懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

我一月生BB,請問買咩牌子暖風機同BB沖涼呀,係邊度買平d

大宅

我現在用media,二百幾蚊,近距離吹住bb沖涼換衫,細細部都幾好用。

男爵府

我有2部,一部油壓,用黎放起廳同BB沖涼用,另一部暖風機放起房.

如果用黎沖涼,我覺得油壓果D好D,我自己有一部暖風機,雖然開住,但沖完涼當個身仲係濕果時D風吹落身係凍架. 要抹乾個身等一陣D風先暖.

別墅

我見到電器鋪有D好細部個D暖風機,係咪用個D用黎同BB沖涼,夠暖嗎?好細部咋...都要3百幾..仲有邊度買平D??

大宅

我用油壓式,始終係成屋都曖,當個身有水,咩熱風吹埋黎都會凍,其實同bb沖涼最好中午沖,閂埋門窗,唔須要開曖氣都無問題

別墅

原帖由 mrsegg 於 09-12-11 19:48 發表
我用油壓式,始終係成屋都曖,當個身有水,咩熱風吹埋黎都會凍,其實同bb沖涼最好中午沖,閂埋門窗,唔須要開曖氣都無問題

1月2月個時會好凍,就算係中午都凍,BB仔唔怕嗎?凍到好麻煩...定係有D暖管咁樣O既暖爐照住,我以前唔知係邊度見過,E家冇見過喇,知唔知邊度有呢??

別墅

畀面勳章

去年冬天我買左豐x既暖風機..百零蚊..我覺得都ok..

其實閂埋d窗都離遠開左部暖風機都夠暖.. 我坐月個陣間房開左少少窗..開左暖風機間房都夠暖..

男爵府

你可以揀中午時候最暖果時沖,我宜家都係.同埋一定要閂窗+開暖爐先得.

有暖管果D暖爐好似好危險喎,用返暖風機/暖壚好D.

我最近買左部尚朋堂既暖風機,有加濕功能,冇咁乾,但如果沖涼,我都係覺得油壓果D好D.

洋房

回覆 1# sukiwai 的文章

我預產期都系1月ar~
我都念住買暖爐,我老公系豐澤睇咗款6舊水嘅,但我覺得貴咗d!你買咗咩牌子嘅,如果好用喔都多個選擇。6v6

別墅

原帖由 sukiwai 於 09-12-11 21:01 發表

1月2月個時會好凍,就算係中午都凍,BB仔唔怕嗎?凍到好麻煩...定係有D暖管咁樣O既暖爐照住,我以前唔知係邊度見過,E家冇見過喇,知唔知邊度有呢??

我都買左個暖管既
因為油壓式果d 連我間房都暖唔到, 莫講話個廳~
暖管一開照到既地方即暖~ 我間屋真係太凍啦!
我都怕第時會冷親阿b, 所以買定左個暖管爐
用咩都有危機, 乜都要自己小心d~~~~
人在做,天在看!
>>小三<<

複式洋房

油壓果D幾錢到ga!?

別墅

原帖由 lovesweetybaby 於 09-12-19 15:37 發表
我預產期都系1月ar~
我都念住買暖爐,我老公系豐澤睇咗款6舊水嘅,但我覺得貴咗d!你買咗咩牌子嘅,如果好用喔都多個選擇。6v6

hi~我今日岩岩係鋪頭商場買佐個暖風機,先施做promo,comfy牌子,我都唔知咩牌子黎,佢試過俾我睇,我覺得ok呀,先$198...細細部...唔ok再買過,試過先知ma

洋房

回覆 12# sukiwai 的文章

試咗個暖爐覺得掂唔掂吖?大冷天要成間屋都暖都唔系件易事呀!唔知伱懷孕有冇流鼻血嘅問題呢?我呢排經常流呀,醫生話鼻膜薄無計,仲話孕婦流鼻血系正常架woh,但我都有d擔心...

別墅

我個暖爐仔好細個,唔可以暖成間屋,我淨係唸住用黎沖涼時用,我覺得唔好係屋企成日用暖爐,d空氣唔流通,而且都唔係咁凍者
我一向都好少流鼻血,所以冇呢個問題出現,e生話唔係好大問題你就唔需要擔心咁多,應該影響唔到bbo既
你個b女or仔呀???

子爵府

好媽媽勳章 陪月勳章

我都喺一月生
買左2部油壓式,千幾蚊
同一個暖爐,7xx蚊,送部細,防水浴室專用。不過sales話身體濕的時候吹暖風都會凍,唔好對住bb身體吹。只可以吹下周圍,等空氣暖d.
自己用緊油壓式,真喺好好用,全屋暖嗮,又靜又唔干,不過缺點喺慢熱,要長期開住。
如果同bb沖凉一定要提早1-2小時開,等成間房暖嗮先好沖。

大宅

我就覺得如果BB沖涼用細細部暖風機巳足夠, BB沖完涼即刻用大毛巾包住同抹乾個身, 細細部巳經夠嫁啦..我屋企都有個沖油式但只係放係廳,好涷時先會開, 其實長開都唔係太好, 因為 BB皮膚比較幼嫩長時乾咁乾燥好易爆擦,如果真係要長時間開要加部噴濕機先得 !

洋房

回覆 14# sukiwai 的文章

hehee~我都系咁念,幫BB沖凉時至用。
如果經常開住間屋真系會焗d嫁!
我前幾日買咗個陶瓷暖爐$668
系即暖果只,但就未試系咪真系好用!

我系第一胎baby g嚟架,你呢??

首頁

尾頁

跳至