論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 僱主站起來

贊成!!

別墅

極力支持!
[size=medium]心中还有你我分, [size=medium]彼此不會愛得真

別墅

MRS. SO,
THANK YOU FOR YOUR HELP.
WAIT YOUR GOOD NEWS.
睡寶

mrs.so 寫道:
早前我有簽名支持應該減外傭最低工資...早幾日我問民建聯律師法律意見...關於個衰工人告我件事...後來我又多口同佢講我地d僱主既淒涼苦況, 仲話我地個 "論儘家僱" 有好多僱主申訴, 叫佢諗諗有無計可以攪下簽名運動/遊行/等香港現有既十幾廿萬工人咪以為我地係傻先得...有最新消息再報料比你地啦!

伯爵府

200% support!!!

大宅

我都極力極力極力極力支持支持支持支持!!!!

呢個政府都係手指拗出唔拗入,漠視港人自身利益;相比鄰近國家d外傭條款,簡直係一d都唔make sense!攪到d外傭享有
我係KaboMa ;-)

大宅

[size=x-large]yes, yes,yes!!

大宅

AGREE! 完全支持妳 mrs.so

芝芝姑B 寫道:
Mrs. So

Good news for us. 等緊你既消息, 我 d 朋友都話支持

p.s. 希望你單官司可以快 d closed 同埋有滿意既結果 :lol:

洋房

agree!!!!

dreaming 寫道:
如果民建聯夠膽提出幫僱主出聲, 我會對你改觀, 下次投你一票.

別墅

政府話出生率低叫人生多的bb,邊做睇,自己睇,我都想.但唔夠開支,咁點.出黎做野無人睇bb要請工人,政府又唔幫我地的僱主,咁點.都唔知為咩.個政府太焦態 :evil:

民房

yes, 我個印印話佢係星加坡4年都冇放過一日假因政府唔比佢哋係條街到周圍行怕影响市容,佢哋唯一可以出街係同埋僱主先可以 .... 但而家 EVERY WEEK ASK ME HOLIDAY !!!

123 寫道:
my friends said no holiday in s'pore, malaysia and taiwan, so no worry to learn bad also. their govt support the employer side.

複式洋房

Agree!! 我地返工做餐懵,又要睇老板面色,又成日掛住屋企嘅bb會唔會比工人蝦,真係少d精神都唔掂.佢地喺屋重嘆過我地,點解重咁知足

大宅

我鼎力鼎力支持!!!!!!!!

大宅

我鼎力鼎力支持!
:mrgreen:

侯爵府

好媽媽勳章

confirm 左邊日 記住通知牙 我呢到起碼有6個媽咪 會黎

民房

外傭不應與本地勞工睇斉啦!
我地要比外傭稅政府,但點解政府唔幫d僱主嘅.

我試過問勞工署,由外傭一踏足機場,無論佢有重病,有咗bb,我地一話抄佢都要賠一個月及機票,實在太冇理由啦!

一於發起遊行,等政府關注.

大宅

[size=large]ME TOO !!!
:evil: :evil: :evil:

別墅

極力支持!
http://images.snapfish.com[img align=right]http://images.snapfish.com/33%3A9672723232%7Ffp45%3Dot%3E2333%3D54%3A%3D%3C99%3DXROQDF%3E232354%3B8%3A5973ot1lsi[/img]

伯爵府

非常支持!
而家D工人越來越唔似樣,個政府又唔幫我地,仲叫人生多些,嬲起上來我地唔去返工,自己揍,唔駛再輸入工人,叫菲律賓和印尼政府食自己!

大宅

極力支持!!!
上個禮拜先炒左個印傭, 做左一個月, 完全幫唔到手! 所有缺點佢都有齊: 無記性, 做野極慢, 唔識湊小朋友, 粗心大意, 大食, 沖涼沖一個鐘, 駁咀駁舌........... 我忍了一個月, 毫無改善, 最終還要賠上$6xxx 送她返印尼!!! :-( 究竟係乜野世界! 請到個廢人已經夠慘, 仲要貼埋錢請佢走!!!!

男爵府

[size=x-large]極力支持!
http://www.flickr.com/photos/asas_family/sets/72157601057744979/

首頁

尾頁

跳至