跳至

首頁

尾頁

別墅

原帖由 jwmae 於 10-3-10 14:59 發表
我都2件同餵人奶呀....

不要氣餒, 慢慢減啦.......
不用刻意去做運動, 因為根本唔夠時間....
我反而覺得唔好食太多太肥嘢就ok
好似我咁, 我之前陀bb有妊娠糖尿, 要控制飲食, so far依家無事, 但習慣左, 每次食嘢前會諗吓先... 食唔食得......
有後遺症 , 其實變相唔會亂食嘢
嘢食少左, 功夫做多左, 咁咪自己廋得快囉 !!!

大宅

未有bb 100lbs
就生 134lbs
依家(生完3個半月) 119lbs
唔係餵人奶,真係瘦得好慢......
個肚似5個月,pat勁大,腿勁粗壯....

加上未搵工,又有阿媽幫我湊,我又唔駛做家務,路都唔行多步(驚吹親)....我唯一辛苦係湊凌晨無教好訓咋

禁止訪問

大宅

生之前125lb(25 吋腰)
臨生165lbmouth:
出院153lb
而家132lb (26.5吋腰), 大脾仍然有些肥肉, 面有些圓...

我係半人奶半奶粉的full time mama,我沒做過任何運動, 主要係食方面比較節制(不是節食), 在家吃飯的話, 湯一定不放盬, 午餐一定是蒸魚同冇油冇盬烚菜

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

未生時106lb
臨生147lb
坐完月118lb
依家108lb

以前d褲可以著返晒...不過個肚皮就仲有d鬆~~

大宅

ME TOO
未生時48KG
依家50KG
不過個肚皮就仲有d鬆,沒做過運動

大宅

ME TOO
未生時48KG
依家50KG
不過個肚皮就仲有d鬆,沒做過運動

大宅

第二件冇第一件戒得咁清,除咗蝦蟹外,好多嘢都照食,所以廋得好慢,好在餵人奶,先KEEP住有落磅,最近阿仔開始食糊仔,餵得佢嚟,自己就冇啖好食,而家加埋都去咗60零磅,仲有10零磅,就搞掂啦

原帖由 mvbb2009 於 10-3-12 10:03 發表

不要氣餒, 慢慢減啦.......
不用刻意去做運動, 因為根本唔夠時間....
我反而覺得唔好食太多太肥嘢就ok
好似我咁, 我之前陀bb有妊娠糖尿, 要控制飲食, so far依家無事, 但習慣左, 每次食嘢前會諗吓先... 食唔食得.. ...

男爵府

醒目開學勳章

未有bb前100磅
生b前1日145磅
生完7個月後111
個肚仲好大好鬆~
記得開刀時個醫生一邊幫我做手術, 一邊講好多脂肪呀好多脂肪呀,唉...真係好想叫醫生可唔可以順便幫我拿走埋d脂肪

大宅

原帖由 yuffieyip 於 10-6-14 15:35 發表
未有bb前100磅
生b前1日145磅
生完7個月後111
個肚仲好大好鬆~
記得開刀時個醫生一邊幫我做手術, 一邊講好多脂肪呀好多脂肪呀,唉...真係好想叫醫生可唔可以順便幫我拿走埋d脂肪 ...

你個醫生咁攪笑o既, 點會開刀果時講好多脂肪o架?

我第大仔前103磅, 大仔果時肥左60磅, 細女就肥左30幾磅, 頭5個月減餵人奶無刻意減肥, 呢2個月就減左十幾磅, 另外做機收番個好肉酸肚皮, 尋日去游水著番生阿仔前買o既biniki 都ok

首頁

尾頁

跳至