潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

大宅

新年會去歐洲, 更係主力買chanel 手袋, 因為香港太貴, 所以唔會想買....
而加有一個咁好的機會去歐洲 法國, 我想買兩個chanel 手袋, 但唔知邊款合我呢...
現年30歲, 全職媽咪, 長曲髪, 165cm高, 身形有少少肥, 有時都要同老公出去商務食飯, 見下人.

請大家給我些意見....thanks

今次實大出血, 忡要買耳環,戒指,太陽眼銀,披肩等...

大宅

Dear Daphne,

個人認為買Chanel 入門必買Classis Flap 或2.55 Reissue,而顏色、size及牛皮羊皮定漆皮,則睇個人喜好!

呢兩個classic 款,casual 又得,elegant 亦可。如保養得好的話用十幾年都唔會out!而且每年必加兩次價,每次加成十幾個%,早買早用早著數啊!

你可上官網睇睇先吖。
至於邊個款適合你,我覺得你可去專門店睇下、試背上身再決定比較好。^^

別墅

請問有沒有人知道chanel是否2010年2月又加價.

男爵府

請去完返黎share平hk幾多,因為我想托朋友三月在法國買.thanks

原帖由 Daphne^^ 於 10-1-26 00:22 發表
新年會去歐洲, 更係主力買chanel 手袋, 因為香港太貴, 所以唔會想買....
而加有一個咁好的機會去歐洲 法國, 我想買兩個chanel 手袋, 但唔知邊款合我呢...
現年30歲, 全職媽咪, 長曲髪, 165cm高, 身形有少少肥, 有時 ...

男爵府

都係CLASSIC FLAP 同 2.55 REISSUE 比較襟興... 但係可以買SEASONAL 0既物料...

大宅

今日出去廣東道chanel睇袋, 只係剩返好少袋可以睇,因為之前比同胞買晒,真係好少好少, d jumbo 無晒,
本人試過, 較喜歡 2.55 REISSUE, 但好貴要3萬銀一個...
CLASSIC FLAP 係皮鏈,感覺較實, 成熟多.
我帶定歐羅去入貨, 希望平到20%啦

男爵府

d同胞真係好恐怖,門口永遠排隊

原帖由 Daphne^^ 於 10-1-27 01:39 發表
今日出去廣東道chanel睇袋, 只係剩返好少袋可以睇,因為之前比同胞買晒,真係好少好少, d jumbo 無晒,
本人試過, 較喜歡 2.55 REISSUE, 但好貴要3萬銀一個...
CLASSIC FLAP 係皮鏈,感覺較實, 成熟多.
我帶 ...

大宅

Yes, Feb 1 will increase price again!!!

男爵府

又加.....各位有心買的mami真係要快d決定了,今次又唔知加几多個%呢。

男爵府

唔係呀化,又加

男爵府

咁即係法國都跟住加啦

首頁

尾頁

跳至