意見反饋
義工

親子旅遊 今日: 108|主題: 150531

東京旅行一問, 急!

大宅

國民生產總值:4384

在聖誕節期間去日本, 我們第一次去日本!!!

我帶埋8YRS的仔仔去, 要為佢準備什麼衣物好呢? 因怕凍親佢! 但剛開完茶會, 旅行社話出發時東京的天氣約7-13度左右, 好多地方都會有暖氣, 除有一天去天神山滑雪, 要著防水褲和比較保暖衣物外, 基本上都不需要著得太厚!

有朋友去過都話到時都不會太凍, 日本又是乾凍, 仲無香港咁凍添!

你地有什麼意見俾我, 亞仔要帶些什麼衣物好呢?
尤其是底衫(要買什麼天蠶衣?), 他有厚身的底衫和羊毛底衫

要買雪褲嗎? (有幾條抓毛做喱的褲和"線"水的抓毛喱的褲)夠嗎?

爸爸又要著什麼好呢? 著牛仔褲頂唔頂得順呢? 要否加底?

多謝回應!!

王國熱話
*教會請兼職庶務員(深水埗區)
傾電話
香港仔,黃竹坑便利店招請店員, 時薪$42
爆谷店售賣員,全職/兼職,兼職$45/hr,每星...

複式洋房

國民生產總值:480

我之前聖誕去過大阪, 最凍是0度,但都唔係太凍, 因為係乾凍, 同香港個種凍不一樣, 我覺得你仔仔穿羊毛底衫+毛衣+雨絨, 下身多穿一條長褲,已經好夠, 大人穿牛仔褲已經OK~

大宅

國民生產總值:4609

only wear one think coat outside and one thin cotton inside is ok. don't be so worry.

大宅

國民生產總值:4409

去滑雪唔駛著得太厚, 但最緊要防水.
如驚帶唔夠衫, 可買些暖包.

大宅

國民生產總值:4384

Thanks all!

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.