嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

有無BB食雀巢能恩Ha1奶粉, 好唔好?

我個囝囝食開S26, 但佢成日都唔肯食奶, 面同身都有好多粒粒同紅添, 依家仲輕

大宅

Re: 有無BB食雀巢能恩Ha1奶粉, 好唔好?

ivan媽,

我bb現在都是食能恩低敏. 一直都食得好好, 絕對唔會有便秘問題及容易吸收. 你試下啦.
My Little Prince, Naoki Kam - 諱諾BB.

洋房

Hi, Ivan Ma,

My son is 3 mths old and had the same problems with your son since he had taken s26, he always not willing to drink milk and had 奶癬 on his face and neck. I brought him to consult doctor last saturday and the doctor advised me to change Nestle HA1低敏 too.

My son seems willing to eat more after taken HA1 and I hope HA1 is suitable for him la.

大家一齊努力啦.

洋房

我個女都係有皮膚敏感, 嚴重到成身成面都係, 後來轉了能恩低敏就不藥而癒! 到現在已1歲半繼續食!

大宅

我bb最初食s26都敏感, 後來轉o左雀巢能恩Ha1便ok.
fatanna123 寫道:
我個女都係有皮膚敏感, 嚴重到成身成面都係, 後來轉了能恩低敏就不藥而癒! 到現在已1歲半繼續食!

大宅

雀巢有部份食物係有基因改造, 唔知奶粉有冇?? 雖然雀巢送左2罐奶粉比我, 但我冇比bb食.

男爵府

fatanna123

我想問下,你 bb 轉了能恩低敏幾耐後,皮膚幾耐先好番呢 ?

別墅

我仔仔一出世就食雀巢能恩Ha1奶粉,曾經我好擔心會唔夠營養,因我仔仔就無敏感的,所以我就同佢轉左雪印,大約食左一個月到佢d大便就唔太好,有時1日3-4次,但佢食雀巢能恩Ha1奶粉就1日2次又好正常,期間我仔仔又有腸胃炎,醫生叫我比佢食返雀巢能恩Ha1奶粉,食返之後大便又正常返.

大宅

我個bb由出世到依家個半月都係食能恩ha1,吸收得好好
d便便又好,不過係臭d~~

大宅

我囡囡係個0月時因皮膚問題轉食能恩ha1, 有改善度, 不過, 仍間中番發, 但無之前甘嚴重, 每日都有ng ng, 不過真係幾臭

別墅

my daughter took A+ 1 when she born but change to 雀巢能恩Ha1奶粉 since she was so difficult to have ngng .. smell of ng ng is very bad but she has ng ng everyday.. what colour of the ng ng of your kids?
I called to the hotline and the nurses mentioned that it should be green in colour.. but my friends/mama told me that it should be yellow or yellow and green ..

Besides , have u called the hotline of 雀巢 bb club ? the services are very bad

CKMA

複式洋房

My girl alomst 2yrs now she sometimes needs bottle, I feed her with HA2, and she had HA1 since shw was one month. I think HA easy for baby digest.

大宅

各位
我個b都係三四日一次ngng,我都想轉奶粉.
有冇阿媽個b之前係吃s26,因為ngng唔好要轉奶粉?
請俾d意見

大宅

CKMA
我囝囝轉
該用戶已被刪除

複式洋房

各位同志,
bb唔唔帶綠//綠+黃是因為bb吸收唔哂d鐵質姐, no big deal, don't worry.我bbstart from the very beginning就食HA1, ok拉, 而家2個半月, 平均2日1便, 皮膚叫做冇問題拉, 你們話如果我bb過左6個月後轉食第2d奶粉(標榜有好多營養個d), 得唔得, 好唔好? 請給意見

大宅

各位轉飲能恩的媽咪,
能恩係唔係豆奶?-(
我唔知係邊本雜誌睇過話d男仔最好唔好飲咁多豆奶喎,因為豆奶會殺精,連bb都有影響喎(我個b係男仔)
我個b飲s26,咁s26又係有咩成份?但佢ngng幾日先有一次,不過每次都係軟身,但我驚咁樣落下,佢大個會唔會有便秘架?

大宅

030316:
能恩唔係豆奶, 係低敏奶粉, S26都有隻S26Ha低敏奶粉, 不過能恩係醫生介紹囝囝食, 我囝囝食S26時都成2-3日先有便便, 而且便便時好辛苦, 轉食能恩幾日, 就隔日有便便, 便便時都輕鬆

大宅

Ivan媽
咁S26Ha低敏奶粉係唔係對皮膚好d?
如果成日便便都咁大篤驚唔驚唔吸收ar
我依家都仲係十五十六咁轉唔轉好?
我個b依家4個月大,
依家轉亦或6個月後轉好呢?
請你俾d意見啊

別墅

Ivan mama,

the hotline is 2179 8333...

ckma

首頁

尾頁

跳至