意見反饋
義工

興趣嗜好 今日: 447|主題: 123032

[攝影] canon天涯鏡

複式洋房

國民生產總值:237

canon天涯鏡18mm-200mm好唔好??還是 Sigma, Tamron好呢??我本身有部canon500d連kitset18mm-55mm.

王國熱話
做IVF深圳定台灣好,請求各位意見!
IVF放胎
ivf Q & A
14/12 放左2粒4BB &4BC D5胎,幾時會驗到?

版主

國民生產總值:40096

版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章

原帖由 emilyng608 於 09-12-11 17:39 發表
canon天涯鏡18mm-200mm好唔好??還是 Sigma, Tamron好呢??我本身有部canon500d連kitset18mm-55mm.

都有支 18-55 KIT 鏡, 想要長焦距zoom 鏡, 不如入支 55-250mm IS 鏡, $1,800 左右

複式洋房

國民生產總值:237

chloepapa 其實之前我都有睇過你比其他人的意見,但我唔想影影下友要換鏡頭!!再比d意見我!!

洋房

國民生產總值:60

我支Tamron B003都ok la,不過有多D budget 我諗Canon可能會好D~~~

版主

原帖由 emilyng608 於 09-12-11 18:50 發表
chloepapa 其實之前我都有睇過你比其他人的意見,但我唔想影影下友要換鏡頭!!再比d意見我!!

真係唔想換鏡, 就唯有入支 Canon 18-200IS
(不過正如 KennyDaddy 講, Tamron 支 18-270 VC 都唔錯, 又有防震, 焦距又比 18-200 長, 網上Comment 唔錯)

男爵府

國民生產總值:7229

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我同意chloepapa,真係要買,不如去yahoo放左你支18-55,唔係你屋企只係多舊地上鐡!
原帖由 chloepapa 於 09-12-14 11:30 發表

(不過正如 KennyDaddy 講, Tamron 支 18-270 VC 都唔錯, 又有防震, 焦距又比 18-200 長, 網上Comment 唔錯)

水晶宮

國民生產總值:54833

好媽媽勳章

請問呢2支要幾$$$
如果買二手鏡有咩要注意??

原帖由 chloepapa 於 09-12-14 11:30 發表

「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

版主

原帖由 patpat234 於 09-12-14 18:00 發表
請問呢2支要幾$$$
如果買二手鏡有咩要注意??

二手無保用, $3,500左右
買二手同買新貨一樣, 都係咁check, 置頂有有用網站有講
(最好搵支重有保用的)

水晶宮

國民生產總值:54833

好媽媽勳章

THX!!!
好貴....唔洗諗~~實比人鬧死~~

原帖由 chloepapa 於 09-12-14 19:09 發表

二手無保用, $3,500左右
買二手同買新貨一樣, 都係咁check, 置頂有有用網站有講
(最好搵支重有保用的)
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

複式洋房

國民生產總值:243

我都等緊份花紅買支龍仔 17-270
原帖由 emilyng608 於 09-12-11 17:39 發表

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.