跳至

首頁
12345...28

尾頁

大宅

我會拎大假由佢返學一個鐘到正常時間,應該十四日到啦
url=http://lilypie.com][/url]
http://www.studio123.hk/onlinealbum/2007-09-25/neville.html
的<a href="http://lilypie.com/"> < IMG的src中= “ http://lb4m.lilypie.com/hhEgp8.png “寬度= “200”高= “80 “邊境=“ 0“按ALT =“ Lilypie第四生日代號“/ > < /一>

複式洋房

login 出世月份 上午/下午 組別 仔/囡
------------------------------------------------------
DanielEng ?? 上 A 仔仔
孔太 ww ?? 上 B 囡囡
stevepen 0711 上 A 仔仔
Carol878 ?? 上 ?? 囡囡
bb

venkel 0711 下 A 仔仔
raymondeva 0708 下 A 囡囡
ahbebe88 ?? 下 B 囡囡
bingsugar 0702 下 B 囡囡
yuyu.c 0709 下 B 仔仔
cole_bubibu ?? 下 B 仔仔
oohhzz ?? 下 B 囡囡
lycindy ?? 下 ?? 仔仔
馬騮媽媽 0705 下 A 仔仔
fafa225 0710 AM A Son

別墅

原帖由 Raymondeva 於 10-1-27 17:48 發表
Hi Stevepen!

嘩! 你個仔仔 係細B 喎! 好叻仔啊! 入到上午班 interview 時表現一定好好嘞 !

Hi Raymondeva,
其實真係好彩, 5分鐘時間interview 睇唔到D乜野, 只係咁啱問考中佢識個D野, 佢又坐定定冇喊咁..

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 cole_bubibu 於 10-1-27 22:59 發表
我會拎大假由佢返學一個鐘到正常時間,應該十四日到啦

我冇咁多大假啦...同埋返學之後可能都會請多佐假, 所以慳d洗

大宅

今日收到學校寄黎的學卷申請表喇....大家記得寄呀
url=http://lilypie.com][/url]
http://www.studio123.hk/onlinealbum/2007-09-25/neville.html
的<a href="http://lilypie.com/"> < IMG的src中= “ http://lb4m.lilypie.com/hhEgp8.png “寬度= “200”高= “80 “邊境=“ 0“按ALT =“ Lilypie第四生日代號“/ > < /一>

水晶宮

我都收到啦...不過我之前巳經寄出佐申請表...所以今日同時巳經收到申請回覆通知啦...

民房

hi各位2010肖珍k1媽咪,今天才決定我的兒子明年返肖珍的我,心情好了很多;因緊張及煩了好幾天,不知給孩子返肖珍或三肓,眞光應該考到等、、、,開心哂!因作這决定是我人生第一次,yeah give me five!

別墅

等我又填埋一份先~~我今天都收到肖珍寄來的學劵申請表

------------------------------------------------------
孔太 ww 0711 上 B 囡囡
Carol878 ?? 上 ?? 囡囡
bbvenkel 0711 下 A 仔仔

男爵府

我女係0707 BB

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 rainrain613 於 10-1-27 18:21 發表
請問各位媽媽你們有宗教分嗎?

我都無, 百無

大宅

好媽媽勳章

原帖由 poklambb 於 10-1-28 00:34 發表
hi各位2010肖珍k1媽咪,今天才決定我的兒子明年返肖珍的我,心情好了很多;因緊張及煩了好幾天,不知給孩子返肖珍或三肓,眞光應該考到等、、、,開心哂!因作這决定是我人生第一次,yeah give me five! ...

歡迎 ~~ 歡迎~~

肖珍好好呀! 口啤好嘛! 其實我都係一次做媽咪為囡囡搵學校, 我本身又唔係呢區長大, 真係唔知有咩學校 & 好學校, 都係靠上網搵資料, 聽吓朋友講, 睇吓討論區.

之前搜集的資料, 肖珍都比到我好大信心, 覺得係一間好學校, 入到肖珍我已經好開心, 只是美中不足係下午班而已. 如果係收上午班的話, 其他幼稚園真係唔會再去 IN 啊!

初時都係為咗 上/ 下午的問題煩擾一輪, 但依架諗通好多, 下午應該都有下午的好處掛, 如: 可能每班人數或者會少d, 如果遲d幫 阿女 搵興趣班, 揀返上午可能又會少d人 .......等等. 暫時自我安慰住
希望事實亦如此.

大宅

好媽媽勳章

原帖由 poklambb 於 10-1-28 00:34 發表
hi各位2010肖珍k1媽咪,今天才決定我的兒子明年返肖珍的我,心情好了很多;因緊張及煩了好幾天,不知給孩子返肖珍或三肓,眞光應該考到等、、、,開心哂!因作這决定是我人生第一次,yeah give me five! ...

係喎! Poklambb 請問你 仔仔係返上午 定下午架!

我哋有個填資料遊戲喎! 不妨 參預 吓啦!

等大家了解多 d, 日後三年要互相協助

多多指教!

水晶宮

我又係初初都係為佐上/下午嘅問題好煩, 依家冇得揀返而係好事, 其實返下午班係對我哋兩公婆會方便d,因為上午我哋未必湊到佢返學, 同埋我個仔朝早冇咁早起身架, 如果返上午, 可能佢又要賴床, 又會趕頭趕命, 又食唔到早餐, 到時可能我仲煩...

大宅

好媽媽勳章

原帖由 yuyu.c 於 10-1-28 00:30 發表
我都收到啦...不過我之前巳經寄出佐申請表...所以今日同時巳經收到申請回覆通知啦...

嘩! 你咁快就申請咗啦! 效率果然高!

請問係咪填表 及 連同爸媽 ID copy & 小朋友的出世紙 copy 寄出就得啦! 仲要唔要其他副本資料呢

我怕睇漏眼, 後補就唔好啦!

水晶宮

原帖由 Raymondeva 於 10-1-28 12:12 發表

嘩! 你咁快就申請咗啦! 效率果然高!

請問係咪填表 及 連同爸媽 ID copy & 小朋友的出世紙 copy 寄出就得啦! 仲要唔要其他副本資料呢

我怕睇漏眼, 後補就唔好啦! ...

係呀...填表 及 連同爸媽 ID copy & 小朋友的出世紙 copy 寄出就得啦!

我驚唔記得..所以快快手搞埋佢law

大宅

好媽媽勳章

原帖由 yuyu.c 於 10-1-27 22:12 發表
我係屯門返工, 頭兩日一個鐘係返3:30pm, 所以請下午假同佢返一個鐘, 我同baba應該會一人一日去睇佢返學, 第3日都好似係返一個鐘, 我都要睇吓有冇人幫我湊佢, 如果冇, 我都會請半日假去湊佢返學放學.
返而之後一個星 ...

喔! 原來頭兩日係返 3:30 pm 架! 無留意添!

咁就好囉! 我可以只請 半日假就得嘞! 我諗都只係會請第一日, 睇吓阿女學校生活係點!

年假真係唔係咁多, 要慳d洗! ~~ 其他日子可能要工人姐姐陪佢 lu!

水晶宮

原帖由 Raymondeva 於 10-1-28 12:43 發表

喔! 原來頭兩日係返 3:30 pm 架! 無留意添!

咁就好囉! 我可以只請 半日假就得嘞! 我諗都只係會請第一日, 睇吓阿女學校生活係點!

年假真係唔係咁多, 要慳d洗! ~~ 其他日子可能要工人姐姐陪佢 lu! ...

你囡囡係A組要返1:30架, 我囝囝係B組所以返3:30, 唔好搞錯時間呀....

男爵府

好媽媽勳章

等我又update下先

Carol878 0707 上 ?? 囡囡
bb

大宅

Hi, my little boy is PM (A) la....

大宅

Carol878 0707 上 ?? 囡囡
bb