論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

我都裝咗部ip cam, 鏡頭(無線)連wi fi $1900, 可以用電話gprs 和用公司電腦看, 鏡頭入面仲有sd card 錄影和可以用電腦錄. 最方面是用任何電腦都都可以搖控個鏡頭看唔同角度. 假如是 iphone 都可以搖控鏡頭. 但我部是htc, 就沒有此功能, 但看即时影像就非常流暢, 用nokia 5800 都可以看到. 另假如用 gprs 用150m 月費就夠用. 冇謂浪費解$. 我原本請咗工人五年都没有用 ipcam , 但只從隔離屋個男人搞我工人, 而我個舊工人竟然掉低我七個月大bb跟咗個男人做二奶, 所以我再唔信任何工人和怕舊工人趁我屋冇人, 按門鐘教壞我新工人, 所以裝 ip cam. 看實他們. 其實 ip cam 都有其他好處, 就是可以當dc 錄底bb 成長過程, 又可以慳一筆 !:D

大宅

hi

please pm me thanks

複式洋房

原帖由 ookiinome 於 2010-1-18 11:25 AM 發表
我用緊果間公司包安裝既,呢度都應該幾多媽咪用緊,因為我買之前都有問過呢度d媽咪.
我係08年baby expo揾到佢既,都用左年幾,覺得幾好用.因為我係電腦盲,所以要揾d包安裝同埋after sale service好既.

不如我post佢價錢 ...

可否PM我呢? 謝謝!

別墅

原帖由 ookiinome 於 10-1-18 11:25 發表
我用緊果間公司包安裝既,呢度都應該幾多媽咪用緊,因為我買之前都有問過呢度d媽咪.
我係08年baby expo揾到佢既,都用左年幾,覺得幾好用.因為我係電腦盲,所以要揾d包安裝同埋after sale service好既.

我都有興趣買, 可唔可以pm 我詳情

別墅

我部cam 是 edimax 牌子, 算中上價錢, 有啲1200元已經有交易. 我在黃金一間叫 digi 88鋪頭買的, 果度啲sales 好後生的, 但態度好好又唔會硬sale你買新型號或貴嘢的. 我買了部cam 開頭唔識用, 日日放工走落去叫佢哋教, 佢哋都好樂意教的. 很少有生仔有咁好態度. 你哋落到好話是張小姐介紹的, 佢吔會知係邊個. 但他們唔會有折頭俾你吔的, 因為我買時他們一元都唔肯減俾我.我在此說這班後生仔,只是想讚揚他們的!
以上是我用家心聲! 你哋都可以去其他舖頭買的. 現在一般 ip cam 都能用手機看到的.

大宅

各位媽咪,我pm左俾你地la

至如有d媽咪叫我email,第一,我係一個懶人,既然可以直接用pm回覆,甘就方便快捷最好不過.我只係用家,返工得閒見到有人問甘咪插句咀講下lor...因為我都曾經係其中一人 所以你地d問題我都會知無不言,言無不實.不過有時好耐至上黎,請各位見諒la

第二,可能我係呢度耐左,發覺真係有好多sales係呢度,只要你一落email甘就會排山倒海有junk mail入黎,仲要入去你個inbox度wor,我都唔知佢地點解可以做到. block左一個email address又用第2個黎,真係不厭其煩丫 所以我prefer用pm聯絡,除非係係度傾左好耐既媽咪,大家一齊團購la.

終之,幫到大家我都開心,等大家多一個channel去格價同拿多d資料

男爵府

原帖由 babycoming 於 10-1-16 00:44 發表

係呀,iphone即時睇到,好似現場係屋企咁,如果我係office唔洗出街做野就係公司電腦睇,可以錄,錄幾耐就是乎你買幾大個hard disk同你裝幾多個鏡,裝3個鏡+500g hard disk就可以錄一星期,你可以去返果間shop到即時叫佢用i ...

請問用iphone可以聽到聲嗎?

複式洋房

Pls PM to me too, thanks~~

原帖由 babycoming 於 10-1-16 00:48 發表
katrinafu (Anson B ) ,我pm左比你,因為我唔知呢到係咪唔可以post名同地址出黎呀 !

複式洋房

Pls pm to me. Thanks!

大宅

原帖由 message 於 10-1-17 14:00 發表
請問 CCTV, IP Cam, Wed Cam 有咩分別呀? 邊樣好d? 除了廳, 厨房之外, 你地有冇安响主人房及BB房呢? 請指教.謝謝~

I want to know too, anyone can help?

複式洋房

原帖由 ookiinome 於 10-2-3 13:28 發表

至如有d媽咪叫我email,第一,我係一個懶人,既然可以直接用pm回覆,甘就方便快捷最好不過.我只係用家,返工得閒見到有人問甘咪插句咀講下lor...因為我都曾經係其中一人 所以你地d問題 ...

Pls PM me, thanks~

大宅

原帖由 babycoming 於 10-1-15 12:57 發表
我係鴨記買咋,唔洗月費架,裝好後係i phone DL software 叫 "eagle eyes"咁就可以係電話睇到架喇,同埋唔會慢慢逐格咁郁,好似正常係電腦睇咁,佢做咩都睇晒,我因為裝左幾個鏡頭既,佢係間屋到無所循形,除左佢去左toliet ...

Hi babycoming,

Would you please pm detail information and the address of the store where you buy the cam & software.

My new maid will come on mid September 2010.

I want to finishe this work before she come.

Please pm me ASAP.

Thanks for your help.

別墅

我都想要呀 ~~可唔可以pm埋比我呀 thanks

水晶宮

認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 ookiinome 於 10-2-3 13:28 發表

至如有d媽咪叫我email,第一,我係一個懶人,既然可以直接用pm回覆,甘就方便快捷最好不過.我只係用家,返工得閒見到有人問甘咪插句咀講下lor...因為我都曾經係其中一人 所以你地d問題 ...

could you PM me the information also ? Thanks.

男爵府

pls pm me the detail also. thx

民房

我都想知呀, 請你pm地址及資料給我, 麻煩哂你,thanks

男爵府

環保接龍勳章

原帖由 ookiinome 於 10-1-18 11:25 AM 發表

請問可唔可以pm埋比我呀 ? big thanks ~~

大宅

回復 5# babycoming 的帖子

請你pm地址及資料給我, 麻煩哂你,thanks!

複式洋房

pls pm me contact, price and details. Many thanks!

男爵府

環保接龍勳章

原帖由 babycoming 於 10-1-18 09:40 AM 發表
我post出黎啦,你地可以慢慢睇 !

建成科技(香港)有限公司
地址 : 深水赻鴨寮街154號地鋪
tel : 3421-8850
你搵呢個叫李忠輝呀,佢解釋得好清楚同埋好有耐性,又肯慢慢比我地問野同試野,
買cam記係問清楚有幾wide,因為 ...

Hi Babycoming ,
請問是否要自己裝的 ? 有沒有包裝服務 ?
big thanks ~

首頁

尾頁

跳至