美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

我指曰曰都make up

禁止訪問

侯爵府

我用用下bb cream用返粉底,因為粉底有色揀...bb cream好多時都淨係得單色

不過有時懶都會只搽bb cream....bb無粉底咁易溶...我用mioggi
8-)

水晶宮

有D媽咪話用完BB cream後皮膚好左因為BB cream 有修護成份, 但有D媽咪話用完後出油出粒粒....

我本身dry skin有班班, 曰曰都make up, 要coverage高的粉底, 如果BB cream遮到班班又貼面唔浮粉, 我都想轉!

因為如果平曰好少make up, 第一次用BB cream實覺得好用, 因為有even skin tone效果, that's why 我想問曰曰都make upD媽咪....

子爵府

初時夏天用MIOGGI BB覺得有D立呀, 后來冬天用了覺得OK潤, 用了1個月就覺得皮膚成日出粒粒, 唔知關唔關事,現在要轉番用粉底, 睇下係咪BB令我好易出粒粒。
世上只有!!!

禁止發言

男爵府

我覺得 BB cream 好方便,而家無特別事就用 BB Cream,不過唔係隻隻色 ok,美白的效果有 d 怪

禁止訪問

禁止發言

男爵府

我之前都用過一排 bb..
不過都係覺得唔岩色

最後用返粉底~

大宅

我最近用過一排 bb cream---Missha,
o岩色,但易泛油光,現在用返粉底
原帖由 joyan1228 於 09-12-21 15:49 發表
我之前都用過一排 bb..
不過都係覺得唔岩色

最後用返粉底~

複式洋房

我放棄左粉底啦,因為覺得BB CREAM方便好多,搽左黎個色又自然喎,咁仲使咩用粉底

我用梗MIOGGI

大宅

我都係用開MIOGGI既BB Cream,覺得好正! 夏天個陣用佢支控油BB Cream好爽~

子爵府

想問你地點卸妝呀? 想參考下你地卸妝的方法, 唔知係咪我卸得唔夠乾淨, 用左BB CREAM后成日出粒粒, 我都想繼續用番BB CREAM 方便D和貼D。
世上只有!!!

大宅

原帖由 hoikiuqq 於 09-12-23 21:11 發表
想問你地點卸妝呀? 想參考下你地卸妝的方法, 唔知係咪我卸得唔夠乾淨, 用左BB CREAM后成日出粒粒, 我都想繼續用番BB CREAM 方便D和貼D。

嘩,原來都有好多既MIOGGI擁躉喎,就咁用唔使再用粉底?
http://kidkid.netfirms.com/leadkidtospeak.htm

男爵府

畀面勳章 陪月勳章

想問吓MIOGGI支BB CREAM要幾多錢?遮瑕度夠唔夠?ZINO響邊度買到?

子爵府

我個時係用$100換購價呀, 佢原價好似係$250唔知有無記錯。遮瑕係OK呀, 不過我覺得天氣熱時就會好立和易溶, 冬天會好D無咁立和夠潤, 但係我好似唔多O岩用呀, 成日出粒粒。

我都想知ZINO幾多錢呀?

原帖由 chrislpy 於 09-12-24 15:47 發表
想問吓MIOGGI支BB CREAM要幾多錢?遮瑕度夠唔夠?ZINO響邊度買到?
世上只有!!!

大宅

ZINO BB Cream喺邊度買?幾錢?因為我用過幾隻都出好多暗粒

大宅

原帖由 hoikiuqq 於 09-12-25 02:05 發表
我個時係用$100換購價呀, 佢原價好似係$250唔知有無記錯。遮瑕係OK呀, 不過我覺得天氣熱時就會好立和易溶, 冬天會好D無咁立和夠潤, 但係我好似唔多O岩用呀, 成日出粒粒。

我都想知ZINO幾多錢呀?

...

ZINO 萬O有得賣, 原價好似$238, 如果唔急, 最好等萬O有75折, 折咗係百幾蚊, 底好多。亦可上草姬會買, 不過, 未必個個月有BB CREAM優惠, 最平應該係萬O特價時。

水晶宮

原帖由 迪迪洛洛媽媽 於 09-12-25 22:33 發表

ZINO 萬O有得賣, 原價好似$238, 如果唔急, 最好等萬O有75折, 折咗係百幾蚊, 底好多。亦可上草姬會買, 不過, 未必個個月有BB CREAM優惠, 最平應該係萬O特價時。 ...

夠唔夠遮班, 係咪好似粉底, 容易溶妝嗎?

首頁

尾頁

跳至