跳至

首頁

尾頁

子爵府

Belated happy birthday to JK, CH, JJ, Kong On
妹妹1歲la~

子爵府

原帖由 得意媽 於 10-1-10 01:04 發表
一年執4濟真係好快玩完

mud 樹咁感觸? 考試?! 唔似你bor!

伯爵府

醒目開學勳章

原帖由 HeiMarie 於 10-1-10 23:52 發表

mud 樹咁感觸? 考試?! 唔似你bor!

米就係考試囉!
唔似我 我點架

5c 我入腦都覺得煩, 每科ws 都幾種+埋課本作業, 又有亞媽補品調理下, 溫完灘到成廳都係, 又要還完喎, 到考之前1日又執過出黎, 真係玩c

仲有英文既grammer...要同佢溫/立/做下以前教過既, article 都要溫下架.

伯爵府

醒目開學勳章

大佬! 米玩野好喎, e+ 黎壞printer

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

原帖由 得意媽 於 10-1-11 00:51 發表
大佬! 米玩野好喎, e+ 黎壞printer

我個神左好耐

C火!呢幾日食制左 JJ 琴晚嘔鑊金,洗到我

online shopping 睇到我眼盲都未買到野
我有一顆夜空中最閃耀的星星,我有一個墮入凡間的小天使,還有一個祇能容下我的宇宙。多謝恩賜

伯爵府

醒目開學勳章

原帖由 M&A Mom 於 10-1-11 01:39 發表

我個神左好耐

咩野....洗到我??? 即你有冇食制&嘔?

今日jj 有冇事?

乜你5會print d ws/wb 比jj 考試前做番下架咩?
daddy print ?
昨c 你, 唔arm 買就收手啦

哎呀! 我起左貨喇, zzz先喇
5係果隻cissy攪住晒, 5c 攪咁夜

p.s. 我同cissy 講, 我趕5切起貨, 咁老細抄左我, 我同你行路返放學, 佢當堂走都走唔切

公爵府

原帖由 得意媽 於 10-1-11 01:53 發表

咩野....洗到我??? 即你有冇食制&嘔?

今日jj 有冇事?

乜你5會print d ws/wb 比jj 考試前做番下架咩?
daddy print ?
昨c 你, 唔arm 買就收手啦

哎呀! 我起左貨喇, zzz先喇
5係果隻cissy攪住 ...

其實除左 matthew 我地三件個肚都好似有d 唔妥,星期六JJ 又話肚痛又話頭痛,下午仲開始有燒,最後半夜(好彩掛住睇TV未zzz)嘔左一鑊就生猛番 不過嘔唔正廁所米要洗餐勁,仲要幫佢沖涼洗頭同洗埋機衫!

今次都係冇乜點同JJ溫,叫佢自己攪掂,之前買左幾本補充就叫佢自己搵d黎做,考埋天日 math & 普通話就收工!

我話今次有一科 under 80,個溫習權就歸番我話事,第日做補充一定做到你傻
我有一顆夜空中最閃耀的星星,我有一個墮入凡間的小天使,還有一個祇能容下我的宇宙。多謝恩賜

子爵府

原帖由 M&A Mom 於 10-1-11 02:16 發表

其實除左 matthew 我地三件個肚都好似有d 唔妥,星期六JJ 又話肚痛又話頭痛,下午仲開始有燒,最後半夜(好彩掛住睇TV未zzz)嘔左一鑊就生猛番 不過嘔唔正廁所米要洗餐勁,仲要幫佢沖涼洗頭同洗埋機衫!

今次都係冇乜 ...

咁早晨 on line ?? 未訓?

子爵府

原帖由 得意媽 於 10-1-11 00:14 發表

米就係考試囉!
唔似我 我點架

5c 我入腦都覺得煩, 每科ws 都幾種+埋課本作業, 又有亞媽補品調理下, 溫完灘到成廳都係, 又要還完喎, 到考之前1日又執過出黎, 真係玩c

仲有英文既grammer ...

以為你 精神緊張, 原來係執餐飽
ws/補品 我用完就pat....

子爵府

原帖由 M&A Mom 於 10-1-11 01:39 發表

我個神左好耐

噢, JJ今日OK嗎? 有冇返學考試?

子爵府

原帖由 M&A Mom 於 10-1-11 02:16 發表

今次都係冇乜 ...

JJ好叻, 可以自己溫書~ 我唔知幾時先等到Jaykan識得自己溫 佢真係完全唔曉自己溫, 最大問題係唔自律~

子爵府

原帖由 得意媽 於 10-1-11 00:14 發表

米就係考試囉!
唔似我 我點架

仲有英文既grammer ...

哈哈, 我同你一樣, 考試前就將d ws / 課本 / 作業等攤到全屋都係, 我通常考完試1-2個星期先會清理現場

子爵府

原帖由 芸迪 於 10-1-11 10:25 發表

JJ好叻, 可以自己溫書~ 我唔知幾時先等到Jaykan識得自己溫 佢真係完全唔曉自己溫, 最大問題係唔自律~

exactly!!!
最大問題係唔自律!!!!!!!!
They are same day birthday ga!!!!!!

公爵府

原帖由 芸迪 於 10-1-11 10:07 發表

噢, JJ今日OK嗎? 有冇返學考試?

星期六嘔左就生猛晒 不過琴晚都煲粥食!反而我未掂,唔通要學JJ 嘔番鑊至得!

今日有返學,佢好怕今日返唔到學,唔係怕要補考,係今日考完試有遊藝會大抽獎揭曉

公爵府

原帖由 芸迪 於 10-1-11 10:25 發表

其實大部份係我自己懶咋!

公爵府

原帖由 HeiMarie 於 10-1-11 09:15 發表

咁早晨 on line ?? 未訓?

上網買生日 party 禮物,c未

子爵府

原帖由 M&A Mom 於 10-1-11 12:02 發表

星期六嘔左就生猛晒 不過琴晚都煲粥食!反而我未掂,唔通要學JJ 嘔番鑊至得!

今日有返學,佢好怕今日返唔到學,唔係怕要補考,係今日考完試有遊藝會大抽獎揭曉 ...

生猛返都好喇~

有時d菌係個胃度頂住真係成個人囉囉luen, 通常嘔完會舒服好多~

考完試就有大抽獎咁開心? 難怪JJ擔心返唔到學

子爵府

原帖由 M&A Mom 於 10-1-11 12:03 發表

其實大部份係我自己懶咋!

都要JJ攪得掂你先敢放手~ 我都好想懶, 但Jaykan真係完全唔得, 考試前既測驗 (未溫書), 通常都係合格邊緣~

子爵府

原帖由 M&A Mom 於 10-1-11 12:05 發表

上網買生日 party 禮物,c未

子爵府

hi~
好耐冇浦頭lu~
今天開始off4個pm陪公主考試~~

明考中文,都5知點溫...

首頁

尾頁

跳至