論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

個賓姐之前已經因為借錢比我發現,而喺agent度寫左封warning letter比我,如再犯就自己辭職,而佢做左差唔多兩年(上年年尾renew,要到出年12月先完約),老公亦曾經試過唔見錢!不過我就未試過!但係由於不能當場捉住,so都無證據!做家務唔夠細心,但係湊我個女就算係湊得幾好!阿女都好肯跟佢!

而一直佢都有講電話哩個問題,警告過佢好多次,都一樣係咁,亦都試過講大話比我踢爆!so由上星期開始,我就叫佢每朝比個電話比我,我帶返公司,等佢無得喺屋企講私人電話!點知尋晚睇睇下電視,見佢喺房咁耐都無聲,咁我入去房睇,一睇佢就勁驚,仲即時扒喺張床度,我問佢做乜,係咪又講電話!佢話無,跟住我上佢張床度睇,竟然見到佢有部netbook喺張床度,入面仲有好多性感既相,而且仲同人同緊yahoo messager chat緊!我當堂慶到火屎,叫佢執野走!

但係agent話最好等今日上去先攪清楚手續!我好嬲,我話應該由你自己辭職,佢就話佢唔會辭職,因為係你叫我走既!

其實本身我地全家月尾去旅行,我先前幫佢買左張機票係由24/12返菲律賓,2/1返番香港,而機票錢亦係由佢自己比,因為係我問左佢想唔想放假,佢話ok,咁亦講左張機票錢係由佢自己比番(因為假期勁貴,要成二千蚊)!但係而家咁攪法,即係要我食埋哩條數!

如果我而家當尋日出封termination letter比佢,叫佢下個月9號走,咁佢月尾又可以放埋佢既大假!你地覺得哩個方案可唔可行呢?

禁止訪問

好媽媽勳章

大宅

畀面勳章

sweetcuple, 多謝你意見!

最新方案, 有朋友教我, 照當尋日出信比佢, 一個月通知, 但就係由尋日開始起計, 下個月9號last day!因為橫掂佢月尾都會放假,到時又可以照扣大假,或者佢可能唔返來都唔定!最多哩幾日搵人睇住佢同個女!你話係咪可行呢?

首頁

尾頁

跳至