自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Re: 何文田媽咪樂園

許久無留言了, 因為很忙, 正在執拾預備搬屋, 揍住兩個都無時間執. 女女依家差不多六個月, 但仲未識轉身, 不過可以坐一陣.
呀我覺得何文田廣場二樓間藥房平過街市0個間.街巿0個間蝦我老公唔識0野, 加錢換尿片, 要額外加多$5, 仲要剪了個Pampers印花.幾差勁.
可能要再遲D才留言了, 不過我會看的!
Teach us to number our days aright,  that we may gain a heart of wisdom. Psalm 90:12

複式洋房

Hi Caseman,

妳會搬去邊呀???? 妳個囡6個月要測驗及打針, 去了未????

複式洋房

Karen,

哦,PMQ 原來

大宅

我冇上來幾日傘,就熱鬧佐咁多,好開心呀,不過主腦盈盈就唔知去佐邊,可能返佐去打羽毛球.
我再來介紹自己一次啦,我都係PMQ成員,在職媽媽,進進11個月了,通常日日都會上來,除了放假揍仔會返奶奶度,所以間日會唔見我一兩日,我呢3日都返佐奶奶度,同埋揍仔,日日都早7晚11,佢午睡我又做其他

進進同小老表NAOKI 進進同進進爸永遠係我心肝寶貝,一家三口快快樂樂

別墅

各何文田靚媽媽,
我想幫我BB搵個好醫生, 請問有冇好介紹, 妳地會帶BB去邊度睇?

進進媽,
我BB冇事lu. 不過這幾天唔肯飲奶, 要我迫佢至飲到3-4安,仲飲到喊哂咁!
你近排會否帶進進回何文田, 等我介紹男孩子給我凱晴呀!!!! :-P
:-)

洋房

DEAR KAREN
我帶BB返去ma on shan褔安花園,商場地下,LO 偉浩,他VERY VERY 
GOOD,以前我係住係個度,唔係好貴,
$300有找.

大宅

karen_karen:
我唸約10月先帶進進返何文田,致於睇病,我以前都係帶佢去普通兒科,最近有人介紹我在沙田第一城,成340dollors,但都不外如事,所以我都會睇返普通算.
進進同小老表NAOKI 進進同進進爸永遠係我心肝寶貝,一家三口快快樂樂

複式洋房

karen_karen,

我囡囡半個月前腸胃炎疴咗個幾禮拜, 睇咗3,4次醫生都唔掂, 仲搞到佢個Pat Pat 損晒, 喊得好犀利, 成個瘦晒, 好心痛. 後來我同事介紹我睇一個係黃埔嘅兒科, 佢試過幾好, 我見近近地咪拿拿林帶我B去 囉 ! 食咗4日藥而經好番7,8成, 只係覆過一次診. 價錢仲唔貴, around $250 左右.

大宅

ching_ching 媽咪
我都想知個醫生名,第時進進搬返來時可睇佢,事關我唔知呢頭邊度有兒科,同埋商場的歐陽醫生好差連大人都睇唔好.

複式洋房

進進媽,

我個B咪就係睇佢- AuYeung XX 唔掂囉!! 我個B疴成咁, 竟然話唔洗轉豆奶wor !!

黃埔個兒科醫生:
陳炳文
黃埔花園第十一期紫荊苑
商場聚寶坊地下G15號鋪
(係轉灣位間McDonald行過去)
tel: 2333 6238
0900-1300; 1600-2030 (Mon to Fri)
0900-1300 (Sun and PH)

可以电話先掛號.

希望幫到你啦!

別墅

Vicky,
thanks! 嘩你要帶bb去馬安山咁遠, 咁咪好唔方便!

ChingChing媽咪,
thanks! 咁你bb現在係唔係好番哂啦! 咁痾發, 真心痛死啦! 你囡囡幾大呀!

進進媽,
咁我咪等多兩個月至見到進進, 到時他都有一歲了! 係咪"斬"下眼就大了呢!

複式洋房

Karen,

妳 BB 見乜野唔妥呀, 因為 BB 頭 6
個月有較

複式洋房

karen_karen
You'r wellcome. My babe is getting more better la !! Thanks. She has just had her first birthday in early Aug. I agree that babe who is over 6 months old would sick quite easier than before, so take care of your babe too.

YoYoYuk,
Your doctor sounds good bor, would you give me his/her name for reference and more options, thanks.

ChingChingMummy

別墅

Yo Yo,
係呀!可唔以比該DOCTOR的information我, 其實我bb唔係唔舒服, 只不過近幾日唔肯飲奶, 其他冇唔妥, 所以我都想睇多幾日先考慮睇doctor, 我只是想"羅"定d doctor info. 若bb真的有唔妥, 我都唔使咁"騰雞", 唔知帶bb去邊度睇, 我都同意睇doctor 係睇夾唔夾, 所以想現在做定資料搜習, 呢個唔o岩都有第二個choice.
hehe....

侯爵府

???

大宅

YOYOYUK:
割包皮唔係一定要入院做咩,咁快手係邊度做,你仔仔幾大做,效果好嘛.
KAREN_KAREN:
時間真係好快,轉眼又一歲,好似昨天生一樣,到時CALL你帶埋睛睛出來玩,係啦,睛睛爸有冇同你一齊睇呢個綱頁,進進爸都有.
TO ALL MA MA:
呢度只係得華潤超市,你地有冇出張華潤積分CARD,積分當錢使,幾底喎.

別墅

進進媽,
冇呀! 冇呀! 睛睛爸冇同我一齊睇呢個綱頁o架! 就算我之前買的育嬰書、雜誌啦! 都冇睇過! 或者"蠟"過一兩頁啦! 妳就好, 進進爸都有, 睛睛爸將揍女責任全權交由我負責, 唉....我都係第一次做人呀媽, 知識有限!
我都有華潤積分CARD, 仲未夠分呀! 不過若附近加多間百佳就好啦!!!

大宅

karen_karen:
你都好叻,全部揍晒,我一個人真係唔得,平時都3個人揍,進進爸,奶奶同我,都覺得好倦.
我明天又揍仔了,星期二見,bye bye.....

複式洋房

我呀嫂個仔係"割利根",唔係"割苞皮"
個doctor地址係油痳地康佑大廈,電話
no. 要剿剿. 稍後告知o

別墅

我終於可上傳到我bb將相啦! 她就是我的心肝寶貝--凱晴啦! 還可登入我的網址有更多的相, 第日係街見到我, 叫聲我呀!!

首頁

尾頁

跳至