嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

陳以誠,林觀禮,尹錦明醫生???

請問邊個醫生睇初生bb經驗好d, thank you

複式洋房

Re: 陳以誠,林觀禮,尹錦明醫生???

I consult Dr. Lam. He is OK la....

大宅

我建議Dr. Lam, 我個女一個月大就開始睇佢, 都好夾我個女.

別墅

summer_66 寫道:
我建議Dr. Lam, 我個女一個月大就開始睇佢, 都好夾我個女.

me too

大宅

JonasMaMa,

could u pls let me more details why u think Dr. Chan is a rubbish doctor ...........

大宅

JonasMaMa 寫道:
Hi bebe_c,

My niece consulted Dr. Chan almost 2 years ago. When they entered his office, he immediately hard-sell his 5合1. Of course the first impression is not so good because the main purpose of my niece is sick, not for injection 5合1 though I find 5合1 is really very good.

My niece's nose got problem and need to use a machine to check. You cannot imagine Dr. Chan's nurses didn't know how to operate that machine. 幾個護士'leg'住本說明書一齊研究. 我本人就覺得有冇攪錯, my niece is not a 白老鼠比佢哋去試機. Then 我阿嫂 stopped them & requested to see the doctor, but the doctor 好似唔覺得有問題咁. At that time of course they were very angry la, then they left immediately lor.

以上只是個人經歷 !!!

I never consult Dr. Chan, but I tried one Chinese Dr. & one Vet's (Dr. for pet) clinic (The one on the TV was not on swift and only the partners was there on that day)whose always being invited to the show at TV. I found they seems so friendly & reliable in front of the camera but when you visit is totally different as what I quess - only MONEY, Money, Money! .Really very disappointed.
I think I will avoid to go to those Dr. whose were on the show next time.

民房

陳以誠

複式洋房

I recommed Dr Paul Lam. :lol:
Wingwing's Album :lalala: :lalala: :-) :-)

複式洋房

i will recommand you to see Dr.Wan,because i have twins girl baby and they were born on 33week6days,i have many friends to see him(nurse),he is come from geh new born baby intensive care unit and many geh nurse to see him.now my baby 8 month,if they have any sick,i see him about 2 times then recovery,he is not order the antibiotic very easy.

複式洋房

各位各位!!
請留意一個姓陳0既鬍鬚佬醫生(成日上兒童節目)
佢診所係旺角中心樓上,千萬唔好帶你呢0既小朋友去睇醫生,特別係男仔,因為佢好有問題!!
話說我老公有次感冒就求其咁岩上左去睇佢,
佢問左我老公一d問題,知道我老公有少少高血壓,
佢就叫我老公瞓係到比佢檢查,初時佢聽下我老公心跳.
之後突然間佢竟然摸我老公下體,我老公即時驚到彈起,
佢仲要笑笑口咁同我老公講:先生,你都幾精壯喎,平時同太太性生活幾好ma?
咁我老公就覺得好唔對路,就話趕時間,想快d攞藥就走人,
但個醫生就話:你咁後生就有血壓高唔係幾好喎,不如你後日再黎覆診啦?!我老公唔理佢拿拿聲走人.
過左三日,個醫生竟然打電話比我老公:你做咩冇黎覆診呀?咁對你身體唔好喎!
我老公就話唔得閑,下次得閑先黎啦,
點知過左兩日,佢再打黎,跟住我老公聽到佢把聲就cut佢線啦!之黎都仲打過幾次黎,我老公都唔敢聽電話.
你地話啦,正常0既醫生點會咁ga?!
有時係電視上見到佢攬住d小朋友係到唱兒歌就起雞皮呀!所以大家要小心呀~!!

PS:不過我諗佢對bb仔同女人可能都冇咩野,
主要係對男人就....

伯爵府

佢對女人都有野o架

我家姐o係美國番黎放假,上次佢帶bb睇陳醫生,仲做左咩敏感test,即係試下bb對咩會敏感
佢收得貴,不過都比美國平好多 :tongue: :tongue:

之後,我家姐今次番香港,事隔4個月,果日有人打黎,自稱母嬰健康院醫生,問我家姐產後有冇做檢查,有冇自己check下乳房,摸下肚咁,我家姐話有,佢仲隔住個電話叫我家姐摸下,咁我家姐冇懷疑,就照佢講咁做

期間,有call機響,佢覆機又話叫呢個病人覆診,又問我家姐bb依家有冇事,有咩問題問佢咁囉

之後bb 跌到,家姐話唔講,要收線,佢就話﹕bb唔喊唔駛理佢,繼續做檢查喎

就係咁,開頭都唔知係咪有人玩野,後尾我post左o係bk先知原來呢個醫生變態o既 因為我家姐唔o係香港生bb,健康院一定唔會有佢資料,所以好肯定就係呢個變態陳醫生喇

大宅

好媽媽勳章

我bb兩個月時面上出左好多點點, 所以就帶佢去睇呢個鬍鬚佬, 一見我地, 問都唔問bb乜事, 就sell5合1針, bb哭, 佢就理都唔理(後來我帶佢睇每一個醫生都會安慰下或拍下bb), 睇既時候不斷講電話, 係應酬個d, 後來我問佢bb乜事, 唔答我, 但就叫我一星期後帶bb來check肚, 但要即刻收錢($1800), 我唔理佢, 佢就講到唔check會好麻煩, 我無去, 佢就仲打左幾次電話來

大宅

我都覺得佢唔掂,上次我同老公帶個女去睇咳,一入到佢佢就係咁問我個女係邊度出世,邊個醫生,個大仔讀邊間學校,好似查家境咁,草草了事咁睇下我個女,之後我同個女出左去,佢就係咁望住我老公,又話佢有咳會野到bb,叫我老公比佢檢查,後未我老公冇理佢,佢就係咁以睇下我老公個喉嚨,跟住埋單6佰幾,都唔知係睇個老公定係睇個女.....而家我轉左去睇Dr Lam.......

大宅

陳以誠勁衰!!!!

我個仔1個月大的時候d黃仲未退所以上去睇佢, 咁佢話要抽血驗黃, 順便check埋由肝出來的黃, 咁就睇住阿仔俾人篤腳板仔, 喊得都唔知幾淒涼 :-( 點知兩日後佢打電話來話上次抽的血唔夠驗由肝出來的黃, 要再抽血, 唉, 我勁唔想啦, 好似累咗阿仔咁, 但老公話check埋安心d, 所以再上去抽多一次血, 點知今次仲死, 唔係篤腳板仔, 而係好似大人抽血咁o係隻小手度篤針抽, 阿仔喊得好厲害, 我都喊咗出來, 一日後個report出咗, 個賤醫生話都唔算太大問題, 但為咗安全一星期後再驗多一次好d, 我今次睬佢都傻, 都知道無問題仲去抽血?!?!? 阿仔後來大大吓都退黃啦!!! 我發誓以後唔再睇佢!!!! 變態嘅!!!

我依家轉咗去睇20樓潘錦輝, 真好!!!

民房

100% agree!!! 陳以誠勁衰!!!!

民房

He has $$ sign in both his eyes. I consulted him about my son's developmental problems. After the consulation, he instructed the nurse to tell me he was performing as neurologist (he is not) then he will charge us $3000 for this consultation and promised to write me a report for free. Days later, he told nurse to call me saying that the report was very long and he needed to charge another $500 to complete it. He is not just a rubbish!!! But a 人渣

複式洋房

陳以誠勁勁勁勁衰!!!! 正人渣!!!!無資格做醫生,我從未見過咁衰既醫生,要講佢de衰野有排都講唔完......

子爵府

林觀禮他好好!仔仔由出世第1日就睇佢!
細心有耐性!

複式洋房

大家有冇睇過"謝鴻興醫生"呀?

別墅

我仔仔都係睇陳醫生, 佢都係咩都講錢,我bb出世睇佢, 有次打針, 我問關於我仔仔點解食奶唔多, 奶癬等....佢居然話打針唔係睇醫生, 下次要收診症費, 自此我覺得佢個人好市懀, 有次同埋daddy一齊去打針, 佢居然唔理我個仔, 竟然話daddy肥要做檢查同埋減肥, 仲有問daddy攞著數, 我個仔呢.....只係係咁易睇一睇....不知所謂, 可惜我而家蠢咗join咗佢個打針package, 阿仔有牌受, 好彩比我地搵到個兒科都好好, 所以阿仔有事我都唔會去搵佢!

首頁

尾頁

跳至