懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

子爵府

已高齡,想直接去抽絨毛不做Oscar, 請問邊個醫生好? 多少收費?手勢如何? Thanks

男爵府

我都係冇做oscar 直接抽羊水的. 我揾左王培儀醫生. 今年2月做. $4800. 

我覺得佢手勢好好. 佢照完之後消毒. 我跟住合埋眼冇望啦. 隔左一陣...佢話我地抽緊啦...
下.. 我連佢插左支針落下都吾知啊....所以我覺得佢好好..

你有需要我先pm你佢個電話啦. 

子爵府

回覆 2# janiceau88 的文章

已pm你,請有空覆我。
王培儀醫生是女醫生嗎?
驗完幾時有報告?
是否除了驗唐氏外,還會驗埋其他染色體,如性別那條染色體有無問題.

男爵府

已回覆. 
王培儀醫生是女醫生嗎? <--是
驗完幾時有報告?<快速好似會係2個星期內先致電回覆有冇問題. 之後會再有詳細報告. 
是否除了驗唐氏外,還會驗埋其他染色體,如性別那條染色體有無問題.<--佢地會係電話回覆時話埋你知個bb性別. 所以我估佢地應該會驗埋. 

大宅

我也因為是高齡 (38歲), 所以上星期直接去做抽絨毛 (11週), 中環尹鎮偉醫生2877 3280, 佢果間是產前診斷中心, 專門做抽絨毛/抽羊水/驗DNA等服務, 我見勁多人, 一朝都見到幾個人做抽絨毛, 所以佢經驗好夠, 第二天一日己通知你主要結果(如唐氐, 姓別)

但我估抽絨毛會比抽羊水痛, 因為佢要從胎盤扯條絨毛出來(果幾下真是有的痛), 抽羊水只是抽水, 不過抽絨毛就比抽羊水快幾星期知道結果囉, 因為我要交私家按金, 等唔切抽羊水, 又想快的知結果, 抽絨毛會比抽羊水貴, 我用咗HK$5,500, 現在約了20週去照結構, 希望一切順利 !

不過要留意抽絨毛流產風險比抽羊水高少少 !

首頁

尾頁

跳至