嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

BB 唔肯食藥

氹又氹唔到,罵又唔聽,灌又吐番哂出來,食咗十分之一都唔知有冇,點算,有冇人可以救下我呀!

大宅

Re: BB 唔肯食藥

試下溝落奶掂唔掂

別墅

我husband問妳個bb機大ar?
bebedad 寫道:
氹又氹唔到,罵又唔聽,灌又吐番哂出來,食咗十分之一都唔知有冇,點算,有冇人可以救下我呀!

複式洋房

我BB已經兩歲三個月,已經唔可以溝落奶度俾佢飲,同埋佢係飲人奶,我都唔知點算,見佢咳得辛苦,我又心痛,又 "猛憎",佢已經咳咗成個星期都未好,而家仲惹埋婆婆同埋我,請大家指教吓我。

大宅

我BB2歲, 一直都係用"針筒"喂藥.

複式洋房

係呀!用針筒好work o架!喊緊都餵到,我連勁苦o既保嬰丹都係用針筒令個女食晒
Honeybaby Yan Yan

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

I also give by syringe

複式洋房

我都係用針筒,但係唧咗入佢個口度佢又 "lur" 番哂出來,我都冇哂辦法。

大宅

你試下逐少逐少餵, 唔好一次唧咁多~

大宅

您試吓用針筒向住bb個腮位(中後半部份)打入去 (當然要續小續小甘打入去, 千其唔好一次過打哂), d藥會係腮位慢慢流入去, 甘會避免d藥經過bb條脷d味雷, 搞到bb覺得食藥好辛苦, 同埋唔會"續"襯bb, 我係甘樣餵小b, 佢雖然食得都唔高興, 一唔食, 一路 e e or or 鬧人, 但係喊得細聲好多, 好過佢比我地"貫", 我驚影響佢心靈.

大宅

hi,我個女又係叫盈盈豬喎,佢又係咳咳唔肯食藥 :-(
而且佢食人奶呵唔到屎我好擔心呀... :-(

伯爵府

我個囡由細到大都唔肯食藥(我地已經3個人餵啦),非常頭痛,次次餵親藥都會攪到周身都係藥(囡囡),用針筒都無辦法,之後改左用匙羹餵,我老公就捉住佢,禁住佢手手腳腳唔比佢郁到,我就鍊住佢個鼻仔,等佢係用口斜氣既時候,就即刻放d藥入去,不過,千祈唔好即刻抽返支匙羹出來兼禁實條利仔,因為佢會用條利仔吐返d藥出來,過左一陣先至抽返出來,會work架。
世間最美妙的事情,就是擁有一個溫馨的家庭。我們可自然從容地回到家中,無拘無束地被家庭接納為其中的成員。 ;-) (維斯各特)

首頁

尾頁

跳至