潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: Mini K / Miki House

Peter Rabit Baby collection is also available at Sogo. They have shoes, hats and some kimono for babies. Prices are mostly under HK$200. YOu can take a look.

harris 寫道:
中環間舖係bk媽媽開架(我上次去買野佢就係上緊bk:mrgreen:,但其實好多媽媽都上bk架啦),不過佢d野都唔算貴丫,我鍾意peter rabbit,但其他地方都無,。

其實買到peter rabbit我都好多謝一個bk媽媽介紹,佢都係peter rabbit fans

我唔算識個老闆架,不過係有時去買下野遮,我可能係少行街,都唔知重有邊道有peter rabbit賣呢 ?-( 有就請報料啦,作為消費者我絕對會格價架

我都唔明點解久唔久就有人評擊下呢間舖

大宅

ShatinMaMa 寫道:
Peter Rabit Baby collection is also available at Sogo. They have shoes, hats and some kimono for babies. Prices are mostly under HK$200. YOu can take a look.

?-( REALLY!! I DIDN't SEE AA!!! I always go to SOGO, I just go today. Is it in the floor selling children stuffs????

洋房

[quote]
harris 寫道:
中環間舖係bk媽媽開架(我上次去買野佢就係上緊bk:mrgreen:,但其實好多媽媽都上bk架啦),不過佢d野都唔算貴丫,我鍾意peter rabbit,但其他地方都無,。

其實買到peter rabbit我都好多謝一個bk媽媽介紹,佢都係peter rabbit fans

我唔算識個老闆架,不過係有時去買下野遮,我可能係少行街,都唔知重有邊道有peter rabbit賣呢 ?-( 有就請報料啦,作為消費者我絕對會格價架

我都唔明點解久唔久就有人評擊下呢間舖
[/quote]

唔該晒ShatinMaMa,等我去睇吓先

勤媽媽,唔好勞氣,都唔明點解有人會咁唔妥babycloset?? ?-( 我覺得老闆幾好人
我係安嬰兒BB

大宅

這間鋪不去也吧.以前我也幫襯過不少,越賣越貴,又混埋好多假貨,最抵死係佢當真野,呃我話係正貨出口貨尾,件sanrio tee,未著過淨係洗完已經甩色縮水,仲收我99蚊,叫佢回水又唔肯.諗起都火滾呀!
仲有,有次有個客應該係舊客,睇完話佢d衫越來越貴冇幫襯,我親耳聽住個客走左之後,個老細用d好惡毒既說話鬧個客,我不會再去這鋪 :tongue: :tongue:
harris 寫道:
[quote]
MMM888 寫道:
harris
唔好意思,
現在先覆你,
係83號鋪,
不過我覺得佢的野無妁前甘平啦,
一條春季褲仔都要成$99,
轉季冬天就會平dlaw,
如果唔係住附近就無謂專登去啦.
[quote]
harris 寫道:
[quote]
MMM888 寫道:
harris
我今日行開睇清楚個鋪no.
再話你知,因平時都係識去,
唔知正確地址.

THANKS [/quote] [/quote]

唔該晒你,聽你咁講我都唔會轉登去了,去開成行下[/quote]

大宅

tingtingma. 寫道:
這間鋪不去也吧.以前我也幫襯過不少,越賣越貴,又混埋好多假貨,最抵死係佢當真野,呃我話係正貨出口貨尾,件sanrio tee,未著過淨係洗完已經甩色縮水,仲收我99蚊,叫佢回水又唔肯.諗起都火滾呀!
仲有,有次有個客應該係舊客,睇完話佢d衫越來越貴冇幫襯,我親耳聽住個客走左之後,個老細用d好惡毒既說話鬧個客,我不會再去這鋪 :tongue: :tongue: [quote]

harris 寫道:
[quote]
MMM888 寫道:
harris
唔好意思,
現在先覆你,
係83號鋪,
不過我覺得佢的野無妁前甘平啦,
一條春季褲仔都要成$99,
轉季冬天就會平dlaw,
如果唔係住附近就無謂專登去啦.
[quote]
harris 寫道:
[quote]
MMM888 寫道:
harris
我今日行開睇清楚個鋪no.
再話你知,因平時都係識去,
唔知正確地址.

THANKS [/quote] [/quote]

唔該晒你,聽你咁講我都唔會轉登去了,去開成行下[/quote][/quote]

大宅

The floor selling kitchen ware. There is a corner (like a consignment store) selling Peter Rabbit products.

You can check with the receptionist. SHould be 7/F.

hoeve 寫道:
[quote]

?-( REALLY!! I DIDN't SEE AA!!! I always go to SOGO, I just go today. Is it in the floor selling children stuffs????[/quote]

洋房

I went there last week and bought a meal set. Only $79 (with a plate, cup, fox and spoon). The kitchenware in Sogo mainly sells plate, spoons. But you can also go to 4/F.., (the open area) because there is a fair there and games. Good luck!

洋房

THANKS all
I'll go to SOGO to seesee
我係安嬰兒BB

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

昨天走左去藍田的童裝店睇衫,見到好多都係大陸的盜版貨,唔敢買。

另外,見到$15一對的Thomas襪仔,跟我買$38一對的一樣,但係就好「次」,織錯左、唔對花紋和無左d防滑膠,所以都無買。

行勻都見唔到有miki house和mini k的衫.....白行一躺!

洋房

SumsumBB
我諗你可能行錯方向, 係近mc dondon 果頭
好細間嫁, 好似係mcdondon上扶手電梯入
第二條橫行

我星期四去搵到,
仲見到$60一套正板麵包超人同細菌小子sleeping cloth,
好正, 我買左幾套. 料都好好

大宅

滙景果間鋪叫smart kids呀嘛.
我都話佢假貨當真貨賣ga la 成日同人講佢果d係日本出口貨尾,其實係老翻丫嘛.
好勁架,曾經有polo 同 burberry既bb包被賣,成90蚊一張,個款.....我喺專門店連見未見過.睇你地要求咩啦,如果90蚊賣張薄毛巾被有個嘜就滿足既...咁咪ok囉! 但我自己就唔會買張明知係假嘅野仲大大個logo印係度,同返大陸買A貨冇咩分别,可能唔洗咁貴添
而家我會去天神村買,起碼不會再中招

珍珠宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

今日去了行葵芳天神村﹐有很多Thomas和麫包超人的衣服

洋房

tingtingma. 寫道:
滙景果間鋪叫smart kids呀嘛.

會唔會大家唔係講緊同一間 ?
我岩岩先去完, 佢全部都係日本衫, 無polo, burberry, gap等等, 係賣angel blue, KLC, mezzo piano , mini-k 果d.
係天神村買都要小心d,我見過有d問題. 
同網上o弟正貨有d唔同 .....

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

勤勤媽:
我係上左去好多童装店那處,
可能我真係行錯左,
你講那間鋪叫乜名?
等我揾日再去look look先!

勤勤媽 寫道:
SumsumBB
我諗你可能行錯方向, 係近mc dondon 果頭
好細間嫁, 好似係mcdondon上扶手電梯入
第二條橫行

我星期四去搵到,
仲見到$60一套正板麵包超人同細菌小子sleeping cloth,
好正, 我買左幾套. 料都好好

大宅

Shirley Temple is also available from Update Mall (TST). - information from one of my friends

Price - around HK$200

大宅

I went there last week and bought a dress, it's quite good. I went thru their on-line album and found a dress which I liked.

There were two which I wanted to buy but one is out of size when I arrived.

The dresses are quite cheap (around HK$100 - HK$200) but not sure if they are fake or not. Anyway, the cutting and style are good.

勤勤媽 寫道:
我尋日收到中環街市對面樓上鋪既email 話入左mini k 貨,都有相o弟 click

今日上左去,佢都係百尾一件外套, 有d女仔one piece 裙都係百中至百尾,都幾四正,無"次"
我自己o弟就好似平過其他topic講既kln tong 麥太
不過貨同size都好少,80-110咁,唔岩你地既就唔好上去喇
該用戶已被刪除

大宅

Anyone tried buying Mini-K and other 日本童裝 from Yahoo Auction?

How's the quality?

複式洋房

ShatinMaMa,
我試過.真係麻麻.雖然平d,但好冇保障.我試過收貨後返屋企發覺size唔岩, 佢竟然唔肯退$$比我,一定要我換其他野.我試過一次都唔會再試.

我而家多數同麥太/網上shop買, 都好好.不過麥太就貴d.但款又多d.

大宅

Which 網上shop? Can you give me the website?

Can you also pm me the seller who sold you size唔岩貨. I will avoid him.

lokyee 寫道:
ShatinMaMa,
我試過.真係麻麻.雖然平d,但好冇保障.我試過收貨後返屋企發覺size唔岩, 佢竟然唔肯退$$比我,一定要我換其他野.我試過一次都唔會再試.

我而家多數同麥太/網上shop買, 都好好.不過麥太就貴d.但款又多d.

首頁

尾頁

跳至