母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

补充:如果真的很累,泵奶叫工人晚上喂----不过我觉得自己埋身--边睡边喂最好,叫老公把BB抱到身边,边睡边喂。。。不过有妈妈说这样能够BB不肯自己睡,但是我超喜欢抱着BB睡。。。

子爵府

原帖由 monmuifamily 於 09-12-20 15:18 發表

咁你食咗d supplement 有無用呀...

無用 !!!

禁止訪問

複式洋房

原帖由 QQ70 於 09-12-20 14:52 發表
多謝大家o既支持&鼓勵
我會盡最後努力, 希望有起色 !
我而家開始食 motherlove 希望令乳線發達番, 3小時泵一次, 其實我想埋身俾亞仔啜, 但係亞仔啜唔到奶, 好"炆", 我只好泵 !
另外, 食多 D 湯水, 同埋飲通 ...

我建議你要迫bb埋返身, 佢食慣左樽, 唔肯埋身好正常, 因為我個b都是咁...
果時我bb已經3個月, 食200ml一餐, 1日5餐, 我返工一日泵得2次搞到好少奶, 後來返左一個星期就比人炒左, 被炒當晚即刻迫bb埋身食... 佢初初果一個星期真是食得好忟, 成日扯乳頭, 又狂喊... 但你唔好怕, 要比d耐性, 佢一邊食, 你一邊用c字手擠乳幫佢... 到佢食完一邊好忟唔肯再食, 就轉另一邊, 唔食再轉... 餵密d, 慢慢佢就會屈服, 而你又會多奶左就會肯埋身食...
你可以返健康院約見人奶姑娘, 請教正確咀形, make sure佢食得岩...
放鬆心情啦... 慢慢來, 你越緊張越無奶... 心情影響好大, 咁食咩都無用... 相信自己, 相信bb, 相信母乳啦!

禁止訪問

洋房

回覆 21# win_samuel 的文章

我都係呀! 而家平日放奶奶到湊, 佢勒令我唔准再埋身餵!

洋房

原帖由 澄晴媽媽 於 09-12-21 19:43 發表
我有同事食過Goat's Rue , 佢話真係多咗奶柱喎, 我淨係食過More Milk Plus 咋, 不過都幾好, 您不如問吓嗰間shop點食先得, 我都試過問食法, 佢地會答架.

請問呢兩樣o係邊度有得買, 幾錢 and可以食到幾耐架?
thanks!

複式洋房

原帖由 yvanjo 於 09-12-22 16:18 發表

請問呢兩樣o係邊度有得買, 幾錢 and可以食到幾耐架?
thanks!

http://www.mamabbshop.com/

洋房

原帖由 karymama 於 09-12-22 17:31 發表

http://www.mamabbshop.com/

Thanks a lot!
不過我都唔知我係奶少定係乳腺少... 點知應該買邊隻...?

禁止訪問

好媽媽勳章

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊