婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

我長期食避孕丸,以為自己多年來身子差,少吃熱氣野,改洗面膏等等,平日出街都要用遮暇膏蓋暗瘡印先得,飲涼茶,綠豆沙,用最近好HIT 隻 PANOXYL 10%,都唔得,最後因為要幫朋友去藥房買癬藥用皂,叫'百 癬 妥' ,舊皂專醫濕診,癬之類,德國果邊已經停產幾年喇,近排有出番,於是買左四舊,因為$100/4 ,我淨係攞黎洗面,已經好耐無出暗瘡,包括有膿頭或無膿頭,都無再出,暗瘡印又退出好好添,已經十幾年喇,居然誤打誤撞,比我醫番好,真係好開心! P.S. 以上只屬個人分享,不要PM問我,非常感激看我文章的姐妹們~~~THX!

大宅

回覆 1# rittylo 的文章

我都"登"你開心, 我都想試, 係咪普通藥房有架, 叫"百癬妥"?

大宅

太心急頭先lunch買左, 佢係輔助治療及預防癬菌病, 例如足癬, 股癬, 頭髮癬, 花斑癬, 混合性皮膚感染, 痕癢性皮膚病及濕疹等, 成份: UNDECYLENIC ACID 1%, $28舊

....15/16, 試唔試好呢...

水晶宮

我會買比亞仔試下~希望得la
原帖由 花貓 於 09-12-11 14:35 發表
太心急頭先lunch買左, 佢係輔助治療及預防癬菌病, 例如足癬, 股癬, 頭髮癬, 花斑癬, 混合性皮膚感染, 痕癢性皮膚病及濕疹等, 成份: UNDECYLENIC ACID 1%, $28舊

....15/16, 試唔試好呢... ...

男爵府

我住元朗的...都搵左十幾間有"十字"既藥房都無喎??

水晶宮

吓~mud好難搵架?
我都未買tim

原帖由 wendy_jed 於 09-12-16 12:39 發表
我住元朗的...都搵左十幾間有"十字"既藥房都無喎??

大宅

回覆 5# wendy_jed 的文章

我去第一間已經有啦, 尖咀名鑄對面, 得一間藥房咋

男爵府

唔通九龍先有?? 我搵勻全元朗喇.... .. 睇怕要出尖咀買...~

大宅

我住將軍澳...新都城附近間間都有...我噚日響旺角又買左兩舊比細佬用...不過貴D...$32/1, $60/2 ... 有無人用完有好轉咁呢? 可否分享下呢? 本人用了成個月,塊面好番好多,自信心多番好多!

男爵府

我叫朋友响九龍搵..佢問第一間就有喇.... 沈晚到今日...感覺係OK的... 無咁紅..(消炎效果不錯)....AND無咁油...(控油都不錯)....

首頁

尾頁

跳至