在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

想搵平d同細d, 但真係好難搵, 亞仔係坑口讀書, 唔想搬離將軍澳...但好難搵....

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

真係㗎...搵間細d嘅屋好呀
而家次次抺地抺到我CC下...

大宅

我真係怕抺死我, 依家間屋1000呎, 4個房2個廁所, 我唔快d搬真係會死....

原帖由 yennie 於 09-12-11 20:45 發表
真係㗎...搵間細d嘅屋好呀
而家次次抺地抺到我CC下...

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 creamychoy 於 09-12-12 12:50 發表
我真係怕抺死我, 依家間屋1000呎, 4個房2個廁所, 我唔快d搬真係會死....

我而家屋企就係1200呎+
淨係個廳都三百呎
每次抺地都要9個字-.-
好彩亞女肯幫下手咋
我抺地,佢吸塵
都算做少d!

水晶宮

啊...邊有人嫌地方大架...我三大一小住一千尺都覺得太逼...可能我D也太多...
少奶奶的身份,丫頭的命...

大宅

因為唔再用工人, 一個湊兩個, 總要買餸cooking, 家務一腳踢, 間屋細d我咪可以做小d.....

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 54heima 於 09-12-12 20:07 發表
啊...邊有人嫌地方大架...我三大一小住一千尺都覺得太逼...可能我D也太多...

我就係因為怕執野,所以大搬咗一次後,以後買野都諗清楚放喺邊先買
精品,得個靚字同擺字嘅野,全部唔買
太大件嘅野,考慮咗實用性先決定買唔買
廢事用錢買垃圾返屋企-.-
到時執餐c嗰個又係我
所以我屋企雜物比較少
可惜老公勁多模型...一屋都係!!!
我又唔敢掂
怕整爛又畀佢話-.-
攪到半張餐枱同主人房成個窗台都係!!!
激死我啦!!!!!!!!!!!

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 creamychoy 於 09-12-12 20:22 發表
因為唔再用工人, 一個湊兩個, 總要買餸cooking, 家務一腳踢, 間屋細d我咪可以做小d.....

其實間屋細d,抺少d地係唯一好處
而家屋企有間玩具房
兩個女瞓前放晒d玩具入去,閂埋門個廳就乜玩具都無
玩具愈嚟愈多都唔洗成日執,成日諗放去邊
放入玩具房就得
唔洗執玩具...都算做少樣家務!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原帖由 yennie 於 09-12-12 12:32 發表

其實間屋細d,抺少d地係唯一好處
而家屋企有間玩具房
兩個女瞓前放晒d玩具入去,閂埋門個廳就乜玩具都無
玩具愈嚟愈多都唔洗成日執,成日諗放去邊
放入玩具房就得
唔洗執玩具...都算做少樣家務! ...

我地都有間玩具房...不過入去抹地同吸塵都係好慘...因為間房一地都係玩具..逐件執起黎抹都好痛苦 ...(間房有滑梯,廚房,playtent等較大件既玩具...)

我成日都想搬間細d既apartment,不過一諗到,我地d野唔知放邊就打消左呢個念頭...(因為除左間玩具房,仲有3樓全層都係放老公d衫,dvds,cds,figures等雜物,另外亞女間房又放滿晒野,亞女同我地訓)..

不過好彩係,我唔洗做家務...

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 54heima 於 09-12-12 20:07 發表

如果有工人,有人清潔,就大大都冇問題。
但只係得自已做晒,都幾辛苦。

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 creamychoy 於 09-12-12 12:50 發表

有同感!

我的家2000呎,
屋企有大有細、貓仔、狗仔。
幸好老公都會幫下手。

首頁

尾頁

跳至