婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

唔使勞氣,無養寵物既人,
係唔會明白當中道理!
所以香港地一年咁多人遺棄寵物,
當中有過千貓狗被人道毀滅,
正因太多人唔明白,唔明唔緊要,
只要唔好養,那理得人點做啫?!

原帖由 onon1022 於 10-1-23 12:33 發表

其實我覺得你有少少侮辱我...可能字面既問題掛...對所有父母黎講...無野比自己既子女梗重要...但係反事都要睇清楚件事...而且可能你未養過狗...養狗既人...都會將狗狗當成自己既家人...我家兩隻狗同我兩個小朋友相 ...

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 onon1022 於 10-1-23 12:33 發表

其實我覺得你有少少侮辱我...可能字面既問題掛...對所有父母黎講...無野比自己既子女梗重要...但係反事都要睇清楚件事...而且可能你未養過狗...養狗既人...都會將狗狗當成自己既家人...我家兩隻狗同我兩個小朋友相 ...

係啦~ 狗都有生命都有亞媽生, 我地養得佢就係佢父母一樣~
好似我隻貓抓到我個仔隻眼角流血, 我都唔會怪我隻貓, 因為係我個仔係咁打佢patpat先, 要怪就怪我自己無睇實個仔
我亞仔依家都叫我隻狗亞bu做細佬bu, 我都同佢講佢有一個亞哥(貓)一個家姐(貓)一個細佬(狗)仲有一個妹妹~ 咁先會教到小朋友愛惜小動物~
唔鍾意小動物果d唔好講啦... 又真係有d人係就係鍾意, 不過唔會當係自己仔女咁, 只有主人同畜生之分......

首頁

尾頁

跳至