自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

畀面勳章

今晚,我同老公食食下dinner....
佢發現門牙旁邊第三隻牙齒內面有個"大洞"
(洞位好深.....空左)
是否蛀牙??有冇得補??

補牙 and 杜牙根,有什麼分別??

請問邊度牙醫補牙平d?? 收費多少? (唔好太貴)
(e.g. 官塘,九龍城,藍田,將軍澳....)

杜牙根,價錢多少??

有無d好的診所介紹比我呀~
請報料,謝謝!!

子爵府

畀面勳章

我老公係打工仔,唔想太貴~~

請介紹基督教機構(要細心、手勢好的牙醫)

子爵府

畀面勳章

水晶宮

一係就唔要隻牙, $400 ~ 500 就攪掂. 如果要杜牙根 $1500 ~ $1800 (好幾次), 仲要做牙套, 我個隻前後用左 $6000 ~

子爵府

我最近在仁愛堂補了2隻牙 埋單$450 (折實價)

子爵府

畀面勳章

原帖由 藍天竹 於 09-12-30 16:03 發表
我最近在仁愛堂補了2隻牙 埋單$450 (折實價)

仁愛堂....邊度有牙醫診所??請比資料我!!
你補牙....是否少少洞??
我老公係冇左忽牙喎! (牙腳有一個大洞)
請問杜牙根.....係咩嚟??

大宅

好媽媽勳章

係南昌商場樓上,有個姓任既醫生手勢好好,補牙$200一隻.

原帖由 bobo721 於 09-12-29 21:27 發表
今晚,我同老公食食下dinner....
佢發現門牙旁邊第三隻牙齒內面有個"大洞"
(洞位好深.....空左)
是否蛀牙??有冇得補??

補牙 and 杜牙根,有什麼分別??

請問邊度牙醫補牙平d?? 收費多少? (唔好太貴)
(e.g. 官 ...
:pint:  :hammer:  :sm:  :wave:  :lalala:  :mrgreen:  :chair:  :fighting1:  :ranting:  :tongue:  :weapon:  :adore:  :giveup:  :sleep:  :party:  :verycold:

子爵府

畀面勳章

原帖由 Kittymummy 於 09-12-30 14:06 發表
一係就唔要隻牙, $400 ~ 500 就攪掂. 如果要杜牙根 $1500 ~ $1800 (好幾次), 仲要做牙套, 我個隻前後用左 $6000 ~

吓......唔得,如果冇左,果個牙位笑時好明顯
咪有個洞......
杜牙根......咩嚟??

好貴呀

子爵府

畀面勳章

原帖由 sanlocama 於 09-12-31 00:26 發表
係南昌商場樓上,有個姓任既醫生手勢好好,補牙$200一隻.

南昌商場......起邊呀??
我唔識分別 補牙和杜牙根有咩唔同??
我老公牙腳位置甩左一達牙 (有個洞位)

子爵府

請參考
http://www.yot.org.hk/index.php?pid=37&submenu_id=2

子爵府

畀面勳章

原帖由 藍天竹 於 09-12-31 11:34 發表
請參考
http://www.yot.org.hk/index.php?pid=37&submenu_id=2

太遠啦!!
thx

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

如果蛀得好深就要杜牙根$1900,
如要做牙套再加$2600.

原帖由 bobo721 於 09-12-31 00:27 發表

吓......唔得,如果冇左,果個牙位笑時好明顯
咪有個洞......
杜牙根......咩嚟??

好貴呀

男爵府

杜牙根即係每一隻牙入面的即神經線 , 如一隻牙被蛀到入神經線 , 即好深 , 牙根就會發炎 , 牙會好痛及面部腫脹 , 便需杜牙根 , 清除牙根便沒有組織發炎 , 該隻被清除牙根的牙便死了 . 一般杜 2~3 次 , 約 $2xxx.00

侯爵府

好媽媽勳章

幫fd問有冇人知種牙係咪好貴o架?
有冇邊d牙醫診所平d?

thx~~
YOYO囡~~17/11/05沙田威爾斯醫院出世....重0.82kg係早產bb~~ Cindy BB~13/11/06 PWH出世...重3.1kg~~

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我同事種過要$28000
尼個價錢係貴,我諗有其他平D.

原帖由 sandy2008 於 10-1-1 02:12 發表
幫fd問有冇人知種牙係咪好貴o架?
有冇邊d牙醫診所平d?

thx~~

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

你可以試下去政府既牙科診所睇急症,佢地會幫你睇左再安排,.起碼價錢一定唔會咁前先,,
原帖由 wingyee_ma 於 10-1-1 02:02 發表
如果蛀得好深就要杜牙根$1900,
如要做牙套再加$2600.
[size=medium]穎慧賢淑是伊人,怡悅自樂最歡欣

子爵府

畀面勳章

原帖由 shirleyauhc 於 10-1-1 11:43 發表
你可以試下去政府既牙科診所睇急症,佢地會幫你睇左再安排,.起碼價錢一定唔會咁前先,,

我估我老公蛀得好深.....應該要杜牙
請問政府既牙科診所.....邊度有??
第一次睇症....要什麼手續??

有冇杜牙根服務?? 價錢貴嗎??
麻煩給資料比我
thx

子爵府

畀面勳章

原帖由 fion128 於 10-1-1 02:10 發表
杜牙根即係每一隻牙入面的即神經線 , 如一隻牙被蛀到入神經線 , 即好深 , 牙根就會發炎 , 牙會好痛及面部腫脹 , 便需杜牙根 , 清除牙根便沒有組織發炎 , 該隻被清除牙根的牙便死了 . 一般杜 2~3 次 , 約 $2xxx.00 ...

假設我老公唔理果隻牙 (指蛀牙位置),
咁會唔會影響旁邊d牙又蛀牙??
請介紹九龍區診所??
thx

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

你可以上網search:政府牙科診所",因為我地公務員係東區牙科診所,係東區2樓,佢都係同一時間開放俾市民睇既,你可以當急症,早上9點同下午2點去walk in睇,覲塘好似係apm個度間分科診所..
原帖由 bobo721 於 10-1-2 00:55 發表

麻煩給資料比我
thx ...

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

政府既我聽過人講平好多,大概人人唔同,有d好似幾百元,但我見忽周既廣告話社區牙科最貴要2800元起,因為我地係free既所以唔太清楚,但我見d人排急症好似第一次都係當專科收即60大元..xray個d都包埋囉
原帖由 bobo721 於 10-1-2 00:55 發表

麻煩給資料比我
thx ...

首頁

尾頁

跳至