跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2018復活節勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 睛靈勳章

我住官塘 屋村學校 够近 報咗路德會陳蒙恩am&宣道陳李泳貞pm 2間都收 俾咗留位費 衣家煩緊讀邊間

複式洋房

將軍澳

富康德寶
比華利
收咗
根德和創德都唔收
剛剛二月一日開始返德寶國際幼兒班
討厭上學,性情大變,很擔心,
本來好易氹,而家咩都唔受氹,返了兩星期而家放新年假,以前好鍾意去街街,而家唔肯換衫著鞋,街街都話唔去...
應唔應該退學...

子爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我個女都係返咗學之後好驚去街, 以前成日要出去, 而家beg佢都唔去, 一係要成家人陪佢出街....不過一陣(2-3個星期)之後好d.....

我覺得你唔應該退學, 比佢習慣吓.....

原帖由 cleokiko 於 10-2-17 05:15 發表
富康德寶
比華利
收咗
根德和創德都唔收
剛剛二月一日開始返德寶國際幼兒班
討厭上學,性情大變,很擔心,
本來好易氹,而家咩都唔受氹,返了兩星期而家放新年假,以前好鍾意去街街,而家唔肯換衫著鞋,街街都話唔去...
應唔 ...

男爵府

我住藍田,阿女系細女(11月)
迦南、靈糧堂waiting
民生(下午)、又一村(上午)收左
啟思叫我改讀幼幼班

珍珠宮

浸信會幼稚園(上午)已收咗我囡囡。
現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

大宅

Stafford 同 聖若望 都交左留位, 不過會讀 Stafford

大宅

我同呀女考左8間,
啟思 - pm class
培道 - PM
聖母--AM
創價-PM
協恩-PM

根德,德望,REJECT

宣道-WAITING

洋房

原帖由 CYMCBB 於 10-2-21 22:18 發表
我住藍田,阿女系細女(11月)
迦南、靈糧堂waiting
民生(下午)、又一村(上午)收左
啟思叫我改讀幼幼班

hi,

我都係住 lam tin wor ..

啟思 in時 又係叫我女女讀 兩歲班, 做大女, 最後收了 k1 pm .
靈糧堂 收了 pm, 我無比留位費, 本來一心唸住插 兩歲班下學期, 點知佢地 搞錯晒d 野, 令我失去信心

洋房

原帖由 maylam2022 於 10-3-6 02:31 發表
我同呀女考左8間,
啟思 - pm class
培道 - PM
聖母--AM
創價-PM
協恩-PM

根德,德望,REJECT

宣道-WAITING

heep yan 好小收細女, 妳女女表現緊係好好.
最後妳會點choose 呀 ?

大宅

回覆 29# kiteli 的文章

我覺得好好彩喔,好似中左獎咁^^我會讀協恩喔!!

民房

True Light - AM
Sacred Heart - AM
SKH - Waitlist
SPK - Rejected

原帖由 maylam2022 於 10-3-11 17:03 發表

大宅

你小朋友係幾月出世呀...以我所知, 真光係唔收細仔細女, 因為呢間都係我嘅心儀學呀...因我嗰仔係11月出世,所以沒有報到這間.

原帖由 GCCC1231 於 10-3-12 12:53 發表
True Light - AM
Scared Heart - AM
SKH - Waitlist
SPK - Not yet announced

民房

My dau is a 'small' girl - born in Nov 07!

don't rely on the 'rumor'!

if you don't try, no success!

i just try try try and try!

原帖由 amadeushk 於 10-3-16 14:41 發表
你小朋友係幾月出世呀...以我所知, 真光係唔收細仔細女, 因為呢間都係我嘅心儀學呀...因我嗰仔係11月出世,所以沒有報到這間.

子爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

係lor, 連張form都好似話9月之後果d唔收..

原帖由 amadeushk 於 10-3-16 14:41 發表

民房

mine is True Light (Caine Road)! :)

原帖由 stinkyrabbit111 於 10-3-16 20:10 發表
係lor, 連張form都好似話9月之後果d唔收..

大宅

各位媽媽, 小兒11月出世, 家住藍田, 面試超過10間幼稚園, 現只有以下三間幼稚園收, 請問那一間比較好呀?

1. 約克 - AM
2. 金巴倫英文幼稚園 - PM
3. 寶血 (跑馬地) - AM

複式洋房

我細仔都係,初初啟思叫佢讀2歲班,之後又肯收k1pm. 但我最後都係揀番朗思, 同哥哥一間.
原帖由 kiteli 於 10-3-10 12:47 發表

hi,

我都係住 lam tin wor ..

啟思 in時 又係叫我女女讀 兩歲班, 做大女, 最後收了 k1 pm .
靈糧堂 收了 pm, 我無比留位費, 本來一心唸住插 兩歲班下學期, 點知佢地 搞錯晒d 野, 令我失去信心 ...

複式洋房

原帖由 maylam2022 於 10-3-11 17:03 發表

我個女都係07年11月出世都係入左協恩呀。好高興我個女可以同你個女做同學仔。

大宅

原帖由 winniehobb 於 10-4-23 23:21 發表

我個女都係07年11月出世都係入左協恩呀。好高興我個女可以同你個女做同學仔。

WINNIE:
好開心我地個女可以做同學仔喔^^係呢,你住邊區架??

複式洋房

原帖由 maylam2022 於 10-4-26 01:07 發表

WINNIE:
好開心我地個女可以做同學仔喔^^係呢,你住邊區架??

我住葵涌呀。你呢? 諗緊點返學....

首頁

尾頁

跳至