親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

Jan28跟永安團去北海道, 亞囝3歲, 要唔要帶防曬呀?

大宅

好緊張呀!未去過咁凍嘅地方!

複式洋房

我會2月尾去呀
東京+北海道
不過我冇細路仔,答唔到你
驚D雪反射,所以要帶防曬???

水晶宮

NO NEED LA

原帖由 pekkle_1216 於 10-1-15 15:48 發表
我會2月尾去呀
東京+北海道

大宅

東京+北海道, 正呀!你跟團定自由行呀?

原帖由 pekkle_1216 於 10-1-15 15:48 發表
我會2月尾去呀
東京+北海道

男爵府

原帖由 ipipip 於 10-1-15 15:46 發表

hihi ipipip,
記唔記得我呀? 我2月中都去北海道呀!

係雪地d反射好犀利架. 一定要帶防曬呀!

大宅

有冇提示呢?我年紀大咗....記性好差啊

原帖由 Littlepigpig 於 10-1-15 16:12 發表

複式洋房

ipipip
我跟團呀(EGL)

Littlepigpig
原來要帶防曬架....

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

原帖由 ipipip 於 10-1-15 15:46 發表

要帶架.

民房

I came back from there already!I think you need to proctect your eyes by wearing sunglasses and need to wear hat ,gloves and scarf to avoid wiind to blow inside your body and need to wear the clothing can be removed when you go into the indoor or on the bus because all of them have warmer !

民房

I came back from there already!I think you need to proctect your eyes by wearing sunglasses and need to wear hat ,gloves and scarf to avoid wiind to blow inside your body and need to wear the clothing can be removed when you go into the indoor or on the bus because all of them have warmer !

洋房

ipipip : 我都喺跟永安,不過係2月1日出發,你係咪有行程去Tomamu嗰團呀?到時我都帶埋女女去(1歲8個月)亦唔知準備d乜,又唔知幫佢著幾多衫,唔知有無人可以幫吓呢??

男爵府

原帖由 cpb061126 於 10-1-23 16:25 發表
ipipip : 我都喺跟永安,不過係2月1日出發,你係咪有行程去Tomamu嗰團呀?到時我都帶埋女女去(1歲8個月)亦唔知準備d乜,又唔知幫佢著幾多衫,唔知有無人可以幫吓呢?? ...

我買左d排汗保暖衣. 仲要買手套, 雪褲, 帽.

尋晚去左花園街睇, 大人既雪褲有$99一條, 當然款同埋料都麻麻la! 小朋友既雪褲(衫連褲)都要$480. 如有牌子既, 好貴, 千幾蚊一條小朋友雪褲, 當然款同料都靚好多, 睇下你願唔願意花錢買.

ipipip,
我咪係大埔攪playgroup個媽咪law! hehe...

大宅

咁花園街有無2歲小朋友雪褲買呢?最好$100倒啦.
咁衫係咪要買抓毛比小朋友好D呢?

男爵府

原帖由 onon811 於 10-1-28 14:41 發表
咁花園街有無2歲小朋友雪褲買呢?最好$100倒啦.
咁衫係咪要買抓毛比小朋友好D呢?

我都見到有咁細件, 不過$100買唔到wor... 越細既衫越貴.

伯爵府

原帖由 Littlepigpig 於 10-1-15 16:12 發表

防曬我無帶, 因頂帽同頸巾都包曬, 返而要帶太陽眼鏡呀

首頁

尾頁

跳至