跳至

首頁
23456...28

尾頁

大宅

我個仔係下午班,我都好唔開心呀, 元朗只得2間收咗, 另一間係萊茵上午, 大部份人都話肖珍比較好, 所以多數讀肖珍了, 各位同學仔多多指教

原帖由 yuyu.c 於 10-1-28 12:00 發表
我又係初初都係為佐上/下午嘅問題好煩, 依家冇得揀返而係好事, 其實返下午班係對我哋兩公婆會方便d,因為上午我哋未必湊到佢返學, 同埋我個仔朝早冇咁早起身架, 如果返上午, 可能佢又要賴床, 又會趕頭趕命, 又食唔到 ...

大宅

好媽媽勳章

原帖由 yuyu.c 於 10-1-28 12:54 發表

你囡囡係A組要返1:30架, 我囝囝係B組所以返3:30, 唔好搞錯時間呀....

呀喲! 原來真係要返 1:30 pm 架!
真係頭痛啦! 都唔知點安排時間嘞!

大宅

好媽媽勳章

原帖由 BB811 於 10-1-28 13:58 發表
我個仔係下午班,我都好唔開心呀, 元朗只得2間收咗, 另一間係萊茵上午, 大部份人都話肖珍比較好, 所以多數讀肖珍了, 各位同學仔多多指教

咁你係咪 2 間都俾咗留位費呀

我無 IN 萊恩, 所以唔太知 萊恩的 INTERVIEW & 放榜時間表. 純粹 八吓 ~~ 係邊間 IN 先 & 放榜 先 呢?

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 BB811 於 10-1-28 13:58 發表

因我之前問過萊茵, 主流班有學卷, 但其他雜費加加埋埋一個月起碼要比$2000學校, 我覺得太貴, 所以冇考慮尼間.

大宅

好媽媽勳章

原帖由 yuyu.c 於 10-1-28 15:14 發表

因我之前問過萊茵, 主流班有學卷, 但其他雜費加加埋埋一個月起碼要比$2000學校, 我覺得太貴, 所以冇考慮尼間.

嘩! 乜原來咁貴呀! 負擔唔起囉!!

我仲以為國際班先咁貴添!

水晶宮

原帖由 Raymondeva 於 10-1-28 16:11 發表

嘩! 乜原來咁貴呀! 負擔唔起囉!!

我仲以為國際班先咁貴添!

國際班對我嚟講係完全唔洗諗tim呀...真係負擔唔起..

洋房

原帖由 carol878 於 10-1-28 13:31 發表
等我又update下先

login 出世月份 上午/下午 組別 仔/囡
------------------------------------------------------
DanielEng ?? 上 A ...

出生月年 0407

大宅

好媽媽勳章

又係時候整理吓資料先 ~~

-----------------------------------------------------
DanielEng 0704 上 A 仔仔
孔太 ww 0711 上 B 囡囡
stevepen 0711 上 A 仔仔
Carol878 0707 上 ?? 囡囡
fafa225 0710 AM A Son
bbvenkel 0711 下 A 仔仔
raymondeva 0708 下 A 囡囡
ahbebe88 0707 下 B 囡囡
bingsugar 0702 下 B 囡囡
yuyu.c 0709 下 B 仔仔
cole_bubibu ?? 下 B 仔仔
oohhzz ?? 下 B 囡囡lycindy ?? 下 ?? 仔仔
馬騮媽媽 0705 下 A 仔仔
kat1021 ?? 下 A 仔仔
BB811 0704 PM ?? 仔仔

別墅

-----------------------------------------------------
DanielEng 0704 上 A 仔仔
孔太 ww 0711 上 B 囡囡
stevepen 0711 上 A 仔仔
Carol878 0707 上 ?? 囡囡
fafa225 0710 AM A Son
bb

venkel 0711 下 A 仔仔
raymondeva 0708 下 A 囡囡
ahbebe88 0707 下 B 囡囡
bingsugar 0702 下 B 囡囡
yuyu.c 0709 下 B 仔仔
cole_bubibu ?? 下 B 仔仔
oohhzz ?? 下 B 囡囡lcycindy 0701 下 A 仔仔
馬騮媽媽 0705 下 A 仔仔
kat1021 ?? 下 A 仔仔
[url=http://das.baby-kingdom.com/www/delivery/ck.php?n=acc9358c&cb=%n]BB

[/url] 811 0704 PM ?? 仔仔

別墅

If you got Chiu Chun (PM) offer and Zenith (whole-day class), which one will you choose? My son is studing AM class for pre-nursery. Really possible to change his sleeping habit? I am a full-time working mother. I need to employ a maid if my son attends half-day class. Can anyone share your views?

民房

原帖由 Raymondeva 於 10-1-28 11:49 發表

係喎! Poklambb 請問你 仔仔係返上午 定下午架!

我哋有個填資料遊戲喎! 不妨 參預 吓啦!

等大家了解多 d, 日後三年要互相協助

多多指教! ...

大宅

回覆 18# yuyu.c 的文章

絕對應同......其實返下午班係對我哋兩公婆會方便d,因為上午我哋未必湊到佢返學, 同埋我個仔朝早冇咁早起身架, 如果返上午, 可能佢又要賴床, 又會趕頭趕命, 又食唔到早餐, 到時可能我仲煩...

仲因為我返工係晏d,如果上午班阿仔d工課想跟都難,so我入左肖珍都無再見其他喇,同阿仔在校慶當日同d老師真係玩得好開心,之後就不停同人講佢讀肖珍,so我更加無考慮其他
url=http://lilypie.com][/url]
http://www.studio123.hk/onlinealbum/2007-09-25/neville.html
的<a href="http://lilypie.com/"> < IMG的src中= “ http://lb4m.lilypie.com/hhEgp8.png “寬度= “200”高= “80 “邊境=“ 0“按ALT =“ Lilypie第四生日代號“/ > < /一>

民房

我的小朋友係返下午B組

原帖由 Raymondeva 於 10-1-28 11:49 發表

係喎! Poklambb 請問你 仔仔係返上午 定下午架!

我哋有個填資料遊戲喎! 不妨 參預 吓啦!

等大家了解多 d, 日後三年要互相協助

多多指教! ...

水晶宮

原帖由 cole_bubibu 於 10-1-28 22:35 發表

仲因為我返工係晏d,如 ...

我本來都想帶個仔去校慶架, 不過就唔到時間所以冇去到.

咁你校車果度揾成點呀 ? 你住邊區 ?
我問佐朋友, 佢姨生女都係搭校車, 應該架校車都會去我哋果度, 所以校車方面都應該唔係問題lu, 依家好期待睇佢返學

水晶宮

原帖由 lcycindy 於 10-1-28 22:14 發表
If you got Chiu Chun (PM) offer and Zenith (whole-day class), which one will you choose? My son is studing AM class for pre-nursery. Really possible to change his sleeping habit? I am a full-time work ...

你個小朋友依家讀緊pre-nursery 係am class, 咁下午係邊個湊 ?

我都係要返工架, 我個囝平時係比姨姨湊架, 因為我唔想請工人, 我驚工人湊唔掂我個囝, 我唔放心, 所以貴d都比姨姨湊, 人哋都會問我, 點解唔比佢返全日, 咁就可以慳返個姨姨錢, 但問題係幼稚園好多假期, 紅雨黑雨颱風, 同埋小朋友返學都會易病, 咁到時邊個湊佢 ? 我冇可能請咁多假.

如果有人幫你湊到尼d日子, 咁又唔洗請工人嘅話,我都會比佢返全日.

大宅

係呀,我總共比咗3間留位費(重有kln tong啟思a.m.), 多數讀肖珍pm了

萊恩最早in的,不過好似貴得唔值law. 唔知肖珍係咪好好呢? or真光好d呢?

(我家電腦壞了,lunch喺公司先可以上bk)

原帖由 Raymondeva 於 10-1-28 15:02 發表

咁你係咪 2 間都俾咗留位費呀

我無 IN 萊恩, 所以唔太知 萊恩的 INTERVIEW & 放榜時間表. 純粹 八吓 ~~ 係邊間 IN 先 & 放榜 先 呢?

大宅

萊恩收咗我個仔讀上午雙語班,扣埋學卷around hkd3000/month,不過d口啤唔錯,係太多雜費law. D屋企人選咗肖珍下午.

原帖由 yuyu.c 於 10-1-28 15:14 發表

.

水晶宮

原帖由 BB811 於 10-1-29 13:24 發表
係呀,我總共比咗3間留位費(重有kln tong啟思a.m.), 多數讀肖珍pm了

萊恩最早in的,不過好似貴得唔值law. 唔知肖珍係咪好好呢? or真光好d呢?

(我家電腦壞了,lunch喺公司先可以上bk)

...

其實肖珍係元朗都係數一數二嘅學校嚟架.

http://hk.news.yahoo.com/article/100118/4/g6la.html

大宅

thanks! 乜咁似我嘅,我個仔都係讀緊元朗啟思幼稚園N1.

班主任同我講,肖珍收咗pm都應該感恩啦,咁又係!

原帖由 yuyu.c 於 10-1-29 13:58 發表

其實肖珍係元朗都係數一數二嘅學校嚟架.

http://hk.news.yahoo.com/article/100118/4/g6la.html

民房

我的小朋友都係讀緊元朗啓思上午N班,交了兩間留位費,最後都選擇了肖珍下午,真的要多謝他的班主任對我分析兩間學校的分別,所以我决定放棄三育上午班了。相信我們會慢慢的適應。

首頁
23456...28

尾頁

跳至