跳至
[2010年] 流血

首頁

尾頁

別墅

前幾日拖完地開始流啡 到左琴日仲流血 嚇到我即刻入左威爾斯睇急症 但醫生話流啡同流血都係作小產 佢話唔會比安胎藥我食 只係叮囑我要訓床 仲幫我排左星期一見婦產科醫生 我而家個心好驚 聽日就會知結果 唔知個胎有無大???我同老公講我已經打定輸數 今次有左老公比上一胎仲緊張 已經幫我搵埋陪月 如果bb真係有事 佢一定會好失望........

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

唔駛咁緊張,好多孕婦懷孕都會有作小產出現,
確實政府醫生係唔會幫你做D咩,
你而家只可以多D休息,睇下情況有冇改善

大宅

你真係要瞓床休息,家務都唔能夠做,同埋唔好&行咁多.......我就係唔聽話,所以係1月15号(6週)嘅時候無咗咯
原帖由 laishan119 於 10-1-24 15:18 發表
前幾日拖完地開始流啡 到左琴日仲流血 嚇到我即刻入左威爾斯睇急症 但醫生話流啡同流血都係作小產 佢話唔會比安胎藥我食 只係叮囑我要訓床 仲幫我排左星期一見婦產科醫生 我而家個心好驚 聽日就會知結果 唔知個胎有 ...

別墅

回覆 3# maggie619 的文章

好彩呢兩日我99幫我湊個仔 我可以成日都訓係張床到 因為我唔係流少少血 好似m come咁 .....
maggie619你都要好好休息多d 我聽人地講3個月後就可以再懷孕 add oil呀!!!!!我想問下你係自然流產定係刮宮????

複式洋房

回覆 1# laishan119 的文章

嘩,要甘快搵陪月?係邊度找的?我第一胎,請指教!

複式洋房

回覆 1# laishan119 的文章

其實,我睇d post都話最好係訓床,我懷疑我有個同事都係剛剛有左,因為佢無番成個月了,次次一請就請成日星期,不過問佢又唔講,我都係,大家都驚小器,不過,你真係最好訓多些,所有動作放慢........

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 Rchanchan 於 10-1-24 05:13 PM 發表
其實,我睇d post都話最好係訓床,我懷疑我有個同事都係剛剛有左,因為佢無番成個月了,次次一請就請成日星期,不過問佢又唔講,我都係,大家都驚小器,不過,你真係最好訓多些,所有動作放慢........ ...

正常O既你同事咁唔穩定更加唔會同人講啦

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我諗你都似小產多啦~因為我上年9月又係咁,初時小小啡色,以為無野,點知過咗幾日就開始多啦~真係好像M come 咁,我入咗瑪嘉烈住咗一晚,瞓咗成日都係咁,仲要我出院,因為咩都check唔到,(係個醫生唔識睇),果時都6wk5-6啦~返到屋企仲係咁,第二天早上立即去咗東區急症(最出名婦產科),上咗病房,立即睇到小產咗,醫生見到個胎跌咗去子宮頸,幫我拎咗出黎,佢話出咗黎就唔會流咁多血,慢慢無事啦~所以唔好等啦!快D睇啦~唔好留個唔得的胎在身體內,之後補番就可以了, 而家我咪又剛剛有咗~

別墅

原帖由 queen_sze 於 10-1-24 17:53 發表
我諗你都似小產多啦~因為我上年9月又係咁,初時小小啡色,以為無野,點知過咗幾日就開始多啦~真係好像M come 咁,我入咗瑪嘉烈住咗一晚,瞓咗成日都係咁,仲要我出院,因為咩都check唔到,(係個醫生唔識睇),果時都6wk5-6啦~ ...

我都希望聽日快d到 如果真係小產左就睇下點拎返個胎出黎 日日係屋企等真係好辛苦 搞到成日亂諗野 如果bb係無事就真係要好好休息 ......我呢排成日訓係床完全忽略左個仔 佢知我唔抱得佢 就晚晚都要同我訓 仲叫我攬住佢訓....

子爵府

畀面勳章

我尋晚都流血,等到今朝先去法國睇,未照到心跳,size比周數細幾日,醫生話冇咩可以做,過兩星期再照,又冇安胎藥又冇叫我bedrest,係咪要打定輸數

水晶宮

原帖由 laishan119 於 10-1-24 06:09 PM 發表

我都希望聽日快d到 如果真係小產左就睇下點拎返個胎出黎 日日係屋企等真係好辛苦 搞到成日亂諗野 如果bb係無事就真係要好好休息 ......我呢排成日訓係床完全忽略左個仔 佢知我唔抱得佢 就晚晚都要同我訓 仲叫我攬 ...

如果佢流緊血,可能個胎會流埋出黎,
如果流得清,就唔係做刮宮囉,
我個陣都係流血,見哂紅,
第二日個肚勁痛,夜晚返到屋企,
去TOILET一抹,就抹到D組織出黎喇,
不過我好彩,佢自己流清哂,唔駛再入院囉

大宅

我係自然流產,上星期返威記覆診,醫生話d組織已經排哂出嚟,唔駛再做其他嘢喇!其實我係1月頭已經開始流d啡色嘢&小小肚痛,起初已為m到,但後來過咗一星期後就驗到有咗,就去睇私家產科,點知doctor話個胎較細又未睇到心跳,又話可能已經"壞咗",要2星期後再照,之後doctor開咗d安胎藥、多種維他命&抗生素比我,一星期後情况無改善,就連驗孕捧嘅顏色都開始轉淡,最後係15号嗰日下午去厠所嘅時候就痾咗好多血,而d血仲係好"傑",之後就立即去咗威記.............. 希望妳嘅BB無事,健健康康!妳要多d休息!仲有,記住唔好食木瓜呀!
原帖由 laishan119 於 10-1-24 16:24 發表
好彩呢兩日我99幫我湊個仔 我可以成日都訓係張床到 因為我唔係流少少血 好似m come咁 .....
maggie619你都要好好休息多d 我聽人地講3個月後就可以再懷孕 add oil呀!!!!!我想問下你係自然流產定係刮宮???? ...

別墅

加油呀!放鬆心情都有幫助架!

別墅

我個bb無左 今日去照姑娘話個胎囊唔見左 佢話好大可能流血時流左出黎 佢仲好好人咁安慰我 佢話呢個bb唔健康 身體好d再努力過 佢又話我好好彩自己排出黎 唔洗刮宮 刮宮佢話要一段時間復原....我今日去左睇中醫等佢幫我去晒d瘀血 醫師都好唔開心 最傷心一定係我老公 佢喊呀 要我安慰返佢轉頭 其實我自己有晒心理準備 日日未有結果簡直係精神折磨 連廁所都唔敢去 好怕又見到血 而家養好身體 3個月後再努力.....
各位媽咪 你地要加油呀!!!!!!

水晶宮

原帖由 laishan119 於 10-1-25 07:25 PM 發表
我個bb無左 今日去照姑娘話個胎囊唔見左 佢話好大可能流血時流左出黎 佢仲好好人咁安慰我 佢話呢個bb唔健康 身體好d再努力過 佢又話我好好彩自己排出黎 唔洗刮宮 刮宮佢話要一段時間復原....我今日去左睇中醫等佢幫 ...

唔緊要啦,養好身子再努力過,
我之前都試過,係好傷心,
唯有安慰自己,BB唔健康所以先走,
你要TAKE CARE

大宅

唔好太唔開心,我明白其實自己早已心中有數,但係見到身邊嘅人傷心,自己會更加傷感!我頭兩日食唔落野,老公勁擔心,所以我會盡量食多d嘢、休息多d令身體快d復原,等佢唔駛咁擔心,依家佢每次見我食嘢都會好開心,所以妳都要食多d嘢,休息多d養好身體,3個月後我哋一齊努力..........OK!
原帖由 laishan119 於 10-1-25 19:25 發表
我個bb無左 今日去照姑娘話個胎囊唔見左 佢話好大可能流血時流左出黎 佢仲好好人咁安慰我 佢話呢個bb唔健康 身體好d再努力過 佢又話我好好彩自己排出黎 唔洗刮宮 刮宮佢話要一段時間復原....我今日去左睇中醫等佢幫 ...

大宅

maggie619 & laishan119

你地要加油呀 !

複式洋房

加油呀...快D養好身體再努力過....

男爵府

ADD OIL
養好身體再來過。。

大宅

laishan119 & maggie619 睇完你哋ge文章, 我都眼濕濕. 你哋要堅強呀! 正如好多孕婦書所講, 唔健康ge bb先會自然被淘汰, 唔好再傷心喇, 要養好身子, 再努力過! 加油呀! 呢度bk mama會全力十卜你哋架~~~

首頁

尾頁

跳至