懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問旺角區有冇好婦產科醫生介紹?

我亞嫂住旺角區,有了BB,想問旺角區有冇好婦產科醫生介紹。Thanks!

別墅

Re: 請問旺角區有冇好婦產科醫生介紹?

我的婦產科醫生是劉玉鳳醫生,在旺角中心的.佢好好人,好細心,可以有商量,又把我的問題解釋得好清楚.之前佢同我做了個小手術,手術之後傷口完全無痛(我無食止痛藥).做手術時我好驚,因為是局部麻醉,我完全清醒,佢就安慰我,又問我痛唔痛...佢比我之前的婦產科醫生好好多.連我的普通科醫生都話佢好細心...

公爵府

我就睇旺角中心 7 樓既馮建剛醫生, 佢好細心, 好詳細, 唔馬虎, 一路 check 住 bb, 一路解釋
[/url]

大宅

我都有一間 我陀bb 陀得唔好 要成日搵佢
但係次次日日都full 左 我次次都係裝死佢先俾我睇
你要既 我pm 俾你ar 佢唔錯ga 係旺角中心隔離

大宅

我三年前都係旺角中心7樓馮建剛醫生檢查架,
佢好好人,好細心,同埋佢係我有咗3個月既時候
好準確咁話比我知(男定女),講解得好詳細。
我姑奶個個醫生(5月生得)佢係佢7個月至8個
月之間先準確咁話佢個B係囝,所以我自己覺得
馮建剛醫生都可以試睇吓啊!

大宅

我想問係男醫生定女醫生呀!!!! :-P :-P

公爵府

馮建剛係男醫生, 劉玉鳳係女醫生, 兩個我都睇過, 但係揀左馮醫生, 因為屋企個個陀 bb 都睇佢
[/url]

大宅

邊個好d嫁~~時間係點嫁~
收費貴嗎???

複式洋房

Thanks a lot for your recommendations! Can you please tell me whether Dr. Lau and Dr. Fung is expensive? About how much? Thanks!!

男爵府

shopgirl2004,

Hi ! 我的朋友介紹我去佐敦的女醫生叫江孟儀,她的bb於上年10月是由她接生而且一般檢查唔貴。

另外我的姑姐是護士,她極力推薦在旺角的男醫生叫李振剛,我媽咪及亞姨都話佢好有經驗好nice,但我仍接受不到男醫生。

以上兩個可以一看

wongkaka
http://hk.myblog.yahoo.com/kakawong97
得閒黎睇下我的bldg啦!

大宅

蝦蝦 寫道:
我就睇旺角中心 7 樓既馮建剛醫生, 佢好細心, 好詳細, 唔馬虎, 一路 check 住 bb, 一路解釋

agreed !

別墅

劉醫生的診金是300元,要照超聲波就要給多200元.我之前自己都看過其他婦產科醫生,劉醫生的診金也比我看過的婦產科醫生貴少少,但我最喜歡都係劉醫生,所以我之前做手術都係搵佢.我唔介意給多少少錢,最緊要係同個醫生'夾'.

大宅

如果只係照超聲波的話大約幾錢阿~~

別墅

黑魔鯉,
我估要500元,因為都係劉醫生同你照.
Big-Cat

黑魔鯉 寫道:
如果只係照超聲波的話大約幾錢阿~~

大宅

咁貴既~照一照都要500元呀???

公爵府

而馮建剛醫生, 門診同照埋超聲波 $400, 如比埋兩個禮拜鈣片 / 維化命, 每樣都係 $30.

劉玉鳳好似貴馮醫生 dd.

旺角中心果度好多婦產科醫生架, 佢地好多都係星期三下午休息, 星期六就收 3 點左右, 因為跑馬日呀
[/url]

別墅

我稔係500元到,因為要計診金,但你可以打電話去問.電話係23001381.
劉醫生星期一至五開10:00-13:00 和 15:00-18:00,星期六閞10:00-15:00.不過有陣時佢要同人做手術就唔會返診所,所以你上去之前要打電話預約時間.

大宅

我而家睇緊梁國賢醫生呀~
不過都係睇咗一次咋~唔知好唔好呀∼
係朋友介紹嘅∼
我果次去睇,連埋抽血要成1150元呀 好貴呀
剩係抽血都要750元呀....
唔知有冇媽咪睇過梁國賢醫生呢?
佢都係喺旺中架~

大宅

都好貴下喎~

如果只係照超聲波都要500元....連埋診治&藥都是500元

別墅

我覺得500元都可以接受的, 我之前看開的都要成400元,而感覺又唔係太好,而且有d要婦產科醫生要600-800元.劉醫生給我的感覺很好,很專業,我之前試過問佢問足25分鐘,佢都唔會唔耐煩,我所以要我給多100元我都唔介意.

首頁

尾頁

跳至