興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

想問下有冇software將DVD轉MP4??
...MP4電視機睇唔睇得??
如果唔得, 咁係咩Format??

Thanks~

複式洋房

轉MP4,很多軟體都可以,,比較全面的,

用格式工廠,,網上搜尋下載把, 注上網下載軟

體, 本機最佳是安裝了防毒及反木馬軟體.這

樣比較好,因一些軟體可能附加一些木馬程

序.., 但大部份軟體都是安全的..只要小心就

可,,彼如木馬: 這類形,, 就我們的操作系

統已有,只是微軟用來做甚,又或你也沒[內]

何.. 又或一些電腦影片播放軟體及網上電視

播放器也是,, 你根本沒法防範,除非你不用,,

只要你上網online 24 是沒法安全的,, 其實

最安全是上網的電腦硬盤不放重要資料,

要放就放在可移動硬盤或離線硬盤,,

關於系統病毒,利害的磁盤病毒已經很少,,

不用太怛心..電腦是來用的,,不用如一些人

怕者怕那...學習網搜,你會知更多...

別墅

環保接龍勳章

DVD轉MP4用format factory, 幾好用!
MP4電視機睇唔睇得!--->唔明你想點

大宅

原帖由 mooie 於 2010-2-4 17:04 發表
DVD轉MP4用format factory, 幾好用!
MP4電視機睇唔睇得!--->唔明你想點

即係, 如果轉左做MP4 Format燒落CD度,
可以係電視播嘛??

Thanks~

別墅

環保接龍勳章

唔係架電視既問題﹐而係你用咩機黎播隻CD先﹐如果你播CD個部機係播到MP4的話﹐感就無問題啦

大宅

原帖由 mooie 於 2010-2-5 10:43 發表
唔係架電視既問題﹐而係你用咩機黎播隻CD先﹐如果你播CD個部機係播到MP4的話﹐感就無問題啦

Thanks~ 等我試試先!
另外, 我想問下, 係咪會有D DVD落左Protect轉唔到架?!

因為我試將個女既"教材"去轉MP4,
完全唔成功!
有冇其他方法??
我想放落MP4機/手提電話度俾佢出街睇!

Many Thanks~

首頁

尾頁

跳至