跳至

首頁

尾頁

大宅

好有用呀...thks

原帖由 馮師奶 於 10-2-25 16:30 發表
大家可以參考以下網址:
http://www.findaway.hk/kindergarten/

別墅

咁有冇媽咪知道 Tsuen Wan 有邊家 N1好D呢?

大宅

好媽媽勳章

原帖由 hwylee 於 10-2-28 23:13 發表
咁有冇媽咪知道 Tsuen Wan 有邊家 N1好D呢?

救世軍聽講唔錯

男爵府

夏天玩到顛 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

想報迦南現在要交表嗎?anyone know ?thanks!

男爵府

夏天玩到顛 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

yes, bb 初出生已交表,都排到no.64. 認真利害!!

原帖由 py84ko 於 10-2-18 17:50 發表
N1 係兩歲班, 而 K1 係 3 歲, 即係 2011年中要揾喇!

我上個月幫見浩報 N1, (乙明救世軍) 老師話已經機會好微
(排 No. 182)

複式洋房

好媽媽勳章

我打電話去問過, 佢哋話九月先至報名喎.
原帖由 bunnyslover 於 10-3-6 16:21 發表
想報迦南現在要交表嗎?anyone know ?thanks!

男爵府

thank you !

原帖由 aua 於 10-3-7 00:34 發表

洋房

what should i need to prepare when i apply the n1? need to pay deposite?

大宅

有冇媽咪知道港島東邊問幼兒園或幼稚園好呀?

大宅

我住TKO的. 細囡條路應同家姐一樣.
N1 - 樓下的greenville.
K1 - St. Catherine (假設收佢)

複式洋房

N1問題?

想問下各位mama 去讀N1有冇學卷資助?Thanks

別墅

好似9月中報名呀,N1好像比較小學校,我想找半日多D,因我的b唔鍾意訓覺,全日限定時間要訓,對他較難.九龍塘會近d,但好多人報,都唔知點好

原帖由 aua 於 10-3-7 00:34 發表

男爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章

N1冇學卷架

學卷係for k1-k3 架咋

原帖由 番薯公主 於 10-8-20 12:21 發表
想問下各位mama 去讀N1有冇學卷資助?Thanks

別墅

好媽媽勳章

half day or full day will be better? Full day seems too harsh for a 2 yr old babies.

別墅

好媽媽勳章

Don't know if any mammys has enroll in Pre-Nursary.

Would u mind give me some tips on which schools are good, as I need to enroll by early Sept. These are the one I have searched so far:

1.Creative (Sceneway or Kln Tong),
2 Learning Habitat (Laguana or newly open Loha Park),
3 Cannan(Kln Tong, Whampa, Laguan City, waterloo road)
4Victoria (homan or Kornhill is better?)
5. Think (Laguna)
6. Keenmind (Kln Tong)
7. St. Paul Day Nursary
8. Yew Chung

Sorry to ask too much, as I think most are private school and I don't know which are go for i-school or traditional one. And which has good comments on concentrating on developlment of babies' thinking

大宅

原帖由 cyhh 於 10-2-23 10:12 發表

我都係銅鑼灣,灣仔區媽咪,我知道嘅有東山台嶺南,玫瑰崗,st Paul nursey,保良局朱李月華,我會同bb報呢幾間^^

我都係灣仔區媽咪. 依家仲煩緊報邊間. st. paul 好似返全日. 對嗎?

大宅

好媽媽勳章

我係小西灣. 依家仲煩緊報邊間好, 有無住哩頭o既媽咪可以俾下意見

大宅

好媽媽勳章

st. paul nursey係全日, kindergarten係半日~
原帖由 babe0621 於 10-8-31 13:14 發表

我都係灣仔區媽咪. 依家仲煩緊報邊間. st. paul 好似返全日. 對嗎?

別墅

好媽媽勳章

原帖由 tatacat 於 10-3-15 23:52 發表
我住TKO的. 細囡條路應同家姐一樣.
N1 - 樓下的greenville.
K1 - St. Catherine (假設收佢)

Is greenville good, and teach in English

首頁

尾頁

跳至