美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

我有脫髮問題很多年了,很多方法都試過(史雲X,各色各樣的洗頭水,生髮丸,生髮水.......)本來都諗住放棄,但眼見頭頂d頭髮愈來愈薄,見到頭皮,真的很不開心......突然間想試下中醫(可能受近期d中藥洗頭水廣告影響),於是搵了一位中醫,睇下仲有無得醫!!!!
1. 17/12,中醫話可以幫我生番2-3成頭髮,佢話生頭髮不是一時三刻的事,起碼要幾個月,心急唔嚟(ok,我都明白)!!
佢檢查完我個頭,話有很多"頭倉"(我自己都唔發覺,佢捉住我隻手摸d"頭倉",我至feel到,真係幾多下)佢開左一星期藥粉俾我,一日飲一劑!
2. 28/12覆診.檢查完我個頭話d"頭倉"由突出==>扁平(我洗頭時都feel到)!!中醫叫我少食熱氣野!!因為唔得閒個個星期覆診,於是要左兩星期藥粉!!!

(有無bk媽咪,睇中醫醫脫髮?成唔成功都分享下呀)

**************下次覆完診再續*************

<各位bk姐妹,我都係啱啱至睇呢位中醫,效果未知,不如等我睇多幾個月先,有效至pm佢d資料俾各位啦,ok!>

侯爵府

知唔知如果係違傳既話.有冇得醫O架?同埋貴唔貴?

男爵府

我家姐都有呢個問題, 可唔可以 pm 中醫d info 比我呀
thanks.

民房

Hi Poorbelly,

我都有同樣煩惱 , 可否pm醫師的聯絡資料給我? 謝謝!

原帖由 poorbelly 於 09-12-30 19:26 發表
我有脫髮問題很多年了,很多方法都試過(史雲X,各色各樣的洗頭水,生髮丸,生髮水.......)本來都諗住放棄,但眼見頭頂d頭髮愈來愈薄,真的很不開心......突然間想試下中醫(可能受近期d中藥洗頭水廣告影響),於是搵了一位中 ...

大宅

脫髮--睇緊中醫(分享only)

各位bk姐妹,
我都係啱啱至睇呢位中醫,效果未知,不如等我睇多幾個月先,有效至pm佢d資料俾各位啦,ok!!!

大宅

I bought my husband the old chinese '101' pink in plastic bottle.
Just in two weeks, his has some hair growing on top of his head. It's only $170.
a herbal medicine.

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

Please PM the information to me. Thanks!!

原帖由 poorbelly 於 09-12-31 23:06 發表
各位bk姐妹,
我都係啱啱至睇呢位中醫,效果未知,不如等我睇多幾個月先,有效至pm佢d資料俾各位啦,ok!!!

大宅

My son's case is same as you. He's also visit chinese doctor now. Doctor said needs to drink around 2-3 mths medicine. He's now using one special Shampoo and hope can re-grow hair.

首頁

尾頁

跳至