想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問各位覺得量體溫幫助生b方法work唔work??

我見萬O有小數後一個位既溫度計,都要成4百幾蚊...
一個位夠唔夠用??

咁若果買小數後兩個位既溫度計喺邊度買最平??

多謝~祝大家早孕~~:)

複式洋房

I bought one with 2 d.p. from Manning, around $200, you may buy from 配藥處

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 ki_dede 於 10-1-19 15:54 發表

一個位夠唔夠用??

多謝~祝大家早孕~~:) ...

又或者你用普通水銀針, 大約10幾蚊一支 (1個位小數)

子爵府

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 ki_dede 於 10-1-19 15:54 發表

一個位夠唔夠用??

多謝~祝大家早孕~~:) ...

我係吉x島BB用品部買"藍色企鵝"雙位數電子探熱針,原價$72,特價時仲有8折架! 應該係最平嘍!不過量嘅時間好似耐過單位數少少.

大宅

好媽媽勳章

下,,,,,,,,,我o係有藥房ge萬寧買小數後兩個位既探熱針,,都係200幾蚊之ma!!就12月果陣買的!!

探溫ge方法係要每日一訓醒,唔好坐起身,,
唔去廁所,唔飲水,,,總之咩都唔做,訓o係度用個口探探熱針check
而且check之前要訓夠4小時,
,,如果用水銀果d,未訓醒應該會望好耐都睇唔到個數,
我用電子果隻一睇就見到個數字
同埋佢90秒會咇咇聲響,,等你知道check完
如果想再準d,90秒後唔好即刻拎出黎,
5分鐘分後會再一次咇咇聲,,果次會準d
day1至排卵日係低溫期,
當排卵果日會突然再跌低d,
之後就會升返, 直至去到高溫期
正常高溫期12天會跌返,之後就黎m
如果高溫期持續16天以上,就好大機會係bingo喇!!!

大宅

好媽媽勳章

你試下去有藥房ge萬寧啦~
要問佢先會拎俾你ga,
係日本出ga,佢有個香港版包裝pack住個日本包裝o係裡面,,,仲一有本教你點check ge書仔,有體溫表俾你畫圖

大宅

我上星期係屈記買左, Brand name: TERUMO.

HKD 21X.

大宅

家計會聽完'不育講座'買$150....係TERUMO來的..

別墅

萬寧買要點樣問先買你地o個款?

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 mario 於 10-1-19 22:49 發表
萬寧買要點樣問先買你地o個款?

你問駐場藥劑師(無放出貨架既), 話買CHECK 排卵電子探熱針, 又或者話要有2個位小數既婦用電子探熱針.

別墅

回覆 1# mario 的文章

Yes, I am using this 探熱針 TERUMO for Woman. Made in Japan.

Very easy to use ar!

大宅

我最近都買左一枝, 係美康買, 大概170
佢唔會放出來, 要問佢才有

別墅

我問左美康話冇得賣好耐...真奇怪 ..今日去左萬0買,$205一支--->terumo C502,我回到家後上日本網check,要3098yen一支!

大宅

我係日本買左呢支, 幾好用. 但只有日本有.

http://www.terumo.co.jp/healthca ... /products/c520.html
最愛豆豆和丁丁~

別墅

呢支點好用法?

原帖由 henry1997 於 10-1-24 17:21 發表
我係日本買左呢支, 幾好用. 但只有日本有.

http://www.terumo.co.jp/healthcare/products_fujin/products/c520.html

大宅

連續3個月度體溫後.幫你計到下次來經及排卵日子...不過好似我呢種用體溫睇唔到排卵既就用唔到呢個好處.

佢仲有鬧鐘功能. 夜燈...仲有480天紀錄
原帖由 mario 於 10-1-24 20:17 發表
呢支點好用法?
最愛豆豆和丁丁~

別墅

咁都幾好喎,等我下次去日本睇下有冇平d先

原帖由 henry1997 於 10-1-24 20:48 發表
連續3個月度體溫後.幫你計到下次來經及排卵日子...不過好似我呢種用體溫睇唔到排卵既就用唔到呢個好處.

佢仲有鬧鐘功能. 夜燈...仲有480天紀錄

大宅

原帖由 mario 於 10-1-24 15:17 發表
我問左美康話冇得賣好耐...真奇怪 ..今日去左萬0買,$205一支--->terumo C502,我回到家後上日本網check,要3098yen一支!

是嗎, 這一枝我是5個月前買, 我仲幫我兩位阿婦買, 可能現在冇得買.

禁止訪問

好媽媽勳章

大宅

藥房.唔係每間都有...
原帖由 大笨豬 於 10-1-24 23:07 發表

係藥房定係日本百貨公司內買到架?

我都想叫人幫我睇睇喎.....
最愛豆豆和丁丁~

首頁

尾頁

跳至