在職全職

跳至

首頁
23456...18

尾頁

男爵府

原帖由 bby 於 2010-1-27 19:58 發表
大家換左萬寧未??

未呀!
都未夠數,努力中.....因為得25個印花......

男爵府

原帖由 acintl 於 2010-1-24 22:54 發表

多謝你先!
其實我都唔知佢要咩架! 因為佢都唔好意思開聲, 我都係將屋企多出既野全部比晒佢, 等佢唔駛買, 橫掂全部都係新既! 佢都有打比我話d野都好岩用, 碗碟佢仲未黎攞, 應該係e幾日黎架喇! 因為佢仲有2隻狗係我 ...

佢同我一樣3個女喎!
小朋友幾大呀?其實我都唔知幫唔幫到,只係唸住如果啱用就唔好浪費啦!環保D麻!

伯爵府

原帖由 bby 於 10-1-28 23:07 發表
不過個把剪我仲1516緊換唔換好?

你覺得有冇用呀~~

你指剪骨果把?
你平時屋企多唔多斬雞? 如果多的話用佢代替都唔錯架!

伯爵府

原帖由 karly 於 10-1-29 05:49 發表

佢同我一樣3個女喎!
小朋友幾大呀?其實我都唔知幫唔幫到,只係唸住如果啱用就唔好浪費啦!環保D麻!

係呀! 3條queen
分別係3、5、7歲, 佢應該都無乜欠缺喇! 佢係星加波返黎, 連床、櫃、玩具、雪櫃、小朋友衫等等都搬晒返黎, 佢由大屋搬細屋.....我都唔知佢點樣塞得晒d野落600幾呎間屋度, 至於鎖碎野我都比得8899, 大至廚房、浴室和門口地毯, 通通都有比佢, 相信佢應該暫時ok架喇!

佢原本有2隻狗放係我度, 最後取走左1隻, 另一隻叫我暫時幫佢養住先, 應該係人多狗多, 插針都插唔入喇!

伯爵府

我今日去左萬寧換中式廚刀lu, 砧板無貨, 而家要等佢返貨先可以換

伯爵府

我而家後悔早排無係萬寧換電子相架, 而家媽咪想要一個, 我諗要買個比佢喇!

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 acintl 於 10-1-29 07:17 發表

你指剪骨果把?
你平時屋企多唔多斬雞? 如果多的話用佢代替都唔錯架!

其實好少架咋~~我都好少成隻雞咁買既

所以......其實係唔係唔好換呢?

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 acintl 於 10-1-30 17:18 發表
我今日去左萬寧換中式廚刀lu, 砧板無貨, 而家要等佢返貨先可以換

咁慘, 我去開萬寧睇下邊度有貨話你知

伯爵府

原帖由 bby 於 10-1-31 01:01 發表

其實好少架咋~~我都好少成隻雞咁買既

所以......其實係唔係唔好換呢?

如果少用就唔好換喇! 唔好浪費嘛!

伯爵府

原帖由 bby 於 10-1-31 01:02 發表

咁慘, 我去開萬寧睇下邊度有貨話你知

唔駛周圍搵, 萬寧話遲d會返貨, 我已經留低電話, 有貨會call我架喇! thanks!

男爵府

原帖由 acintl 於 2010-1-29 07:30 發表

係呀! 3條queen
分別係3、5、7歲, 佢應該都無乜欠缺喇! 佢係星加波返黎, 連床、櫃、玩具、雪櫃、小朋友衫等等都搬晒返黎, 佢由大屋搬細屋.....我都唔知佢點樣塞得晒d野落600幾呎間屋度, 至於鎖碎野我都比 ...

佢4年抱3喎~ 咪好忙囉?mouth:
咁又係,600尺又放唔落幾多野......
你都好照顧周到喎!

伯爵府

原帖由 karly 於 10-1-31 15:16 發表

佢4年抱3喎~ 咪好忙囉?mouth:mouth:" />
咁又係,600尺又放唔落幾多野......
你都好照顧周到喎!

朋友嘛! 朋友有事一定會幫手既!
我個朋友佢由細到大屋企都很有錢, 今次真係跌得好傷, 仲有3個囡要養, 幫得幾多咪幾多囉! 我果d都只係皮毛野!

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 acintl 於 10-1-31 12:12 發表

唔駛周圍搵, 萬寧話遲d會返貨, 我已經留低電話, 有貨會call我架喇! thanks!

我以為好似之前比左錢, 等好耐個隻tim

伯爵府

唉! 今晚約左人係MTR交收, 居然就係短短十幾分鐘, CHLOE撞穿頭, 家姐即刻打比我, 我就即刻飛返屋企同佢入院, 好在傷口唔算好大, 醫生話今晚會用膠布貼住佢, 明天再去覆診再決定駛唔駛"聯針", 如果果隻膠布無甩, 可以貼實成晚的話, 可以考慮貼到佢直至埋口, 就黎新年先搞d咁既野, 真係激c我喇! 工人比我產到飛起, 明明食緊飯, 都可以撞穿頭, 真係激到我火到黎

男爵府

原帖由 acintl 於 2010-2-1 23:37 發表
唉! 今晚約左人係MTR交收, 居然就係短短十幾分鐘, CHLOE撞穿頭, 家姐即刻打比我, 我就即刻飛返屋企同佢入院, 好在傷口唔算好大, 醫生話今晚會用膠布貼住佢, 明天再去覆診再決定駛唔駛"聯針", 如果果隻膠布無甩, 可以 ...

咁慘~~個傷口深唔深呀?
咁你大女見唔見到事發經過呀?
幫佢搽D維他命E油/玫瑰果油啦!
個傷口會埋得好...... D

伯爵府

原帖由 karly 於 10-2-2 11:31 發表

咁慘~~個傷口深唔深呀?
咁你大女見唔見到事發經過呀?
幫佢搽D維他命E油/玫瑰果油啦!
個傷口會埋得好...... D

個傷口唔算太深
我大女食飯果陣掛住睇電視, 突然見到chloe撞到張枱角, 坐落地下度大喊
多謝你提醒呀! 不過而家咩油都唔搽得住, 而家用特別膠布都封得好密, 下星期拆膠布果陣希望埋得靚啦!

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 acintl 於 10-2-1 23:37 發表
唉! 今晚約左人係MTR交收, 居然就係短短十幾分鐘, CHLOE撞穿頭, 家姐即刻打比我, 我就即刻飛返屋企同佢入院, 好在傷口唔算好大, 醫生話今晚會用膠布貼住佢, 明天再去覆診再決定駛唔駛"聯針", 如果果隻膠布無甩, 可以 ...

唔好咁嬲啦~~
可能冇事既, 子軒都連左兩次loo

伯爵府

原帖由 bby 於 10-2-3 21:55 發表

唔好咁嬲啦~~
可能冇事既, 子軒都連左兩次loo

而家唔駛連呀! 下星期二拆膠布喇!

男爵府

原帖由 acintl 於 2010-2-4 07:12 發表

而家唔駛連呀! 下星期二拆膠布喇!

我今日送小寶返學途中都收到工人電話,話Sophia撞親頭,又聽到佢不停喊,但返學途中又唔可以返轉頭,個工人又講D唔講D,真係比佢嚇親!
好在趕到返屋企佢都OK,個額頭腫左粒波子出黎.......mouth:
事發時係食緊早餐......

伯爵府

原帖由 karly 於 10-2-4 17:09 發表

我今日送小寶返學途中都收到工人電話,話Sophia撞親頭,又聽到佢不停喊,但返學途中又唔可以返轉頭,個工人又講D唔講D,真係比佢嚇親!
好在趕到返屋企佢都OK,個額頭腫左粒波子出黎.......mouth:mouth:" />
事發時係食緊早餐......:sigh ...

好在只係多左層樓, 無乜事咋! 真係嚇c人!

首頁
23456...18

尾頁

跳至