爸爸專區

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

畀面勳章

我想換 4條,有無好地方介紹又老實,唔太貴既 c父介紹呢 ?,請指教 !

男爵府

畀面勳章

你架咩車? 幾吋?

民房

好媽媽勳章 醒目開學勳章

仲有係邊區
原帖由 rtktang 於 10-1-10 23:27 發表
你架咩車? 幾吋?

複式洋房

原帖由 candietweety 於 10-1-11 10:32 發表
仲有係邊區

我都想知邊度換軑換鈴好,邊區應該唔大問題,如果有好介紹分分鐘慳番幾舊至一千,幾遠都照去!!!

侯爵府

畀面勳章

原帖由 惡少K 於 10-1-13 15:47 發表

我都想知邊度換軑換鈴好,邊區應該唔大問題,如果有好介紹分分鐘慳番幾舊至一千,幾遠都照去!!!

岩,慳到幾遠都去, 16 吋 pinic

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

沙頭角你去唔去...講笑~

原帖由 潘高壽 於 10-1-17 10:12 發表

複式洋房

原帖由 stkyo 於 10-1-17 11:52 發表
沙頭角你去唔去...講笑~

去到米去law,但過唔到禁區界線,
不過都仲要睇下抵唔抵去,如果去沙頭角換平到8舊,
咁緊係去啦,就算當我油錢要2舊,都仲慳左6舊,y not?

侯爵府

畀面勳章

原帖由 惡少K 於 10-1-17 17:18 發表

去到米去law,但過唔到禁區界線,
不過都仲要睇下抵唔抵去,如果去沙頭角換平到8舊,
咁緊係去啦,就算當我油錢要2舊,都仲慳左6舊,y not?

對對...慳得就慳嘛 ~

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

又係既, 平時保養架車已經駛咁左多...

唔知點解, 我覺得人地見到我一個女人去整車, 點都會呃D, 哈哈
離左題, sorry

原帖由 潘高壽 於 10-1-17 20:11 發表

對對...慳得就慳嘛 ~

複式洋房

原帖由 stkyo 於 10-1-17 20:21 發表
又係既, 平時保養架車已經駛咁左多...

唔知點解, 我覺得人地見到我一個女人去整車, 點都會呃D, 哈哈
離左題, sorry

咁的確唔排除依個可能性,因為無良既車房都唔小,唔好話你係女士,你識唔識車佢地好易睇得出,一見你唔係好識,就算你係男人都好大機會劏得就劏,所以整車都係搵相熟既車房好d!!!

別墅

睇到個標題,初初以為係 "想換太太..有無好介紹"!哈哈,講吓笑!

想當年新手出二手車,嚮牛頭角間呔鋪比人呃,換咗四條唔啱size嘅呔,行咗幾個月先知

大宅

原帖由 潘高壽 於 10-1-17 10:12 發表

我有4條16吋剛剛想賣呀, 九成幾新買左無耐, 有單, 因為我想換17吋.
我個仔好得意架

象牙宮

咁都得, 咁有無返去投訴?
我唔係好識車, 我想請問一下唔岩size行起上黎有無分別?請教一下

原帖由 kidslover 於 10-1-20 01:57 發表
睇到個標題,初初以為係 "想換太太..有無好介紹"!哈哈,講吓笑!

想當年新手出二手車,嚮牛頭角間呔鋪比人呃,換咗四條唔啱size嘅呔,行咗幾個月先知 ...

別墅

其實我都見到四條新呔肥咗出嚟,好似我自己褲頭條是啤呔咁

呔鋪同我講,如果呔size唔fit條呤,一來條呔肥咗出嚟個位因長期折起嚟行,會好快勞損,提早玩完;二來架車會食油好多。

因為我在另外一間呔鋪換電池時,呔鋪職員同我講才知之前俾人呃。間呔鋪又願意同我以二手價收晒四條呔,結果我冇返牛頭角投訴,放佢一馬

象牙宮

多謝提點, 我有次係高速爆呔, 第2日去車房睇, 佢地話最好換哂4條呔...我咪話OK囉, 我又無留意D呔大小, 下次都要check清楚先得

原帖由 kidslover 於 10-1-21 00:46 發表
其實我都見到四條新呔肥咗出嚟,好似我自己褲頭條是啤呔咁

呔鋪同我講,如果呔size唔fit條呤,一來條呔肥咗出嚟個位因長期折起嚟行,會好快勞損,提早玩完;二來架車會食油好多。

因為我在另外一間呔鋪換電池時,呔鋪職員同我 ...

別墅

好媽媽勳章

官塘區雲漢街有間叫"金X"既.
我換過幾次, 平貴睇你換邊隻.
so far, ok.
[img align=left]http://mydeskcity.com/QTZY/GIF/7caicg/7caicg002.gif[/img]

洋房

建議你直接去軚鋪啦。少左車房個手margin。

首頁

尾頁

跳至