單親天地

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我以前都幾鐘意電視藝員羅x良,覺得佢對屋企人好好,戲又好,但是佢最近單再婚新聞,到底係離婚再識而家的老婆?仲係點呀?到底這世界上有冇一生一世的感情?係要結婚前諗清楚?仲你一路行下去,再找到真愛?如果果男人已不再愛你,但為左責任留在你身邊,甘大家又會唔會幸福?~~~~原來人類的感情世界是這麼脆弱,不堪一擊.

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我估世上係無感情, 只有感覺

特別是對男人而言, 只是一時的感覺, 到了沒有感覺, 就會不顧一切去找籍口離開, 再次找尋所謂的感覺, 致於"感情"係無mud,因為如果有情, 就會有義, 在我黎講, 就好似睇唔到啦, 當然, 有啲男人真係好好架.

公爵府

男人會嫌女人 人老珠黃 貪新忘舊

女人可以為左頭家留底

男爵府

離婚後再婚男人多過女人好多

好唔公平,女人為了頭家,將自己全部都奉獻比個家,包括事業,青春,時間,心機,精神等等...總之數之不盡,離婚後女人已經人老珠黃,想出返社會做事,人哋話你十幾年無做工作,一句唔請,好無奈。咪話想去識一些男士,自己無條件同質數,還要有好多好多憂慮,你哋話係唔係好唔公平?

複式洋房

尼個世界好唔公平

女人冇青春.我而家連出街唔敢

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 janeleung 於 09-12-11 16:01 發表
男人會嫌女人 人老珠黃 貪新忘舊

女人可以為左頭家留底

唔洗人老珠黃就以經貪新忘舊啦
順順利利 大吉大利       

伯爵府

畀面勳章

原帖由 zoeli68 於 09-12-11 12:53 發表
我以前都幾鐘意電視藝員羅x良,覺得佢對屋企人好好,戲又好,但是佢最近單再婚新聞,到底係離婚再識而家的老婆?仲係點呀?到底這世界上有冇一生一世的感情?係要結婚前諗清楚?仲你一路行下去,再找到真愛?如果果男人已不再愛你,但為 ...

"原來人類的感情世界是這麼脆弱,不堪一擊" 我覺得這句話套用在男人身上較為貼切, 女人在感情上是比男人執著, 而且女人的感情是慢慢慮積的, 越來越深的. 這純粹是我個人的諗法.

別墅

原帖由 Chunma8083 於 09-12-15 00:50 發表
"原來人類的感情世界是這麼脆弱,不堪一擊" 我覺得這句話套用在男人身上較為貼切, 女人在感情上是比男人執著, 而且女人的感情是慢慢慮積的, 越來越深的. 這純粹是我個人的諗法. ...

原全同意, 所以最傷都是女人

子爵府

做女人太命苦喇~我下世要做男人!

大宅

He said on TV "She is the best wife in the world!" HOW ABOUT YOUR EX-WIFE?????!!!!!! MR. LAW!!!!!

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

以前個阿姐教落....女人一定要自強,唔好衰比D男人睇!
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

瑪瑙宮

環保接龍勳章

原帖由 ChammyMAMA 於 09-12-16 13:10 發表
以前個阿姐教落....女人一定要自強,唔好衰比D男人睇!

錯啦,應該係"好"都唔比佢睇

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

D男人都死嗰一刻都唔會知道自己錯架!!
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

瑪瑙宮

環保接龍勳章

,佢知唔知都無乜大不了啦,所以慳番啖氣

等待驗證會員

佢哋係要安D莫須有的罪名比我哋,基本上係Y理,跟本唔同channel,話不投機,半句多.:;pppp:

首頁

尾頁

跳至