潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: Mini K / Miki House

勤勤媽 寫道:
[quote]
twobabymami 寫道:
我仲有向另二間都買到D,不過晏D再打

麵包超人賣到2x?係真貨嗎?
同埋係咪次貨?

[/quote]
我個件唔次架,不過見到有D貨有次,真定假?我覺得係真,因我一向都有買日本童裝 我係第二間買左七對SOCK,$15一對,(melody,thomas,cinnamoroll)我O念是正牌野落剩貨,平比D SHOP賣,(因為有D都次左),因為我見出面有一模一樣賣緊$39一對

洋房

MMM888 寫道:
harris
唔好意思,
現在先覆你,
係83號鋪,
不過我覺得佢的野無妁前甘平啦,
一條春季褲仔都要成$99,
轉季冬天就會平dlaw,
如果唔係住附近就無謂專登去啦.
[quote]
harris 寫道:
[quote]
MMM888 寫道:
harris
我今日行開睇清楚個鋪no.
再話你知,因平時都係識去,
唔知正確地址.

THANKS [/quote] [/quote]

唔該晒你,聽你咁講我都唔會轉登去了,去開成行下
我係安嬰兒BB

洋房

MMM888 寫道:

我想問下"春季褲仔都要成$99"係mini-k 嗎 ?
定係其他日本brand ?

洋房

Yes, me too. I want to know where can I buy Miki House clothes and shoes cheaper price. I bought one bag for my baby and it costs $608 (after discount). So so so expensive........

水晶宮

應該唔係mini-k
係其他牌子,
款係幾靚ke,
不過係我個人覺得貴law.
佢以前賣野無甘貴架,
現在貴左好多啦.
勤勤媽 寫道:
[quote]
MMM888 寫道:

我想問下"春季褲仔都要成$99"係mini-k 嗎 ?
定係其他日本brand ? [/quote]

洋房

MMM888 寫道:
應該唔係mini-k
係其他牌子,

哦, 因為如果真係mini-k 99既, 我諗我即刻去買喇

洋房

我尋日收到中環街市對面樓上鋪既email 話入左mini k 貨,都有相o弟 click

今日上左去,佢都係百尾一件外套, 有d女仔one piece 裙都係百中至百尾,都幾四正,無"次"
我自己o弟就好似平過其他topic講既kln tong 麥太
不過貨同size都好少,80-110咁,唔岩你地既就唔好上去喇

子爵府

2018復活節勳章 醒目開學勳章

勤勤媽,
我睇左相喇!有部份已經著左lu, :mrgreen: 但我係屯門小蜜蜂度買的,都係百零蚊左右啦!

洋房

yuyumon
我都知有小蜜蜂呀, 係新都係咪 ?
但係呢, 對我黎講好遠...weekend 用半日入去又好side 時間, 帶呀仔又悶親佢, 唔帶呀仔又肉赤佢同baba
我o弟過之前"買型仔衫"同"格價場"既topic, 小蜜蜂都好似手快有, 手慢無咁, 我好想買呀. 但係唔知點...

洋房

to all mama who pm me
中環樓上鋪--係baby closet, 利隆大廈301, tel-31010107,
款就係email shown 咁多jar, 老闆娘話生意好先再入

民房

本人因為要買嬰兒服送給朋友女兒, 所以光顧過勤勤媽介紹的這商號, 但本人後來發覺這裡的價格比其他售賣同等貨的商號都高出很多, 我建議各位先行格價才考慮光顧與否.

勤勤媽 寫道:
中環樓上鋪--係baby closet, 利隆大廈301, tel-31010107,
款就係email shown 咁多jar, 老闆娘話生意好先再入

洋房

你買邊d衫貴呀?我都久唔久去下,覺得d價錢都ok,而且其他地方又未必有

sapphire 寫道:
本人因為要買嬰兒服送給朋友女兒, 所以光顧過勤勤媽介紹的這商號, 但本人後來發覺這裡的價格比其他售賣同等貨的商號都高出很多, 我建議各位先行格價才考慮光顧與否.

[quote]
勤勤媽 寫道:
[/quote]
我係安嬰兒BB

洋房

你介唔介意講明乜野貴左呀 ?
我下次去到留心唔好"順手"買埋喇.

正如HARRIS講, 佢D衫除左今次D日本貨同PETER RABBIT, 我都無係出面見過, 你知有邊到鋪頭平D不如講出黎分享下呀~
harris 寫道:
你買邊d衫貴呀?我都久唔久去下,覺得d價錢都ok,而且其他地方又未必有
[quote]
sapphire 寫道:
[/quote]

民房

乜屯門同中環差成$80,90咁多,真係賺到笑lor

yuyumon 寫道:
勤勤媽,
我睇左相喇!有部份已經著左lu, :mrgreen: 但我係屯門小蜜蜂度買的,都係百零蚊左右啦!

民房

[size=medium]o我,原來又係呢間,之前都比人篤爆左係bk啲媽咪開既,仲要成個媽咪會啲人係到"扯貓尾"話好平好抵,點知比人知道左,莫非勤勤媽 你"咋"唔知咩..........

勤勤媽 寫道:

民房

平同貴係好抽象既,你未見過,may be 你小出街姐[quote]
勤勤媽 寫道:
你介唔介意講明乜野貴左呀 ?
我下次去到留心唔好"順手"買埋喇.

正如HARRIS講, 佢D衫除左今次D日本貨同PETER RABBIT, 我都無係出面見過, 你知有邊到鋪頭平D不如講出黎分享下呀~

洋房

通常惡意中傷同善意提點中間只係差---事實.

中環呢間baby closet我留意左好多次, 有時其他媽媽只係提供資料, 無呃無搶, 總有人出黎對鋪頭作出評擊.
我個人並唔介意網上有資料提供, 作為消費者, 我更希望鋪頭會知其他人對佢既評價從而作出改善,

個人提議豬dap 多細讀之前既貼文.
我覺得你misread左其他媽媽既意思, 語氣亦相當副攪事既意味.

希望有更多媽媽可分享買到野既地方.

洋房

中環間舖係bk媽媽開架(我上次去買野佢就係上緊bk:mrgreen:,但其實好多媽媽都上bk架啦),不過佢d野都唔算貴丫,我鍾意peter rabbit,但其他地方都無,我在baby outlet買左件peter rabbit的薄夾衣都要$69,我買左絲絨peter rabbit一套折左都係$89,可惜得細size!不過d日本衫就幾貴,(唔知係唔係貴過出面?)所以我都無買。

其實買到peter rabbit我都好多謝一個bk媽媽介紹,佢都係peter rabbit fans

我唔算識個老闆架,不過係有時去買下野遮,我可能係少行街,都唔知重有邊道有peter rabbit賣呢 ?-( 有就請報料啦,作為消費者我絕對會格價架

我都唔明點解久唔久就有人評擊下呢間舖
我係安嬰兒BB

大宅

我應為做生意既野梗係有d地方平d,有d地方貴左d,有好多因素影響(租金呀,來貨價等等),我地做消費者既買得平梗係好啦,甘以後咪多d幫襯lor,買得貴左我地咪少d幫襯lor,又唔代表個間野有問題架,彧者佢認為賣呢個價先有合理利用呢,無需說到要惡意中傷甘嚴重,而家做生意好慘架,十個有八個蝕架 :-( 如果覺得件貨係值甘既價錢,咪比人賺lor,零售業再甘鬧平法,香港無架啦 :cry:

洋房

乜屯門同中環差成$80,90咁多,真係賺到笑lor
一堆貨, 無講明邊件同邊件, 你攞人地既min 比我既max. 百零蚊就係100? 百中至百尾就係190 ???
你咁叫公平呀 ? 你不如攞外套同底衭既價錢比
我本來都唔想個個價講晒出黎,件mini k 外套係kln tong麥太話要240, 我係中環買180,咁叫唔叫平左呀, 你自己去lam tin , mk再o弟下, 都唔係咁既價錢.

仲要成個媽咪會啲人係到"扯貓尾"話好平好抵,點知比人知道左,莫非勤勤媽 你"咋"唔知咩..........

知呀, 咁"扯貓尾話好"就等於d"貨一定唔好"嗎 ?
你自己有無親身上去o弟過 ??

平同貴係好抽象既,你未見過,may be 你小出街姐

上2個post先話"屯門同中環差成$80,90咁多" 當答唔出邊到真係平d呢 就話"平同貴係好抽象既",
呢d變臉我真係學唔黎, 你既原則都變得好快下喎.
我自問都行唔晒hk咁多鋪頭, 我先係到問.
都唔想大家摸個空, 所以諗左好內post埋人地d相出黎,
岩就o弟下, 唔岩就算,

我自己無可能買晒咁多野, 希望每個鋪頭都有多幾轉貨, 我可以揀到自己真係鍾意既.
估唔到真係有d 損人不利己既人.

首頁

尾頁

跳至