在職全職

跳至

首頁
12345...18

尾頁

公爵府

好媽媽勳章

咁又一年啦, 時間真係太快太快

係度祝大家身體健康, 心想事成

伯爵府

原來開左個新, 都唔知tim

伯爵府

karly,

我想問下而家小寶飲緊邊隻奶粉呀? 我見chloe而家4歲, 同佢轉左A+4, 但佢唔鐘意飲, 我一開罐都聞到好大陣雲尼拿味, 又難怪佢唔多like既, 雅培我以前試過買比佢, 佢一飲直頭嘔出黎, 所以都唔敢再買比佢飲, 而家都唔知點算

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 acintl 於 10-1-1 18:55 發表
karly,

我想問下而家小寶飲緊邊隻奶粉呀? 我見chloe而家4歲, 同佢轉左A+4, 但佢唔鐘意飲, 我一開罐都聞到好大陣雲尼拿味, 又難怪佢唔多like既, 雅培我以前試過買比佢, 佢一飲直頭嘔出黎, 所以都唔敢再買比佢飲, 而 ...

你做乜唔買罐細試左先

試下飲日本奶粉可以冇咁大陣雲尼拿味, 因為好似啖口D

伯爵府

原帖由 bby 於 10-1-1 22:13 發表

你做乜唔買罐細試左先

試下飲日本奶粉可以冇咁大陣雲尼拿味, 因為好似啖口D

CHLOE BB 果陣係飲日本奶粉架! 不過最大唔係9個月-3歲咩? 我係想要d助長奶粉呀!

我買果陣見唔到萬寧有細罐喎! 罐罐都好大架!

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 acintl 於 10-1-1 23:57 發表

CHLOE BB 果陣係飲日本奶粉架! 不過最大唔係9個月-3歲咩? 我係想要d助長奶粉呀!

我買果陣見唔到萬寧有細罐喎! 罐罐都好大架!

O......咁我又唔知有冇喎~
一係我見子軒有同學飲北海道盒裝奶, 你試下買一盒試下啦~
我前一輪去旅行都買到細罐裝喎

伯爵府

原帖由 bby 於 10-1-2 13:56 發表

O......咁我又唔知有冇喎~
一係我見子軒有同學飲北海道盒裝奶, 你試下買一盒試下啦~
我前一輪去旅行都買到細罐裝喎

好....等我試下買北海道盒裝奶佢試下啦! 我買十字牌佢飲幾啖又話唔飲, 真係好鬼煩!~

男爵府

原帖由 bby 於 2010-1-1 03:33 發表
咁又一年啦, 時間真係太快太快

係度祝大家身體健康, 心想事成

大家咁話啦
你好快手喎~

男爵府

原帖由 acintl 於 2010-1-1 18:55 發表
karly,

我想問下而家小寶飲緊邊隻奶粉呀? 我見chloe而家4歲, 同佢轉左A+4, 但佢唔鐘意飲, 我一開罐都聞到好大陣雲尼拿味, 又難怪佢唔多like既, 雅培我以前試過買比佢, 佢一飲直頭嘔出黎, 所以都唔敢再買比佢飲, 而 ...

小寶同大寶基本上都可以叫介左奶架喇!因無專登開一隻奶粉比佢,有時飲豆奶,有時鮮奶,乳酪,好間中見Sophia飲佢都會話要,咁咪整柸日本大仔佢歎吓囉~~
我都開始想同Sophia轉用柸飲奶,然後清晒屋企的奶樽!

男爵府

原帖由 acintl 於 2010-1-2 21:45 發表

好....等我試下買北海道盒裝奶佢試下啦! 我買十字牌佢飲幾啖又話唔飲, 真係好鬼煩!~
北海道可能得喎!你試吓~

伯爵府

原帖由 karly 於 10-1-6 00:03 發表

小寶同大寶基本上都可以叫介左奶架喇!因無專登開一隻奶粉比佢,有時飲豆奶,有時鮮奶,乳酪,好間中見Sophia飲佢都會話要,咁咪整柸日本大仔佢歎吓囉~~
我都開始想同Sophia轉用柸飲奶,然後清晒屋企的奶樽! ...

如果飲鮮奶, 你有無re-heat返比佢哋飲架?
sophia係飲日本大仔呀?
我都想無奶樽, 但chloe飲奶飲得好慢, 朝朝我都係6點塞支奶比佢, 佢仲係瞓緊架! 如果朝早等佢起身先比奶佢飲, 飲完先上校車, 我驚佢係校車嘔呀!

男爵府

原帖由 acintl 於 2010-1-6 07:12 發表

如果飲鮮奶, 你有無re-heat返比佢哋飲架?
sophia係飲日本大仔呀?
我都想無奶樽, 但chloe飲奶飲得好慢, 朝朝我都係6點塞支奶比佢, 佢仲係瞓緊架! 如果朝早等佢起身先比奶佢飲, 飲完先上校車, 我驚佢係校車嘔呀! ...

通常飲鮮奶的情況都會係街,所以係凍飲架!咁當然要無咳啦!
係呀佢兩歲飲大仔奶就最啱啦!
咁如果你朝早唔比奶佢飲,咁佢會唔會早D起身?
其實可唔可以比佢轉用柸飲但每次少D份量呢?然後再加D麵包之類,咁咪夠飽又唔會成肚水囉!
加上你話佢呢排唔肯飲果隻奶粉,咪乘機搵呢個借口同佢介埋奶樽,到佢習慣用柸之後先轉返佢喜歡的奶粉,再慢慢增加返每次嘅份量,咁又得唔得呢?唔係佢咁樣半夢半酲的歎奶真係唔知歎到幾時架喎?

伯爵府

原帖由 karly 於 10-1-7 00:25 發表

通常飲鮮奶的情況都會係街,所以係凍飲架!咁當然要無咳啦!
係呀佢兩歲飲大仔奶就最啱啦!
咁如果你朝早唔比奶佢飲,咁佢會唔會早D起身?
其實可唔可以比佢轉用柸飲但每次少D份量呢?然後再加D麵包之類,咁咪夠飽又唔會成肚水囉!
加 ...

唔比奶佢飲佢都唔會早醒架! 因為佢同我一樣係超級睡寶寶
佢返學7點左右便起身, 但刷牙洗面+換校服都已經用左好多時間(因經常扭計), 7:45便要出門口, 跟本唔夠時間食早餐

男爵府

原帖由 acintl 於 2010-1-7 08:22 發表

唔比奶佢飲佢都唔會早醒架! 因為佢同我一樣係超級睡寶寶
佢返學7點左右便起身, 但刷牙洗面+換校服都已經用左好多時間(因經常扭計), 7:45便要出門口, 跟本唔夠時間食早餐 ...

唉......係呀!
通常返學時間都係趕到死,
佢哋有時唔願起身都係求其食幾啖就出門口,
遲D再加埋Sophia 我都要再早十五分鐘叫佢哋起身先得喇 !

我又啱啱又定左寶貝兒奶粉比Sophia,而家買一送一仲送埋貨上黎,睇吓又好唔好先!

伯爵府

原帖由 karly 於 10-1-11 18:15 發表

唉......係呀!
通常返學時間都係趕到死,
佢哋有時唔願起身都係求其食幾啖就出門口,
遲D再加埋Sophia 我都要再早十五分鐘叫佢哋起身先得喇 !

我又啱啱又定左寶貝兒奶粉比Sophia,而家買一送一仲送埋貨上黎,睇吓又好唔好 ...

哈哈.....連韓國奶粉都試埋, 真係唔夠你黎

男爵府

原帖由 acintl 於 2010-1-11 19:03 發表

哈哈.....連韓國奶粉都試埋, 真係唔夠你黎

hehe~~ 佢都開始食少少大人飯,多方面賞試吓麻........

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 karly 於 10-1-11 22:58 發表

hehe~~ 佢都開始食少少大人飯,多方面賞試吓麻........

我都開始比我地食個D魚妹妹食架

男爵府

原帖由 bby 於 2010-1-13 16:00 發表

我都開始比我地食個D魚妹妹食架

好耐無見過妹妹喇!
係咪又大左好多呢?
佢近排玩咩多呀?
Sophia近排講多左野,不過我懶仲未同佢介片........

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 karly 於 10-1-14 20:48 發表

好耐無見過妹妹喇!
係咪又大左好多呢?
佢近排玩咩多呀?
Sophia近排講多左野,不過我懶仲未同佢介片........

係呀, 佢大個左好多好多, 比起子軒佢真係叻D
我都唸住今個SUMMER同佢先介, 慢慢啦你都

講野方面, 都係太空話, 不過有D音發得都幾好, 如, 哥哥, MAU MAU (食物) NO, YES, THIS, BYE, HI....等單字
不過媽媽同爸爸都未得

公爵府

好媽媽勳章

各位, 今期想儲萬寧印花, 如果有可以留比我嗎?

首頁
12345...18

尾頁

跳至