自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2024年龍年勳章 醒目開學勳章

今個friday, BB就13個月大, 一心諗住同佢去Disney玩吓, 點知遇著寒流襲港, 酒店同門票都買左, 無得唔去, 又驚亞B會冷病.好唔開心呀.

伯爵府

凍玩飄雪先有FEEL嘛, 凡事向好的方面諗

侯爵府

BK Milk勳章

咪著多D衫囉..唔洗唔開心喎

侯爵府

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 親子達人勳章 畀面勳章

如果好似我早兩星期咁, 去到熱到死,
咁就真係灰爆~~
凍0的先有氣氛~~

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我覺得唔係問題, 最緊要唔好落雨就得。

大宅

凍先好喎!
唔會熱到成身汗!

不過你小心bb俾風吹親!

子爵府

原帖由 DorothyTsang 於 09-12-16 16:22 發表
今個friday, BB就13個月大, 一心諗住同佢去Disney玩吓, 點知遇著寒流襲港, 酒店同門票都買左, 無得唔去, 又驚亞B會冷病.好唔開心呀.

豬!唔洗咁灰!溫度都接受到!著多件bb羽絨載頂冷帽仔o.k.架喇!玩得開心d!
我們的房子愈來愈大  但家庭成員愈來愈少     
生活愈來愈方便  時間卻愈來愈少
更多的學位   但常識更貧乏     更多的知識 判斷力更少
愈多的專家   但愈多的問題     愈多的藥 但健康愈差
我們登陸月球又回到地球  卻難跟鄰居打個招呼
我們的科技愈來愈發達  但溝通卻愈來愈少    我們變得太重視量  而忽略了質    深厚的利益但淺薄的人際關係

珍珠宮

好媽媽勳章

我咪仲灰,21號出發去台灣,我地跟住寒流走呀,係香港凍完去到台灣再凍過,香港21號暖番,但我已經出發去左台灣,而寒流就21號到台灣,先至岩岩開始凍,激死人喇

大宅

我prefer冬天去喎!
我同仔都超怕熱....今年summer同usa返來嘅姑仔一家去, 已經冇乜太陽, 都熱到溶咁滯....
BB着多件衫, 記住外面着件擋到風的外套la!

小事黎啫!!! 唔駛灰......
Enjoy Yr Trip

男爵府

原帖由 susi1024169 於 09-12-16 16:32 發表
我咪仲灰,21號出發去台灣,我地跟住寒流走呀,係香港凍完去到台灣再凍過,香港星期二暖番,但寒流就21號到台灣,先至岩岩開始凍,激死人喇

我18号去, 但收到酒店mail過來的weather forecast 呢幾日都係得10-13度, 仲落雨tim, 如果21号先寒流到, 咁咪仲凍. 你都帶多d衫好啊!

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

市區都凍...我諗disney仲凍

樓主記得同bb著多件衫...

禁止訪問

大宅

原帖由 靚靚C9 於 09-12-16 16:27 發表
我覺得唔係問題, 最緊要唔好落雨就得。

認同~

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

唔灰呀... 凍加埋樂園入面嘅飄雪效果,咁咪有少少少少少白色聖誕 feel 囉~~~

著多件衫,帶個暖壺入去咪得囉... 我同老公去都係咁啦!

禁止訪問

大宅

醒目開學勳章

凍都仲可以著多件衫丫

我個仔昨日2歲生日, 玩到6點幾, 就開始落雨, 之後仲越落越大, 最後都係頂唔順, 煙花都無睇就即刻走人

伯爵府

我又係想18號帶細仔去,仲約左朋友添啦,而家要睇定d先~~

禁止訪問

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

羽絨載頂冷帽仔加多件擋風風褸

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 jacklynwong 於 09-12-16 17:06 發表
凍都仲可以著多件衫丫

我個仔昨日2歲生日, 玩到6點幾, 就開始落雨, 之後仲越落越大, 最後都係頂唔順, 煙花都無睇就即刻走人

上次冷峰唻時,又係咁樣11、12度,迪士尼剛剛開始雪亮聖誕時,我同老公入去,都係... 3件衫 - T-shirt + fleece + 風褸...

小朋友可以著 fleece + 羽絨囉... 入夜後係會凍,但係... afternoon 時,佢玩吓走吓咁,都應該會熱熱哋架!

首頁

尾頁

跳至