009 19:56 發表

lailai 媽,

你今年收硬呢份新年禮物啦!!!!

男爵府

moledy媽:

起初訓左15分鐘, c6問我起身未? (醫生叫我訓10分鐘先起身), 我見姑娘冇入來叫我, 咪再訓下囉, 訓左30mins先起身, 起身第一件事去尿尿, d精冇流返出來。

可能我飲得太多水, 1個鐘去左4次尿尿呀 >.<

返來check clearblue, 有哈哈笑, 等c6返來就補飛啦!

原帖由 moledy 於 12/12/2009 19:47 發表

hi chanlailai....

預祝你成功先...等你好消息呀!

咁你做完iui....訓完之後出番來..會唔會流番d 精出來架?

男爵府

原帖由 CHANLAILAI 於 09-12-12 18:12 發表
mrsjimmy 媽:

又係喎, 生仔仲痛喎!

等我打針時咁唸先, 咁就易打d啦, 哈哈!

你近來點呀?

我今日係排卵後 14 日, 驗到綠 D 有水印, 不過上個月食過炸糊, 所以未敢開心住, 仲好擔心, 睇多幾日先係咪 bingo~

大家一齊生老虎仔呀~~

男爵府

快d用clearblue/其他棒棒check多次啦!

等你好消息

原帖由 mrsjimmy 於 12/12/2009 20:13 發表

我今日係排卵後 14 日, 驗到綠 D 有水印, 不過上個月食過炸糊, 所以未敢開心住, 仲好擔心, 睇多幾日先係咪 bingo~

大家一齊生老虎仔呀~~

男爵府

你地有冇打過安胎針?

應該早上打定夜晚打?

打完係咪會肚脹?

點解有d人要塞藥+打安胎針, 但係我只須要打安胎針? 會唔會冇咁好架??

侯爵府

原帖由 CHANLAILAI 於 09-12-12 20:09 發表
唔好tum我開心啦babie媽

由手術後, 你一直都睇住我開心, 唔開心, 消沉, 再起返身

就咁睇好似好多野都好順利, 但係短短既半年內, 我都受左唔少打擊, 但係每一次我都唔會比自己一直沉落去, 我會用盡方法去 ...

lailai媽,

我真係好希望上天睇到我幾咁努力呀, 希望今次真係有回報啦~~~

我相信你咁努力同積極, 上天一定知道架, 今次會再一次有奇蹟係你身上發生呀!!!

男爵府

原帖由 CHANLAILAI 於 09-12-12 20:12 發表
moledy媽:

起初訓左15分鐘, c6問我起身未? (醫生叫我訓10分鐘先起身), 我見姑娘冇入來叫我, 咪再訓下囉, 訓左30mins先起身, 起身第一件事去尿尿, d精冇流返出來。

可能我飲得太多水, 1個鐘去左4次尿尿呀 ...

hehe..你係咪緊張得制呀...1個鐘去4次

男爵府

原帖由 CHANLAILAI 於 09-12-12 20:14 發表
快d用clearblue/其他棒棒check多次啦!

等你好消息

clearblue 有十字, 不過我上個月用 clearblue 驗都有, 所以要等多幾日先可 confirm~

我都等你好消息..我過版先, 你跟住過黎

男爵府

babies媽, 

大家咁話,希望奇蹟會出現在大家身上啦!

原帖由 babies123 於 12/12/2009 20:23 發表

lailai媽,

我真係好希望上天睇到我幾咁努力呀, 希望今次真係有回報啦~~~

我相信你咁努力同積極, 上天一定知道架, 今次會再一次有奇蹟係你身上發生呀!!! ...

男爵府

唔係呀, 我照前飲左2支500ml既水,之後係咁去尿尿,其實打針時我已經有頻尿架啦,唔知點解會咁既

今日做完iui, 子宮位有d扯扯地

原帖由 moledy 於 12/12/2009 20:29 發表

hehe..你係咪緊張得制呀...1個鐘去4次

男爵府

好呀好呀, 大家一起報喜啦, 哈哈哈!

祝你成功!

原帖由 mrsjimmy 於 12/12/2009 20:30 發表

clearblue 有十字, 不過我上個月用 clearblue 驗都有, 所以要等多幾日先可 confirm~

我都等你好消息..我過版先, 你跟住過黎

大宅

Hi~~我想分享下我今日去睇流年呀, lee個師傅我第一次睇, 係朋友介紹嘅, 佢都幾有料, 因佢都講咗D嘢都準嘅, 而我當然問佢我幾時有BB啦, 佢話我應該係lee3-4個月會有, 我好開心呀~~雖然唔知係唔係真, 但有個postive message都已經開心啦~~希望真係得啦!!

大宅

CHANLAILAI,我都要同你打氣,雖然我同你信仰唔一樣,不過我會為你祈禱,應該話為所有BK媽媽祈禱,祝你成功,仲有唔好唔開心,保重身體~~
My son Day Day is 4 years old

子爵府

lailai媽~ 要叫定lailai媽~
見到你呢個topic都一定要上黎現身呢~~
你一定可以收到新年禮物架!! 加油呀~~

侯爵府

原帖由 ms_ck 於 09-12-12 22:46 發表
lailai媽~ 要叫定lailai媽~
見到你呢個topic都一定要上黎現身呢~~
你一定可以收到新年禮物架!! 加油呀~~

精靈女皇你終於現身喇~~~

lailai媽果然旺呀~~~

子爵府

hahaha...
果然係bb實Q... 甘都比你捉到~~ 哈哈...
我呢期都當旺架!!! 你都一定得呢~~

原帖由 babies123 於 09-12-12 22:50 發表

精靈女皇你終於現身喇~~~

lailai媽果然旺呀~~~

侯爵府

原帖由 ms_ck 於 09-12-12 23:07 發表
hahaha...
果然係bb實Q... 甘都比你捉到~~ 哈哈...
我呢期都當旺架!!! 你都一定得呢~~

屎乜講!!! 我等你好耐喇~~~~

承你貴言呀!!!! 希望沾到你D旺氣啦!!!!

子爵府

等我做咩唧... 前世~~

我呢期旺到呢... 開巷呀!!! 除左小公主一胎5隻, 連陸龜都生蛋, 勁唔勁?? 喂喂喂... 我地唔好係呢度聚舊好喎...
一陣lailai媽拎盤桃掟我地米弊...
我閃啦~~

原帖由 babies123 於 09-12-12 23:12 發表

屎乜講!!! 我等你好耐喇~~~~

承你貴言呀!!!! 希望沾到你D旺氣啦!!!!

首頁
56789...39

尾頁

跳至