跳至

首頁

尾頁

大宅

我book左9號呀,但我唔知預產期幾時,如果以排卵日計,到應該有6week5day
原帖由 netnetmammy 於 10-2-2 14:25 發表

到時6W5, 希望見得到啦! 你諗住幾時照呀?

子爵府

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 畀面勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章

我睇嗰個,睇子宮肌瘤加照ultrasound 就要成千蚊,唔知產檢點收費,可能都差唔多,好貴,但係又唔想轉醫生,煩

大宅

多謝各位,我真係要小心d, 因為我係去new york , 我都唔想去,不過無人替我去, 嗚嗚, 又upgrade唔得去程!

釘釘: 過咗6weeks就可以見到心跳,不過有d人排卵遲,就要遲d先睇到. 我陀大仔時,6wks2days已見到.

fox1111, 我今日book oscar,都要3月29日啦,到時12weeks幾,上個星期又唔俾我book!子宮肌瘤加照ultrasound 要成千蚊,好貴. 我睇開余啟文, 而加$530. 好full,要3月中先有得睇, 星期五睇住黃婉雯!

大宅

你地有無害喜情況?我陀大仔時差不多6weeks開始嘔,唔知今次幾時開始?不過日日都好攰!

casllsac 該用戶已被刪除

casllsac 該用戶已被刪除

大宅

我係上星期六搭左一次好長又兜彎的車就嘔,但我諗唔關BB事
我淨係好累咋,我平時兩三點先訓,而家未夠十二點就頂唔住....但朝早又比平時早醒一兩個鐘喎!
原帖由 cycream 於 10-2-2 17:54 發表
你地有無害喜情況?我陀大仔時差不多6weeks開始嘔,唔知今次幾時開始?不過日日都好攰!

子爵府

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 畀面勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章

cycream ,我都覺得有啲貴,不過睇開佢就繼續俾佢follow up ,我諗如果我而家搵第二個婦產醫生睇,應該有排都未有得睇,定係我搵定第二個呢

我而家都無乜害喜現象,係攰同埋每晚半夜起身要去廁所,其他無乜,唔知咁樣正唔正常呢

子爵府

cycream ,妳去newyork 咁遠真係要小心啲照顧自己同bb 呀

大宅

原帖由 cycream 於 10-2-2 17:52 發表
多謝各位,我真係要小心d, 因為我係去new york , 我都唔想去,不過無人替我去, 嗚嗚, 又upgrade唔得去程!

釘釘: 過咗6weeks就可以見到心跳,不過有d人排卵遲,就要遲d先睇到. 我陀大仔時,6wks2days已見到.

fox1 ...

NY is freezing now, take good care of yourself!
Are you going to shopping in BabyGap? wah, there are many many lovely baby wears at very low price.

大宅

原帖由 casllsac 於 10-2-2 18:53 發表

除咗嘔,口味有冇改變呀?
我陀女時都成日嘔,嘔完又要食,食完又嘔過.
不過我而家乜感覺都沒有,剩係想訓覺,乜都覺得好難食.

我陀亞女果陣未嘔過, 成日擔心點解唔嘔......所以唔知害喜係點樣, 不過果陣成日都好眼訓.

依家有時feel到有d胸悶, 不過都開始成日眼訓...

大宅

原帖由 casllsac 於 10-2-2 18:53 發表

除咗嘔,口味有冇改變呀?
我陀女時都成日嘔,嘔完又要食,食完又嘔過.
不過我而家乜感覺都沒有,剩係想訓覺,乜都覺得好難食.

我本身好鍾意食辣野, 依家好似更加想食 :p

別墅

照完ultrasound... 預產期由九月轉到十月, hi all ^^

子爵府

welcome supermi1890

cycream ,我決定轉醫生呀,因為睇子宮肌瘤嗰個實在太貴喇,診金$500, u/s $500, 藥嗰啲另計

我打咗去翹康問呀,余啟文新症去到 4 月喇,我最後book 咗廖琳娜醫生,新年後有得睇,唔知佢ok 唔ok 呢

公爵府

預產期十月份既媽媽,你地係幾時驗到BINGO架...

我仲有未月經來(上一個月係2/1),但驗左好多次都係無料到..係咪要去驗血丫.

子爵府

原帖由 rean_chau 於 10-2-3 10:45 發表
預產期十月份既媽媽,你地係幾時驗到BINGO架...

我仲有未月經來(上一個月係2/1),但驗左好多次都係無料到..係咪要去驗血丫.

我last m 係 28/12, 但係 24/1 紅d 已經 50% 粗,27/1 綠d 都有粗

公爵府

我對上果胎都係無月經來既第一日已經驗到兩條色, 但今次我驗左好多次都係無料到, 連少少粉紅都無..係試過支捧放左成晚,第二日見到有個印仔,但再驗多次都係無料到.
原帖由 Fox1111 於 10-2-3 10:48 發表

我last m 係 28/12, 但係 24/1 紅d 已經 50% 粗,27/1 綠d 都有粗

子爵府

原帖由 rean_chau 於 10-2-3 11:31 發表
我對上果胎都係無月經來既第一日已經驗到兩條色, 但今次我驗左好多次都係無料到, 連少少粉紅都無..係試過支捧放左成晚,第二日見到有個印仔,但再驗多次都係無料到.
...

如果妳想準確知,真係去驗血會好啲,唔使估估吓嘛

大宅

原來我地差唔多個個都係好攰之外,未有害喜現象,不過好快黎架啦, hehe! 我上一胎係"night sick"(人地係morning sick, 我就食完dinner嘔),所以頭5個月只gain weight 4磅,不過之後baba上,最後重3x磅. 我上胎都無咩口味改變,亦好似無大食到!!

大宅

原帖由 PIG1031 於 10-2-2 23:47 發表

NY is freezing now, take good care of yourself!
Are you going to shopping in BabyGap? wah, there are many many lovely baby wears at very low price.

It is still freesing now, i don't like it! Yes, i went to babygap everytime. most of my baby's clothes are babygap. other than babygap, i bought old navy too, cheap cheap!! i plan to buy lots of discounted products for my baby to wear next year!! If I know the coming bb is girl, then i think i would be crazy to buy lots!!! I can buy in next trip in May, hehe!!

首頁

尾頁

跳至