在職全職

跳至
[在職媽媽] 打猪流感針

首頁

尾頁

複式洋房

各位BK媽媽, 你地同唔同BB打猪流感針 ????

大宅

我諗住等仔仔d同班同學打得七七八八,無咩大問題至去打

複式洋房

想睇定d先, 對呢隻針無乜信心呀!

複式洋房

Im also not confident for this injection, 50/50. So scary~

大宅

我會帶佢去政府診所打, 我 d 醫護界朋友個個都 suggest 我去打...

大宅

係呀!連袁國勇都出來呼籲,我信佢架!
上星期日, 我一家三口打晒啦!至今沒不良反應.
孩子9歲以下,三週後要再打!
原帖由 panda_ruby 於 10-1-6 17:07 發表
我會帶佢去政府診所打, 我 d 醫護界朋友個個都 suggest 我去打...

大宅

醒目開學勳章

原帖由 Ansonrubby 於 10-1-7 07:54 發表
上星期日, 我一家三口打晒啦!至今沒不良反應,過關lu.

我見有家人說要留意針後2星期內的反應...
其實我一家1/3都打左...小朋友3歲9個月
不過今天看新聞又加添了擔心...
而家好忐忑不安....都唔知1個月後小朋友的另一針仲打唔打好??

大宅

原帖由 Ansonrubby 於 10-1-7 07:54 發表
上星期日, 我一家三口打晒啦!至今沒不良反應,過關lu.

我都信袁生會有機會出現流感潮,但我信唔過支針

藥廠話打後有後遺症,話唔付責,到時咪唔知點算

我寧願唔好彩中左,咪去醫....加上又唔一定中.....

或者我既諗法有問題.....如唔應同勿看

別墅

agree
原帖由 horse_ma 於 10-1-7 10:37 發表

我都信袁生會有機會出現流感潮,但我信唔過支針

藥廠話打後有後遺症,話唔付責,到時咪唔知點算

我寧願唔好彩中左,咪去醫....加上又唔一定中.....

或者我既諗法有問題.....如唔應同勿看 ...

大宅

me too.
看完新聞,好驚!
小朋友枝補針,唔打有冇有問題?如沒所謂,我唔會再搏啦!除非,到時confirm左個男患者同打針沒關,因他出現乏力的情況太快,未夠2wks., 未必關事!
原帖由 giveupaguy 於 10-1-7 08:54 發表

我見有家人說要留意針後2星期內的反應...
其實我一家1/3都打左...小朋友3歲9個月
不過今天看新聞又加添了擔心...
而家好忐忑不安....都唔知1個月後小朋友的另一針仲打唔打好?? ...

大宅

醒目開學勳章

原帖由 Ansonrubby 於 10-1-7 10:53 發表
me too.
看完新聞,好驚!
小朋友枝補針,唔打有冇有問題?如沒所謂,我唔會再搏啦!除非,到時confirm左個男患者同打針沒關,因他出現乏力的情況太快,未夠2wks., 未必關事! ...

我起初唔考慮打的..
我的家庭醫生好熟...某星期行開佢診所又問下
跟醫生傾過了解過之後...連醫生都打左...所以相信佢.
打之前佢都有同我講過如果太擔心可以唔打住
不過之後想打. 就要再排隊
我考慮左幾天之後再confirmed 係打既
1/3全家打左囉....

我都係星期六再問多次醫生..如果另一支唔打. 只打左一支會唔會有什麼問題先.....

大宅

好呀!等我又問下我個醫生,夾下口供再決定補不多針!
原帖由 giveupaguy 於 10-1-7 11:20 發表

我起初唔考慮打的..
我的家庭醫生好熟...某星期行開佢診所又問下
跟醫生傾過了解過之後...連醫生都打左...所以相信佢.
打之前佢都有同我講過如果太擔心可以唔打住
不過之後想打. 就要再排隊
我考慮左幾天之後再con ...

首頁

尾頁

跳至