自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我都唔中意,無旅行癮

男爵府

我生完女後就好驚搭飛機 , 會手心出汗, 心跳加速, 好似就來要暈咁。所以對旅行已經冇晒興趣,依家好驚阿女話要去旅行

男爵府

我就好鍾意去旅行, 但極怕morning call + 密集式行程, 尤其而家帶埋 囡囡一齊去, 所以一定唔會跟團.
情願係酒店瞓晏d, 食番個靚靚早餐先開始行程, 最多去少 d 行程, 再唔係係 resort 玩下水上活動 or 做下 spa...!
所以近年都係去 resort, club med 之類, 到時到侯上 canteen 有 buffet 食, 連食咩都唔駛諗...!

男爵府

原帖由 BonnieKam 於 09-12-15 15:51 發表
有 ~ 我都識人有搭飛機恐懼症,
真係會驚到喊咖, 唔係講笑......

飛機恐懼症真是有的, 有此症的人為數也不少, 外國有 d 航空公司會舉辦一d course or 團之類, 會講解飛機的構造, 所有安全設施, 讓對飛機有恐懼之人仕明白飛機如何安全, 好讓他們克服對飛機的恐懼..!

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 poorbelly 於 09-12-15 15:23 發表
如題!有無人同我一樣,唔係太鐘意去旅行呀??可能,我一直都係跟團,"morning call"+"密集的行程"實在太討厭,太辛苦......自由行會唔會好D?!

我自從試過自由行,
就冇再跟團,
自由行舒服好多,
訓到足, 鐘意食咩就食咩,
鐘意行去邊就去邊,
不知幾free~~

禁止訪問

好媽媽勳章

男爵府

醒目開學勳章 環保接龍勳章

其實我覺得怪, 因為我好中意去旅行! even跟團, morning calls我都覺得係樂趣!

大宅

原帖由 susi1024169 於 09-12-15 16:22 發表
我反而最怕執行李,因為我c6完全唔理,我要執曬全家人要既野,我覺得好煩,又怕執漏野(我今日開始執喇,下星期一出發,好煩,一執開野先發覺有好多野未買)
同埋最怕每晚兩仔爺玩到累話訓就訓,啊仔細都算,隻衰 ...

agree !!!

首頁

尾頁

跳至